Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

film funguje výborně, jen části ve hře dost drhnou, rozhodně nevypadají dostatečně věrohodně... Čtu tu komentáře o Emo subkultuře, o tom jak je to urážlivé a blablabla... Asi sme koukali na úplně jinej film, protože já viděl snímek o mladym klukovi v depresích, to bylo to hlavní, veškeré věci ostatní jsou poddružný a považovat tenhle film za anti-emo je blbost. A tvrzení, že homosexualita je psychická porucha nikde ve filmu byť jen náznakem nezazněla. JFL mi připomíná feministku, které každé podržení dveří ženě připadá jako sexuální obtěžování ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o klukovi jménem Dominik. Na první pohled se zdá úplně normální. Všechno se ovšem jednou zvrtne. Spolu s ostatními spolužáky popíjejí alkohol a provokují se navzájem, dokud nedojde na polibek dvou holek a potom Dominika s dalším klukem. Všechno to zaznamenávají na video a než se naděje, video je na facebooku. Později se objeví ještě další věci a všichni si z něj dělají srandu. Díky tomu nechce chodit do školy, upne se na internet, kde potká tajmenou růžovovlasou dívku Sylvii. Ta ho přivede do 'místnosti sebevrahů'. Je to místo plné mladých lidí s problémy, kteří už nechtějí žít. I když je to jenom chat, přes internet, je to jako závislost. Všechno se rázem změní, Dominik přichází o všechno co kdy měl, nepoznává sám sebe, nechodí do školy ani ven a je jasné že tohle nemůže skončit dobře. Tento film má děj, je realistický, procítěný a nemá happyend. Je to zase trochu jinak pojatý a určitě stojí za to se na to kouknout. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento film u mě dominuje především díky bombastickému soundtracku. Ten příběh a zpracování... no popravdě ani nevím, jestli se mi to líbilo či ne. Sice to bylo zajímavé a nezvyklé, ale zase to bylo dosti nedotažené a někdy taky hodně nereálné, bizardní a divné. Každopádně ke zhlédnutí určitě doporučuju, protože patří mezi ty snímky, kdy vlastně nevíte, co si o tom myslet a vlastně ani nevíte, jestli se vám to líbilo nebo vás to otrávilo a to jde jednoznačně vidět i na hodnocení - jedni tomu dávají hvězdičku, jiní plný počet, já jsem hodně na vážkách a tak se prostě přikloním ke zlatému průměru. P. S. On měl na sobě dvoje rifle? A oboje nezapnuté? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Necelé dvě hodiny polštiny jako jazyka mnou nevídaného, za to ale poměrně úsměvného. Málokdo by to do našich sousedů řekl, ale povedlo se jim stvořit velmi výstřední dílo, které rozhodně neosloví široké spektrum diváků, jako to dokáže kdejaký americký film. Styl emo nikdy nepochopím a tuhle psychickou nevyrovnanost jde jen ztěží pochopit. Festivalový kousek jménem Místnost sebevrahů dokázal tenhle moderní problém přiblížit v té nejdrsnější, ovšem nejvěrnější podobě. Jen po mně zkrátka nechtějte, abych si Dominikův výlet do světa bez smyslu a rozumu někdy protrpěl znovu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film by sa dal rozdeliť na 2 časti (všimnite si, ako som obišiel prípadný omyl, či sú dve a alebo dva časti :) - hranú a animačnú. Hraná časť niesla znaky štandartnej európskej produkcie a spracovania, vysokomoderného a celkom aj zaujímavého. Animačná časť bola určite spracovaná nadštandartne, ale úplne nezaujímavo. Všetko sa točilo len okolo rozmaznaného a drzého teenegera, a pointa sa dala vytušiť už od začiatku. Hodnotenie: 55% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)

Reklama

Reklama