Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V létě 1961 byl Emil komparzistou v studiu DEFA Babelsberg a zamiloval se až po uši do francouzské tanečnice Milou. Vypadá to, že jsou určeni jeden pro druhého, když ale 13. srpna 1961 začne stavba berlínské zdi, jsou rozděleni. Emil vymyslí odvážný plán, aby se mohl s Milou znovu vidět. Předstírá, že je filmový producent Karl Boborkmann a produkuje film. Je to důvod, aby Milou přijela z Francie do NDR. Má to ale háček. Milou má vztah s jedním hercem... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (28)

mira007 

všechny recenze uživatele

Alex se zamiluje ve filmových studiích do Milou tanečnice a dublerky hvězdy, ale druhý den se sní nesetká, protože je rozdělí berlínská zeď, tak se Alex rozhodne jako podvodník zorganizovat natáčení velkofilmu Kleopatra jako propagandistický film a obsadit do ní hvězdu, která si přiveze i svou dublerku. Námět romantické dramatické komedie celkem exkluzivní - taková pěkná exkurze do filmových ateliérů, parádní retro výprava, vymazlený vizuál jak z pohádky radost pohledět, sympatické obsazení ( kráska Emilia Schüle se mi líbila už jako jedna sester ze série Ku'damm ) jenže ... na komedii to moc vtipné není, jako drama to je slabé, když to má pár groteskních scén alá Chaplin a jako romantika ve výsledku jak od Rosamundy Pilcher. Velký potenciál zabit, protože první hodina je o ničem a ta druhá se celkem táhne, ale konec dojme ... několik žen divaček. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh z Nemecka, odohrávajúci sa počas stavby Berlínskeho múru. Síce ničím neprekvapí, ale samotná kostra (je slušne vymyslená. Film obsahuje zopár nedostatkov (keď to už celé berieme z režisérskeho pohľadu), podobne ako samotný príbeh („zahrať si režiséra“ nie je také jednoduché), ale je natočené srdcom. A dvojica D. Moejen a E. Schüle je sympatická a chémiu medzi je možné aj cítiť (a nie len vidieť). Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad, průměrné provedení. 1)  Dobrý nápad zpracovali tvůrci dosti nenápaditě a bez šťávy. Film chvílemi vykazuje klasické znaky dederonského smyslu pro humor._____ 2)  Zaujal mě pěkný 26letý Dennis Mojen (hlavní postava Emil) a 40letý Ken Duken (Emilův bratr Alex)._____  3)  Naivita snímku je svým způsobem dojemná. Je to jakýsi antipod seriálu NDR o dojičce, která se vzdá bohatého dědictví po příbuzném v Americe, protože by se musela vystěhovat (podmínka v závěti) a ona přece nemůže opustit své socialistické kravičky. Nenašel jsem dílo na ČSFD, ale někde určitě stále existuje. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Konečně taky jednou německá romantika, která není béčko, céčko... Dennis Mojen a hlavně Emilia Schule jsou moc fajn a ladí jim to. Jinak ce se týče příběhu, jde o klasický milostný trojúhelník, umocněný dobou ve které se odehrává (stavba berlínské zdi)... Možná ten konec je až moc hollywoodský, ale natáčení filmu Kleopatra byla celkem sranda a i celý film na to, že je to německé, obstojí i jako komedie...80% ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Náhodně nalezeno na Youtube s českým dabingem. Vědět, že jde o německý romantický film, vyhnul bych se tomu stokilometrovým obloukem, ale nakonec jsem byl nucen přiznat, že od dob devadesátkových seriálových slátanin alá "Doktor z hor" zaznamenali němci značný progres😂 Slušná výprava, zasazená do filmových ateliérů poválečného Berlína, sympatičtí herci v hlavních rolích, zkrátka, asi jsem byl v dobrém rozpoložení, ale přišlo mi to opravdu vtipné, a zároveň dojemné, nejedna slzička ukápla🙊😂 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Základný príbeh je založený na skutočných udalostiach okolo rozdelenia Nemecka v roku 1961 a konkrétnych z toho vyplývajúcich dôsledkov pre najstaršie filmové štúdio na svete v dnešnom mediálnom meste Babelsberg. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo 45 dní medzi 23. májom a 21. júlom 2018 v Postupime, Berlíne a v štúdiu v Babelsbergu, kde bývala a je aj jedna z lokácií filmu centrála DEFA. (Arsenal83)
  • Film bol zaradený do predvýberu na Nemeckú filmovú cenu začiatkom januára 2020, nakoniec nebol ani nominovaný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama