Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan je pro mě doporučení, které neignoruji. Ale tentokrát jsem měl. 1)  Přemýšlím, proč film s tolika slavnými jmény před kamerou i za kamerou tak dopadl. Fakt nevím..._____ 2)  Ani zvukař se nevyznamenal, chvílemi bylo slovu špatně rozumět._____ 3)  55letému Ivanu Trojanovi (Bourák) to slušelo. 53letý Jiří Macháček (majitel herny Bingo) je prostě stále stejně milý. 37letý mladě vyhlížející Kryštof Hádek (nápadník Bourákovy dcery Kamily, řidič tahače Dejvy) je s šukmapou i bez ní stále přitažlivý. Pěkní chlapi jsou i 39letý Milan Ondrík (pasák Vladko) a 28letý Jiří Šimek (gambler Franta)._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k roku filmování - 2019._____ 5)  Stručný, ale velmi výstižný koment: Dadel*._____ 6)  Inu, sklepácká poetika se vždy nepovede. Buď je to parádní sranda anebo parádní trapas. Tentokrát tedy to druhé, co naděláme... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanda Ondřeje Trojana, ale jako režiséra jsem ho mezi těmi současnými českými považoval jako jednoho z těch lepších (ačkoli skoro na hraně a nutno říct, že téhle laťky není zrovna těžké dosáhnout), ale tady fakt nechápu, co vyváděl. Nebo se už vytočil a jak píše jeden můj oblíbený uživatel, skončí jako Michálek. Možná by si měl dát svoji klasickou několikaletou pauzu, aby z toho bylo aspoň něco, ale nemá smysl se v tom pitvat, protože Bourák už vznikl a je to průser jak sviňa. Je to film, co se snaží být tak třeskutě (absurdně) vtipný, až je ve finále jenom trapný (třeba sám režisér hrající Elvise... a těch špatných scén je víc) a co se snaží být tak děsně cool, až je v tomhle ještě trapnější než ten humor. Něco jako děj tady neexistuje (což je u nových českých filmů věc naprosto běžná) a i když to sice jde z bodu A do bodu B, tak jakoukoli šanci mě upoutat stejně zabily neskutečně otravné a nesympatické nebo nezajímavé postavy - a to si s nimi člověk protrpí dvě hodiny! Špatné jsou i herecké výkony, dokonce i u některých herců, u kterých by to člověk zrovna nečekal. Mohl bych to rozpitvávat ještě víc, ale takhle už to podle mě stačí. Těm, co to čtete stačí snad jen říct, že je to další hřebíček do rakve s názvem "česká komedie". Bourák skončil jako propadák a to naprosto oprávněně - a upřímně, tušil jsem to už od té chvíle, kdy jsem se o tom filmu dozvěděl poprvé. Hvězdičku dávám snad jen za kameru, protože jinak zde nemám co kladně hodnotit. 1* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, proč tahle nahodilá záležitost vznikla. Na plátně se postupně vystřídá pozoruhodná přehlídka tragických postav, ani nemám nějak chuť se k nim vyjadřovat. Natožpak k samotnému „ději“, ve kterém se objevuje čerstvě platný městský zákaz hazardu, vyřizování účtů místní mafie či unavená rodina otce, který se zasekl v osmdesátkách. Vztahy jsou tu křehké i divné zároveň, celé je to přeplácané nejrůznějšími motivy a je tam tak nějak trocha od všeho. Ondřej Trojan se měl možná držet své standardní letité pauzy mezi filmy a tohle si odpustit. Do projektu namočil spoustu kvalitních herců i lidí za kamerou, kteří si něco podobného nezasloužili. Formálně je to poměrně výrazné a veskrze fajn, ale ta podivná pachuť na patře zůstává. Navíc je to pocitově mnohem delší než v reálu. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Hardcore záležitost, která se dala zkousnout jen proto, že jsme to sledovali v partě a peprně komentovali. Nemá to hlavu ani patu, chvilku to chce být drama, chvilku Richiovka, pak ulítlá retro parodie, prostě myšmaš. Vtipu tam moc není (úplně si dovedu představit, jak museli i fandové českého filmu v kině trpět) a ta česká angličtina v písních je naprosto příšerná. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Připadám si fakt divnej. Má to 36 procent a mně se to regulérně líbilo. Celou dobu mi vadila jen ta střecha (toho by si asi všimli už dřív), ale jinak je to cool film, co se nebere vážně, chce pobavit a v mém případě to dopadlo na úrodnou půdu. A práce, kterou na tom odvedl Mr. Mad Nut? Mega, mega dobrý! Nejlepší rockenrollový fláky ever. A to rock’n’roll tak úplně nemusím, což poznáte mimo jiné podle toho, že jsem to před chvílí napsal tutově blbě. Páni Trojanové, tohle se vám povedlo, rád na to kdykoliv kouknu znovu, díky vám moc, díky všem, kdo jste se na tom podíleli a je mi moc líto té křivdy, která se vám děje…. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Ondřej Trojan, bratr Ivana Trojana, již svého bratra režíroval a spolupracoval s ním na snímku Želary (2003), nominovaného na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film za rok 2003. (JimDeNiro)

Reklama

Reklama