Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Recenze (860)

sikina 

všechny recenze uživatele

Komedie, která pro mne nikdy nezestárne a bude jedničkou. A i když jsem ji viděla nesčetněkrát, vždy když se Jana Šulcová propadne, neubráním se smíchu. Zahrála to tak, jako by o tom opravdu nevěděla. Pro mě super :-) Všemi herci upřimně zahraná komedie. ()

Regeindy 

všechny recenze uživatele

To co dělá tento film nesmrtelným je bezpochyby spontánní, naprosto uvolněné herectví Postráneckého, Satinského a Nového a pak samozřejmě atmosféra zasněžené horské chaty. Dalo by se říct, že jde jenom o sbírku gagů ze života, ale tak výborně zrežírovanou, že se na to dá dívat každý rok znovu. Nejlepší počin plodné kariéry paní Poledňákové. Kéž by byli i současní dětští herci před kamerou takhle bezprostřední. ()

kubyczech 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to samozřejmě hltal plnými doušky, ostatně jako každý jiný. Když jsem to nedávno viděl po několika letech v televizi, řekl jsem si, pane bože to je hovnovina ... trapným gagům Postráneckého se může doopravdy zasmát je malej smrad s dudlíkem v ruce, usoplenou pusou a s hromadou hoven v plenách. Prej komedie století, no do prdele, já bych chtěl opravdu vědět podle čeho se tohle posuzuje ... To už jsem se víc zasmál u Schindlerova seznamu, i když tam není nic k zasmání ()

citronada 

všechny recenze uživatele

Nejsou tam TOP herecké výkony, efekty či něco takového, ale je to tak dobrá česká klasika že nedat pět hvězdiček prostě nejde :-) Ale za český film století bych to určitě nepovažoval, český film 20. století jsou rozhodně Pelíšky ;-) ()

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Sedím si jen tak u televize, a najednou koukám - copak nám to tam dávají? Po x letech a i přes to, že bych mohla všechny repliky přehrávat spolu s herci, musím se smát, ba přímo chechtat. Čím to asi je? U každého žánru mám prostě určitá kritéria, podle kterých film hodnotím. A u komedií je to kritérium velice jednoduché, tedy zda mě rozesměje, nebo ne. Jaké jiné hodnocení tedy dát snímku, u jehož hlášek se chlámu od ucha k uchu i po několikerém shlédnutí? ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Film, kterému roky od jeho vzniku nic neubraly z jeho autentičnosti. Film je skutečně tak obyčejně reálný jako by to byl záznam jedné "skoropánské" jízdy na zimní chatě. Svou reálností a zachycením běžných dnů bych jej klidně přirovnal k Homolkům. ()

Cecko odpad!

všechny recenze uživatele

Kde to pro boha žiju, taková kokotina má titul komedie století? V tom případě bych citoval V. Postráneckého v roli generála: "Chce se mi zvracet...!" ()

chemik11 

všechny recenze uživatele

Komedie dobrá to jo. Ale komedie století? Copak je tenhle film lepší než třeba Marečku podejte mi pero, filmy s Burianem, Homolkovi, Jáchyme hoď ho do stroje, Dívka na koštěti, Což takhle dát si špenát, Pane vy jste vdova, Jak utopit doktora Mráčka, Sněženky a machři, atd.? Určitě ne. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Rozhodně film neřadím mezi špičku našich nejlepších komedií, ale je natolik sympatický, že tu hvězdičku přihodím. Ústřední mužská trojice nemá chybu. 91% ()

hofiktom 

všechny recenze uživatele

Naprostá česká klasika, nevím, jestli nejlepší komedie století, jedna z nejlepších.. Skvělé herecké výkony všech herců, to dodává filmu skvělý náboj a skoro každá minuta je zábavná, včetně nezapomenutelných hlášek a scének, které už pomalu zlidověly. 95% :) ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Cival: "Matýsek se posral. A diváci rozhodující o "Veselohře století" s ním." Souhlas, jde sice o hodně povedenou komedii, ale vrcholný dílo století to fakt není. I když se jedná o legendu. 80% ()

vonverny 

všechny recenze uživatele

Mijuji české komedie, ale tento film jde tedy silně mimo mě. Naprosto chápu, že se někomu může líbít, každý má jiný vkus. Ale zvolit tuhle dětskou uřvaninu, komedii století......to byl ultra úlet. Srovnávat tuhle normalizační nudu s velikány jako je " Jáchyme hoď ho do stroje, Rozpuštěný a vypuštěný, Jára Cimrman ležící spící, Ducháček to zařídí, Vrchni prchni, Tankový prapor, Černí baroni.....mohl bych dlouho pokračovat a stále bych vypisoval o třídu lepší komedie než S tebou mě baví svět. Komedie století.....boha jeho.... ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama