Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V létě 1961 byl Emil komparzistou v studiu DEFA Babelsberg a zamiloval se až po uši do francouzské tanečnice Milou. Vypadá to, že jsou určeni jeden pro druhého, když ale 13. srpna 1961 začne stavba berlínské zdi, jsou rozděleni. Emil vymyslí odvážný plán, aby se mohl s Milou znovu vidět. Předstírá, že je filmový producent Karl Boborkmann a produkuje film. Je to důvod, aby Milou přijela z Francie do NDR. Má to ale háček. Milou má vztah s jedním hercem... (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (28)

dannyd14 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, ktoré vás ani na chvíľu nebude nudiť, pretože azda v každej scéne na vás vyskočí aspoň 1 vtipný moment. Ľubostná dráma zasadená do NDR v čase zúriacej studenej vojny so sympatickými hercami, originálnym námetom a úchvatnými, pompéznymi predstaveniami. Do Milou som sa zamiloval ja a asi by som tiež podľahol takémuto šialenému, ale pôsobivému šibalskému nápadu. Režisér kladie dôraz na vytrvalú snahu hrdinu, ktorý je pre lásku schopný urobiť čokoľvek, hoci aj za cenu straty slobody. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pěkný, je toho na trhu spousty, ale tohle má trochu originálnější průběh.. i když cesta mladíka k režisérském u křeslu a. Vše kolem natáčení je zde velmi zkratkovité. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to německá produkce, celkem solidní počin. Neříkám, že jsem byl unešen, ale rozhodně jsem nebyl lhostejný. Zajímalo mne, jak to vše dopadne, ač to bylo vlastně jasné. Lehký potlesk tomuto počinu a solidních 50% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Niektoré momenty skvelé, niektoré menej, ale celý čas to na mňa pôsobilo kúzelne. Nápad je ale originálny, hudba pasujúca a chémia medzi hlavnými hercami funguje výborne. Príjemná romantika. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem na TV Seznam. Mezi středním párem to aspoň trochu uvěřitelně jiskří a má to další ingredience toho žánru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako si vzájomne ukázať fuckera a zamilovať sa na prvý pohľad. Priznám sa, že táto scénka ma v úvode dosť rozosmiala. To zvyšné je už také skôr klasické romantické klišé z dôb, kedy sa tvorila ešte pravá filmarina, žiadne extra triky, všetko založené na príbehu, výprave hereckých výkonoch. Inak som po dlhom čase videl peknú ženu germánskeho kmeňa, hoci sa narodila v Rusku, asi tam ako batoľa chodila na kurzy atraktivity. Pekný výrok: „Je ženatý?“ „Horšie, je zamilovaný...“ Inak film má aj skryté posolstvo. Nikdy neukazujte ženskej spomínaného fuckera. Mohla by vám ostať na krku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad, průměrné provedení. 1)  Dobrý nápad zpracovali tvůrci dosti nenápaditě a bez šťávy. Film chvílemi vykazuje klasické znaky dederonského smyslu pro humor._____ 2)  Zaujal mě pěkný 26letý Dennis Mojen (hlavní postava Emil) a 40letý Ken Duken (Emilův bratr Alex)._____  3)  Naivita snímku je svým způsobem dojemná. Je to jakýsi antipod seriálu NDR o dojičce, která se vzdá bohatého dědictví po příbuzném v Americe, protože by se musela vystěhovat (podmínka v závěti) a ona přece nemůže opustit své socialistické kravičky. Nenašel jsem dílo na ČSFD, ale někde určitě stále existuje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď sa to tak vezme, tak scenár bol vynikajúci - samotná kostra príbehu na podklade smutných dejín rozdeleniu Berlína bola znamenitá a plná potenciálu. A dlho dlho to vyzeralo, že ten potenciál si tvorcovia nenechajú len tak ujsť. Napokon však mám pocit, že celý ten romantický sentiment veľkou časťou prekryl ten dramatický rozmer filmu. Ale čo už, každopádne treba oceniť originalitu tohto filmu a veľmi sympatické herecké výkony. Som rád, že to nebolo napokon zahnané do nejakého nereálneho absurdna. Nemci proste vedia, kedy sa neoplatí tlačiť na pílu (kiežby si z nich brali príklad aj ostatní). ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nádherný kouzelný film o východoněmecké poválečné kinematografii. V podstatě mne to uhranulo podobně jako La la Land. Hodně feel good romantická věc. 9/10 ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Tento film má ohromne dobrý scenár. Keby sa na jeho uskutočnení nepodpísalo obdobie v ktorom vznikol, bol by to dokonalý film. Pomaly by nevadil ani výber niektorých hercov. Opäť to raz vidím. Prvý bol a je scenár. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Konečně taky jednou německá romantika, která není béčko, céčko... Dennis Mojen a hlavně Emilia Schule jsou moc fajn a ladí jim to. Jinak ce se týče příběhu, jde o klasický milostný trojúhelník, umocněný dobou ve které se odehrává (stavba berlínské zdi)... Možná ten konec je až moc hollywoodský, ale natáčení filmu Kleopatra byla celkem sranda a i celý film na to, že je to německé, obstojí i jako komedie...80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Alex se zamiluje ve filmových studiích do Milou tanečnice a dublerky hvězdy, ale druhý den se sní nesetká, protože je rozdělí berlínská zeď, tak se Alex rozhodne jako podvodník zorganizovat natáčení velkofilmu Kleopatra jako propagandistický film a obsadit do ní hvězdu, která si přiveze i svou dublerku. Námět romantické dramatické komedie celkem exkluzivní - taková pěkná exkurze do filmových ateliérů, parádní retro výprava, vymazlený vizuál jak z pohádky radost pohledět, sympatické obsazení ( kráska Emilia Schüle se mi líbila už jako jedna sester ze série Ku'damm ) jenže ... na komedii to moc vtipné není, jako drama to je slabé, když to má pár groteskních scén alá Chaplin a jako romantika ve výsledku jak od Rosamundy Pilcher. Velký potenciál zabit, protože první hodina je o ničem a ta druhá se celkem táhne, ale konec dojme ... několik žen divaček. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Sympatický snímek, jehož postata tkví v originálním názvu Traumfabrik. Takže: romantika, hezký vizuál, retro atmosféra, sem tam nějaké to klišé a nakonec - Japonec. Ne, nakonec happy end, samozřejmě. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Romantický príbeh z Nemecka, odohrávajúci sa počas stavby Berlínskeho múru. Síce ničím neprekvapí, ale samotná kostra (je slušne vymyslená. Film obsahuje zopár nedostatkov (keď to už celé berieme z režisérskeho pohľadu), podobne ako samotný príbeh („zahrať si režiséra“ nie je také jednoduché), ale je natočené srdcom. A dvojica D. Moejen a E. Schüle je sympatická a chémiu medzi je možné aj cítiť (a nie len vidieť). Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že i romantický film může být pěknou a alespoň zčásti kvalitní podívanou. Prostředí východoněmeckého filmového studia DEFA je velmi dobrou kulisou pro zamilovanou dvojici Emila a Milou. Kvalita českého dabingu byla nevyvážená – hlavní představitelé byli nadabováni velmi dobře, ale některé vedlejší postavy naopak špatně. Jeden z nejlepších filmů s Emilií Schüle, které jsem zatím viděl. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Sympatický romantický príbeh v svižnom a príjemnom deji s predvídateľným koncom, ale tak to už v romantike chodí. Pointou je, keď láska prekonala Berlinský múr, pokorila dve odlišné zriadenia a dve spoločenské ideológie. Pre romantikov semafor hore. ()

Reklama

Reklama