Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

Garch 

všechny recenze uživatele

I kvůli popravě od Fily jsem neviděl v kině, dokud to šlo. Chyba. Překvapení, které, jak koukám na csfd.cz, bude doceněno až později. - Muzika není nějaká kopie padesátek, Je to boží soundtrack, jak z Pulp fiction. Stejně tak příběh se poskládá dohromady z perfektních kousků, podpořených lokacemi (ty dva baráky, to je duše vs povrchnost). Kamera přesně ví co, jak, odkud a proč. Hlavní představitelé to evidentně vědí taky. Prostě, od "Tvůj život je zbytek bramboračky od včera" přes "Alespoň nějaký přibližný počet mrtvých" - "Nemáme to spočítaný" po "Jsi volný." ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější herec současnosti Trojan v další zběsilé a nesympatické roli.Trojan je ,možná skvělý ve vážných rolích ( Ve stínu), ale komik z něj nikdy nebude a je ostuda všech režisérů, že ho z něj chtějí udělat.To jeho přehrávání je prostě otřesné. Tenhle film je jen další odpad.Je smutné, na jaké dno za posledních 20 let naše vyspělá kinematografie spadla.Vůbec nechápu, pro jaké publikum je tento film určen.Pro mě to tedy rozhodně není. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla naprostým omylem, protože si ho přítel spletl s jiným filmem, ale když jsme to rozkoukali, tak proč to nedokoukat. Byla to docela muka, ale říkala jsem si, hraje tam Trojan, určitě se to zlepší. Dejme tomu posledních 20 minut je nejlepších na celém filmu, ale zbytek je hovadina. Nějak mi nejde do hlavy, že Jarchovský, který napsal Pelíšky, Učitelku a Želary dokázal napsat něco takového. Asi nějaký zkrat v mozku, jinak si to vysvětlit nedokážu. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Ondřej Trojan - jeden z nejlepších českých režisérů současnosti a Ivan Trojan - jeden z nejlepších českých herců současnosti si na chvilku odběhli od svých zajímavých a kvalitních filmů které často mívají i oscarové ambice a natočili nenáročnou komedii. Očekávání jsem proto neměl veliké jelikož tady Trojanovi opravdu o nic nejde ale jak jsem zjistil tak tenhle žánr pro něj prostě není. Bourák je naprosto hloupá filmová zábava která až na pár zajímavých tvůrčích nápadů nemá co nabídnout. Lepší než komedie od Trošky to samozřejmě je ale vzhledem k tomu kdo to režíroval se jedná o obrovský zklamání (Mimochodem Ivan Trojan ten film neskutečně zvedá) 3,5/10 ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Je to opravdu neuvěřitelné. Je to něco jako mix Davida Lynche a Roba Zombieho v tom, jak vyprázdněné, od psychologie oproštěné, ale naleštěné (u Ivana Trojana si nejde nevzpomenout Lynchovo užití Nicolase Cage) a neskutečně zlé postavy ubližují jedna druhé tak dlouho, dokud se nedočkají konce. Je to jako nějaký očistec, peklo, kde se na všechny odráží zlo, které sami vyzařují. Ale s tím, že si tvůrci mysleli, že to je vtipné a že ty postavy jsou sympatické! Rád bych všem připomenul, že Petr Jarchovský, tvůrce textu, podle kterého to bylo natočeno, stojí v čele scenáristiky na FAMU, což je v tuhle chvíli doslova na stejné rovině, jako kdyby stál Magnusek v čele režie. Absurdita, že to existuje, je pro mě naprosto dechberoucí. V tom filmu je scéna, kde se dcera v náhodné scéně obleče podle sexuálních tužeb svého otce, kamera po ní voyeursky jezdí a její otec ji přejíždí očima, aniž by se tomu faktu někdo jakkoliv věnoval, označil ho jako zvláštní a zařadil ho do kontextu. Přitom ten film rozhodně nemá být uvědomělou zombieovskou perverzí - pravděpodobně jde o nějaký zbytek předchozí verze scénáře, kdy ta scéna ztratila jakýkoliv smysl, ale prostě je nenapadlo ji vyndat. Je to vážně na úrovni surreálné noční můry, během níž je převráceno vše morální (sobecký, nevěrný a bezohledný hrdina během filmu dosáhne doslova přetvoření celého světa a všech v něm podle svého obrazu, bez vlastní proměny se všichni podrobí jeho vůli a tužbám - je to opravdu neskutečně tísnivé a smutné), aniž by si to na vteřinu uvědomoval, což ho posouvá ještě na nový level. Většinu filmu jsem opravdu zíral s otevřenou pusou, protože ačkoliv jeho nedostatky nejsou pro český film nové, zde je to na rovině, jakou jsem neviděl. Absolutní lidské zlo prezentované jako bláznivá komedie - nic menšího říct nejde. Většinou je na takových filmech vidět celková odfláklost, takže se zdá, že vysvětlením je prostě nezájem tvůrců strávit nad tím víc času. Tady se ale nejedná o řemeslně vyignorovanou produkci, hodně lidí na tom hodně pracovalo, aby ten film vypadal jako film - takže museli s tím materiálem strávit hodně času. A přesto to udělali! Je to úplně úžasné. Doufám, že Jarchovský pustí ten film všem svým studentům a bude na něm demonstrovat, jak se dělá scénář. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel od 26. května do 6. června a pak od 2. září do 16. října 2019 převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí. (bianci)
  • Režisér Ondřej Trojan, bratr Ivana Trojana, již svého bratra režíroval a spolupracoval s ním na snímku Želary (2003), nominovaného na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film za rok 2003. (JimDeNiro)

Reklama

Reklama