Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

argenson 

všechny recenze uživatele

V šestým dílu let vrtulníkem s bezmála dokumentárním výkladem o přehradách na severní Moravě a živočišná dvojka Jandák-Smutná. To je asi tak všechno, co tady za něco stojí. Jinak sledujeme divný chování hlavních postav a křečovitý zápletky (vybírání výpalného partičkou Jana Krause). Nejzábavnější jsou na začátku každýho dílu ty tříminutový rekapitulace zásadních dějových zvratů z dílu předchozího. Tohle totiž stačí k pochopení, že v celým seriálu jsou zásadní dějový zvraty o hovně. Následuje smutek, že i pod tímhle je podepsán Jaroslav Dietl. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jela jsem to ted v ramci Nostalgie. Ale Klenot to samozrejme vubec neznal a dival se se sebou a rikal ze ty "lidske vztahy" v serialu jsou nudne jako prase, ale ze jej velmi zajima zivot na prehrade a jak tam vselijak cosi spravovali a delali ta opatreni proti jakemusi hnusu ve vode a pak v poslednim dile take ta potopa. Za sociku to asi bylo lepcejsi. Btw. proc porad ten oslizly Jandak hraval takove Don Juany? Brrrr... ten byl prece slizsky snad odjakziva! ()

Reklama

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Straslivej bizaaaar... odpad na druhou, cimz to ziskava urcity stupen nechtene zabavnosti. Ve sve dobe to asi sledoval kazdy, ale z dnesniho pohledu je to naprosto strasidelne napsany scenar s opravdu prisernyma postavama a ty dialogy... LOL :DDDD *brano ciste jako parodie, dam tomu snad i hvezdicku* :_) ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Tak tady myslím vyschlo pero i mistru Dietlovi. Seriál je celkem o ničem. Nejdřív je moc sucho, pak zase moc mokro :-) Rádoby dramatické situace nejsou vůbec dramatické. Hlavní dějové linie jsou úměrně protahovaný. Herci jsou nemastný, neslaný, v čele s Janou Krausovou. To, že ten seriál ČT po dlouhých letech v polistopadovém trezoru opět odvysílala je sice krok správným směrem, ale mě to iluze o seriálu, který si matně pamatuju z dětských let, sebralo. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Seriál je moc hezky natočen, nechybí v něm humor, napětí, zvraty, láska a hlavně nádherná příroda. Jen ta láska mi trochu vadila, to věčné střídání vykání a tykání Ivany a Sykyty bylo zkraje úsměvné, pak už trochu trapné. Ale seriál byl hlavně o nádherné přírodě v okolí přehrady a to vnímám jako silný zážitek. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Monika Hálová, která hrála Libušku Kostrhunovou, železničářku na stanici v Ratajích a jednu z milostných avantýr Jožina Uherčíka (Vítězslav Jandák), nebyla uvedena v titulcích ani jednoho dílu, ve kterých se objevila. Důvodem byl odchod Hálové do Kanady, kde se později provdala. (Robbi)
  • Natáčelo se v Jánských Koupelích, přehradě Kružberk, Ostravě - Porubě, Budišově nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tento díl se natáčel na nádraží Budišov nad Budišovkou, přehradě Kružberk, v Polance nad Odrou, v Ostravě - Plesné, v Ostravě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama