Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo znásilnil a zabil čerstvou maturantku? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha gymnazistky, kterou našli znásilněnou a ubitou v rybníku nedaleko Brna. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), se brzy objeví hlavní podezřelý. Jeho podíl na vraždě ale nakonec není vůbec jednoznačný. Karin při své těžké práci řeší i problémy s bratrem, který se dostal za hranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli to sleduje nějaký kriminalista, psychiatr, vězeňský psycholog nebo na slovo vzatý scenárista, nepochybuju o tom, že se královsky baví. Anebo mu vstávají chlupy hrůzou po celém těle. Často nevhodně použitá hudba (která mi navíc přijde dost laciná, Doyle jr. má k otci tedy hodně daleko) mě vrací někam do 80. let. Je to záměr? To, jak kamera zabírá herce, je pro ně často velmi nelichotivé a v HD je to ještě horší. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ znásilněné a zabité maturantky ( Michaela Petřeková první oběť, kterou Renč svlíkl do naha ) byl znatelně lepší než ta první tragédie, ale chytnul jsem alergii na Čvančarovou, kterou mám jinak i rád. Ale jestli tenhle seriál začíná mít guilty plesure chvilky, které žeru, tak je to psycho Heřmánek se svou Tarantinovskou násilnickou půlminutkou v každém dílu. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fakt? Někomu se zdá normální jít ihned po znásilnění k rodičům násilníka domů, namísto příbuzných, či vlastního kluka (který navíc už byl na cestě)? Někomu připadá normální se ihned po znásilnění osprchovat a tedy smýt veškeré důkazy? Někomu připadá normální, že lidé z Brna začínají každý rozhovor slovy: "Vo co jde?" Ale no ták! Jinak se druhý díl seriálu Hlava medúzy odvíjel podstatně lépe, než první, ale za tyhle zjevné nesmysly musím stejně hvězdičku ubrat. Korunu tomu už jenom nasadil Čvančarové insane brother Heřmánek, který zřejmě musí každý díl na konci někoho zmlátit nebo zabít. Příště to tipuju na Švandovou, která ho po roce vězení půjde konečně navštívit a hned mezi dveřma dostane od synáčka po hubě. Zase jsem se na závěr smála nahlas. :D ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Dno český filmový/seriálový produkce, která opět a víc než cokoliv v poslední době ukazuje, že nemáme a nejspíš ani nikdy mít nebudeme scénáristy s nápadem a režiséry s vizí. A tak sledujeme, kterak si banda netalentovaných tvůrců vydělává na živobytí bez jakýhokoliv zápalu nebo snahy. Kameraman si neumí vyvážit ani gimbal, důsledkem čehož se mu stabilizátor při chůzi klepe, jak kdyby to točit Greengrass, nemá smysl pro kompozici, nasvícení scény, natož pak třeba pro colorgrading. Renč se ztratil ve svý hlavě, když se snažil vybavit kriminálky ze 60s, a tak to nejspíš režiroval po slepu. Hudební skladatel do toho pouští soundtrack, kdy se ani jeden track do scény nehodí a nevytváří emoce ani atmosféru. No a stříhač podle mě použil Windows movie maker. Filipe, ty tvoje kecy z ČT, že jste to točili na moderní foťák, se kterým se všude vejdete a že podporujete moderní technologie a snažíte se je do svý tvorby implementovat, nijak nekorespondují s tím, co jste do tý televize poslali. S bráchou jsme před dvaceti lety s nulovým rozpočtem točili kvalitnější filmy a do televize to neposílali... bylo nám děvet a dvanáct! Kokoti! ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vila Veberových je na adrese Květná 1. v Brněnských Pisárkách, restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v Brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník, vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno, Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově, bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Karin (Jitka Čvančarová) ve večerce říká: „Cảm ơn,“ dostává se jí odpovědi: „Không có gì.“ Tedy vietnamsky děkuji a není zač. (sator)
  • Premiéru druhé epizody sledovalo 1,4 milionu diváků starších 15 let, což z něj činilo nejsledovanější pořad toho večera. (rublik05)
  • Natáčení probíhalo v Sokolnicích, Brně a Tišnově. Vila Veberových je na adrese Květná 1 v brněnských Pisárkách; restaurace Oáza je výletní restaurace Balaton v brněnské Sokolnici, hned vedle se nachází i rybník; vazební věznice je skutečná vazební věznice na adrese Jihlavská 12, Brno; Gymnázium je na adrese Na Hrádku 20,v Tišnově; bezdomovecké centrum je na adrese nádraží Brno-Královo Pole. (SONY_)

Reklama

Reklama