Reklama

Reklama

Místnost sebevrahů. Hater

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek Giemza (Maciej Musiałowski) je usvědčen z plagiátorství a vyloučen ze studia práva. Rozhodne se však tuto skutečnost skrýt a nadále dostával finanční pomoc od rodiny Krasucki (Danuta Stenka a Jacek Koman) – rodičů své přítelkyně z dětství Gabi (Vanessa Aleksander), do které se tajně zamiloval. Podvod však vychází na světlo. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Psychologický náhled do mysli manipulativního psychopatického lháře na pozadí politických událostí a jeho působení v marketingové firmě, která často zachází až za hranu lidskosti. Maciej Musialowski se zhostil role hlavní postavy výborně, jeho mimika dodala filmu na autentičnosti a působil celkově věrohodně, a právě to film vyzvedává o něco výše. Tempo bylo na mě až moc pomalé a ačkoliv byla atmosféra místy správně dusná a syrová, závěrečná scéna se střelcem mrazivá, pořád mi ve filmu chyběla hlubší pointa a zapamatovatelnější momenty, kvůli kterých bych si The Hater pustil znova. Lepší průměr, který je na tak roztahanou délku místy ne až tak zajímavý, ale den po zhlédnutí je dojem o něco lepší, než hned po skončení. ()

annanah 

všechny recenze uživatele

Asi bych se o polskou kinematografii měla zajímat víc, protože tento film, kde nebyla snad ani jedna sympatická postava, mě absolutně uhranul a od první minuti jsem byla připoutaná k obrazovce. Opravdu neuvěřitelně mrazivá podívaná. Češi by se měli u sousedů ze severu učit, jak točit opravdu dobré filmy. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Bizardná ukážka sociopatizmu a zneužívania sociálneho marketingu skrz najpovolanejšie komunikačné prostriedky dnešnej doby. Vždy si cením, keď je film sám o sebe postavený na inovatívnych vzorcoch a funguje na kvalitnej paralelnej substancii a zaujímavý je vo viacerých rovinách, ktoré by sa dali samostatne rozviesť. Svet Tomeka je virálny a fantaskný a pritom tak blízky súčasnému svetu prepojenia reality a sociálnych sietí. Možno menšie nedostatky preexponovanosti a prekombinovanosti nahrádza nápaditosť a vnemovosť, ktorá z diela doslova srší. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film 2020. Od poláků jsem nečekal až takovou psychologickou kvalitní dramatickou hru, jakou mi tímhle připravily. Já se jen chlacholil blahem a jen žasl. Téměř realistický špionážní film, který ukazuje kam až může zajít láska k dívce. Originalita a emoce ve snímku jsou něco, co si budu pamatovat ještě nějaký čas. Opravdu skvělá práce. Hlavně hlavní hrdina, který dokázal ukázat snad všechny možné emoce během 10 sekund. 90% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale zůstává, a mám dojem že záměrně, spíš hyperbolickým obrazem doby než vyprávěním silného příběhu. Nevede k tomu ani tak to že je hlavní postava ultimátní zmrdeček, ale že po vynikající první polovině, kde ten člověk působí až nepříjemně uvěřitelně, se s čím dál vyhrocenějším příběhem z něj stane trochu karikatura. Vůbec mi pak už nebyla jasná jeho motivace, ztratil jsem pocit že je nějak "lidský", člověk se svými slabostmi a touhami. S tím jak je stopáž dlouhá mě už ani nebavilo se na něj dívat. Čemuž nepomáhá ani to že čím víc vše ve filmu eskaluje, tím míň to bylo věrohodné, až z Hatera ke konci zbyl do jisté míry jen od reality odtržený konstrukt. Ale jisté je že si ho budu pamatovat mnohem víc než jeho prequel Místnost Sebevrahů, kterou jsem kdysi viděl na LFŠ. 7/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Varšave. Natáčalo sa od 28. októbra do 22. decembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama