Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

navision00 

všechny recenze uživatele

Tvůrci natočením tohoto filmu naprosto poplivali jeho knižní předlohu, která je dokonalá. Hlavní hrdina tam působil jako vcelku frajer, ale ve filmu je to jeliman non plus ultras!!V dnešní době mě navíc irituje to oblečení. Chápu, že se to nosilo ale proč má Zounar se svým velkým pozadím upnutý džíny chápu už míň :-)). Nehledě na to tam v jednom kuse souloží- Nicméně abych jen nehanila, pana Dlaska i Lájoše jsem si přesně tak představovala!! ()

waits 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečné zfilmování Frýbortova Veksláka, který přišel z křížkem po funuse už jako proza (1988). Zfillmování si snad slibovalo odlesk záře Bonů a klid, ale na to neměla ani předloha, ani scénář, a už vůbec ne mladý Zounar. Utahaná kritika sociálního jevu, který už byl pasé a náhled na spolčnost, která už byla někde jinde. Ten se jako nadějný (?) student dostane do prekérní situace, kterou bez nějakého delšího uvažování a mravního dilema řeší veksláctvím, později krádežemi a ve finále ještě něčím horším. Obludné zábery z diskoték, známých z 80.let, dokonale nesympatické postavy, jako vystřižené ze Soukupových filmů, podivné vztahy mezi lidmi..Jediným zpestřením byla celkem ucházející postava Benešové, která se nebála obnažit během sexuálmí scény při sexu ve stoje. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

To se nám zas protrh pytel s odpadem asi. Nevim, co špatnýho sežrali k večeři všichni ti, co z toho tady mají vosypky, ale já to dokoukala celkem v klidu až do konce, s ironickým úšklebkem, ale rozhodně né znechucená (neherce Zounara byla přece lekrace sledovat!). Už jen za kozy Benešové by pánská hetero část měla dát minimálně 2. (skoro bych ty 2,5* dala naschvál nahoru) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Komentáře moc nepochopím. Film ukazuje velice dobře, jak je možné (nejen kdysi, ale i dnes) naletět podvodníkům a dostat se do koloběhu průšvihů, které nakonec končí zabitím. Vekslování, pak krádeže, nakonec... Martin byl smutným hrdinou, který příliš důvěřoval lidem, tím mi byl velmi blízký, dlouho jsem netušil, že Vašek Knop škodu v JZD finguje a říkal jsem si, no, co sis, Martine natropil důvěrou v Lájoše, to máš. Pak důvěra a slepá zamilovanost k vypočítavé kurvičce, která ho vodila za nos. Vždyť to bylo ohromně pravdivé. A skvělý výkon Mariána Labudy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je v móde podobné typy filmov z prvej polovice 90. rokov hodnotiť odpadom, ale zrovna Vekslák si to podľa mňa nezaslúži. Vzostup a pád jedného mladíka so sľubnou budúcnosťou, ktorý pod vplyvom okolností uveril v šťastnejší život zarábaním si vekslovaním. Ako to už býva, začneš s niečím malým a skončíš pri niečom väčšom a nebezpečnejšom. Je to pomerne krátke, odsýpa to, čiže aj ak vám bude pripadať film smiešny, asi vás nudiť nebude. 80. roky bol des, bony, valuty, prvé farebné telky, brrr. Pre mňa znesiteľnejšie ako Bony a klid, pretože som tu nemusel počúvať Relax. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává ve druhé polovině 80. let, ale ve výčepu hospody, kde hospodský (Ladislav Potměšil) čepuje pivo, je na zdi plakát týmu AC Sparty Praha z roku 1993. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno