Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (167)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi generaci dětí, která byla postavičkami z formely odkojena. Chobotnice z II. patra jsou však pouze produktem těžícím z úspěchu předchozí "formelové fantasy série" o Lucii, který byl obsazen toutéž dětskou hvězdou Žanetou Fuchsovou, stojící před úpadkem své zářné kariéry z důvodu tvůrci nežádaného dospívání. Pro jistotu k ní byl přidán filmový mladší bratr Milan Šimáček, aby bylo dosaženo patřičné dětskosti obsazení. Film samotný působí svěžím dojmem, byť trochu postrádá kouzlo Lucie. Vynahrazeno to bylo větší výpravností a tehdy ne tak obvyklými scénami u moře. Dnes na mě Chobotnice působí okoukaným dojmem, ale ve své době cílové dětské publikum výborně bavily, proto jsou čtyři hvězdy zasloužené. Kult "osmdesátkových" dětí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Začalo to Lucií a pak přišly na řadu chobotničky. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím, v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu českému a při to tam hráli čeští herci ;-). Vlastně všechno co jsem napsal o Lucii, postrachu ulice bych mohl zkopírovat sem, což nechci. Má to hodně společného a hodně se toho opakuje, ale mě se to líbilo snad stejně. Chobotničky jsou možná akčnější díky komandu, co je hledá. Opět vznikl seriál a nebo dvoudílný fílm. A opět nostalgicky tomu nechám plný počet hvězd, a snad nebudu působit moc infantilně ;-). Nakonec přidám k pěti hvězdičkám mínusko kvůli nižší originalitě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle dětský příběh. Je to moje srdcová záležitost. Pokaždé si ho v televizi užívám. Nemůžu se dočkat až rodinka vyjede na dovolenou, to se pak žačnou dít ty správné věci, kdy není nouze o bláznivé situace. Bez tohoto filmu si vánoční svátky neumím představit. Zedníčka jsem právě díky tomutou filmu začala mít ráda. Hodně mi připomíná mého vlastního otce. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie skvelý, nie výborný, ale rozhodne obľúbený film. Pardon, dvojfilm. Veškrnová a Zedníček vytvorili fajn manželskú chémiu. Žaneta Fuchsová bola na vrchole sil. No a samozrejme hlavnými hviezdami boli samotné chobotničky. Bavila ma aj zápletka ohľadom "zloduchov" v podaní dvojice Macháček a Rösner. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Vo vodných hlbinách sa nájdu neidentifikovateľné hmoty, o ktorých nikto netušil , že v sebe obsahujú nevídanú inteligenciu. Zelená a modrá hmota sa dostanú do rúk súrodencom Holanovým. Tí sa prirodzene ako deti pokúšajú dať hmote tvar. Aké je však ich prekvapenie, keď sa v novovytvorených postavičkách prejavia známky života ? Originálna detská zábavu , ktorú som ako malý chlapec vyhľadával. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Když Eva (Žaneta Fuchsová) s Honzíkem (Milan Šimáček) zůstanou v restauraci u stolu sami, Eva píše pohled a Honzík obtahuje prstem srdíčko vyryté do dřevěného stolu. Při záběru zepředu ho začíná kreslit ukazováčkem, při pohledu shora pokračuje prostředníčkem pravé ruky a při střihu zpět srdíčko dotáhne zase ukazováčkem. (hermiona)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama