Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadpozemsky krásná a charismatická Julia Ormond musí na svých drobných (=úchvatných) bedrech vláčet slaboduchý a průhledný scénář, který nejenže nikterak neobohacuje žánrové vody, ale naopak naprosto selhává ve všech aspektech, jimiž je sám definován. Chemie??? Neexistuje! Překvapení (to v průběhu vyprávění, konec samozřejmě každý průměrný kopáč v dole odhadne při úvodní titulcích)??? Neexistuje! Atmosféra??? Meeeeh! Casting (=poslední záchrana)??? Harrison Ford vypadá o 25 let starší, než ve skutečnosti je + o 30 let starší než jeho bratr v podání Grega Kinneara - to asi hovoří za vše. No já se tedy šeredně nebavil. 3/10! P.S.: Julia, I love you ;-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo není tak krásný jako David. Ani on." Boháči Larrabeeovi se šoférskou dcerkou Sabrinu se nám po čtyřech desítkách let vrátili a přestože mě zase celkem pobavili, tak se asi vracet neměli. Pro mě je totiž původní Sabrina nesmrtelnou klasikou, jejíž chybičky jsou natolik titěrné, že nebylo třeba je opravovat. Nicméně i nový fackovací trojúhelník v tradičním složení Linus, David, Sabrina měl něco do sebe a jediný žijící dárce srdce Linus mě svým sucharstvím celkem seděl. Budu-li však někdy pozván na večírek Larrabeeových, tak se rozhodně vydám na ten v roce 1954. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Něco tomu remaku Wilderovy klasiky chybí, snad více romantická atmosféra, snad větší přesvědčivost. A tak ho nezachrání ani překrásná Ormondová, ani výtečný Kinnear, ani stárnoucí Harrison Ford. Příběh Sabriny, právě dospělé dcery šoféra sloužícího u dvou bilionářů, která se zamiluje do obou z nich a s nimi jedná jako rovná s rovnými, možná to je to, co mi vadilo. Nebo to byly Fordovy nepříjemné brýle? Či snad jsem Kinnearovi neuvěřil heterosexuála, když tak výtečně zahrál "toho teplouše odvedle" v Brooksově filmu Lepší už to nebude? - Asi tomu chyběl za režisérskou židlí Wilder. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-AP8ulApEOk ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických komedií. Žádná taškařice, ale kultivovaný "Popelkovský" příběh. Když se na film díváte už počtvrté a stále vás dokáže pobavit, tak ho jistě považujete za kvalitní. Pro mě lepší než původní verze z roku 1954 - Harrison Ford je zkrátka charizamatičtější a lepší herec než H. Bogart, který do role moc nezapadl, zatímco Ford rozhodně ano. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Na tento film, jsem se kdysi díval jen proto,že jsem se domníval, že to bude o jiné Sabrině:-) Když jsem svůj omyl zjistil, shledal jsem, že mě proti mému očekávání zaujal natolik, že jsem ho dokoukal a nikdy jsem toho nelitoval. Není to sice žádný zázrak, ale je bezchybně obsazený a proto funguje. Kéž by takových filmů bylo víc. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)
  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama