Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014 – Slinger - Albert Pyun’s Director’s Cut of Cyborg] Zapomeňte na stupidní příběh o strastiplný cestě slingera a kyborga postapokalyptickou krajinou s informací jak vyrobit lék proti moru a zachránit civilizaci. Van Damme je mesiáš bojující proti satanistům, kteří nechtějí, aby lidé opět začali používat zapomenutou technologii a znovu začali budovat civilizaci, protože by to ohrozilo jejich moc nad přežívajícími lidmi. A vůbec, tahle mizérie a utrpení je vlastně strašně fajn. Léta páně 2011 se Pyunovi dostala do rukou VHS kazeta s pracovní verzí Kyborga tak jak si ji bez špetky soudnosti vysnil. Tu následně distribuoval na vypálených DVD jako The Renegade Director's Cut. Pak vzal studiem k nepoznání sestříhanou verzi, VHS nevalný obrazový kvality, nůžky a LP 2014 vznikl další a poněkud odlišnej svéráznej sestřih se zběsile kolísající kvalitou obrazu, hlubším a funkčnějším příběhem, propracovanější psychologií hlavního hrdiny a avantgardním střihem. Výsledek je zajímavější a koukatelnější než nám z TV známej Kyborg. Střídání kvality působí úsměvně stejně jako Van Dammova mimika ve vážných pasážích (proč jen se mi vybavuje Zoolander?). Během dialogu po setkání vám dojde to co vás znovu praští do mozkovny v závěru a není to to jediné, co svou naivitou poněkud nabourává vážnější linku filmu. Úplně na konci je pak z prequelu vystřižená scéna z budoucnosti. WTF? Víc informací v komentáři od JFL. Někdy se budu muset podívat i na Renegade Director's Cut. [Studio Cut: 40 %] | ► R-Rated Studio Cut vs. Renegade Director's Cut ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

U Van Dammea na csfd hodnoceni moc nedam a na film jsem se tesil, ale tentokrat me tech 47% melo varovat. Jasne, je to becko jak svine, to jsem ostatne cekal. Pribeh jednoduchouckej o tom, jak JC nekam jde, aby nekoho serezal, ale pro becko naprostej standard. Spousta bitek, jak se postupne JC propracovava k hlavnimu sracovi. Potud by bylo vse v poradku, jenze je tu par zasadnich problemu. Jednak naprosto hrozna hudba, ktera se k filmu jednak nehodi a pak je dost uspavaci. Druhej problem je rezie, nevadi, ze to vypada lacine, ale proc je to tak zoufale nezajimavy a nenapinavy, to uz nechapu. Ruku v ruce s tim jde fakt, ze pokud JC zrovna nekoho nerube, tak vzpomina na svoji rodinku a to je naprosta stokrat se opakujici traparna. Nastesi JC rube dost, ale ani ty souboje proste i pres roznozky, otocky, kopy a pouzivani vsech moznejch zbrani nemaj stavu. No a hlavni zaporak, vypada jak opice, neustale musi vyrvavat a je docela nabouchanej, to by bylo v pohode. Proc ma ale proboha ty vylesteny oci, to si asi scenaristi rekli, ze to bude vypadat spravne hruzostrasne. Na zaver jen muzu dodat, ze jsem cekal, ze ten cyborg bude JC, ale to je ve vysledku naprosto fuk. Pro me zklamani. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Van Damme, Sly i Arnie mají jak áčkové (nebo alespoň áčkově vypadající) filmy, tak béčkové braky (viz komenty Cobra, Running man...). Tohle už není ani to céčko. Hodně filmů v mých dětských očích vypadalo dobře a já procitnul až v dospělosti, ale Cyborg je příklad filmu, kdy i jako děcko jsem poznal, jak amatérsky je to celé natočené a sestříhané. Záběry během akce kolikrát na sebe vůbec nenavazují. Hudba je nejspíš braná z 8mi bitové konzole Sega Master System, ty samply už jsou fakt hodně low cost a z neustálého "dummmm luuu-luuuuu, dummm luuu-luuuuu, dumluululululuuuu...." už po čase skoro bolí hlava. Nevyrovnanost ratingu je až zvrácená, na jednu stranu máme na záběru mrtvolu ukřižované nahé ženy s pekáčem, hnedka vedle mrtvolu ukřižovaného nahého chlapa i s pytlíkem, ale podříznutí lidí je mimo záběr, jakoby to bylo cenzurováno na skopčáckých programech Pro7 či RTL. Jedna hvězda za Ralf Moellera, který s tou trvalou vypadá jako zpěvák z Rhapsody a za celkem stylového záporáka, ze kterého mělo jistě nejedno děcko noční můry. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako malej klučík jsem ze Cyborga měl respekt jako kráva! Vincent Klyn se svojí partičkou mě pěkně naháněli husinu po těle! Van Dammovi jsme tenkrát vůbec nezáviděl. Supr scénka byla v rozestavěný budově... Tam se mezi sloupama děly věci. Jean byl ve famózní formě, film bohužel nikoliv. Dnes bych to asi už nedal, nicméně cena za nostalgii je na místě! 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

JCVD je v tomhle filmu ještě tak mladý, až mě to skoro překvapilo, že vypadá jako ucho. Ale předvádí zde to, proč ho máte rádi. Kope kolem sebe hlava nehlava, v jednu chvíli je to s ním nahnuté a on se transformuje v podstatě do Ježíše, ale to jen proto, aby všem natrhl prdel. Fajn retro, které bych si klidně pustil ještě někdy jednou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • V úvodních titulcích se objevuje špatně uvedené jméno, herec Ralf Moeller je v nich uveden jako „Rolf“. (korbitch22)
  • V úvodu filmu zazní píseň "World Damnation" skupiny Mortition. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama