Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $18,636,537Tržby Celosvetovo $26,000,000Sam Raimi a celá plejáda známych hercov ponúka v celku originálne podaní western o pomste a prestrelkách, zabalených v pútavom vizuáli a podmanivej hudbe od Alana Silvestriho. /85%/ ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený western, konečně taky nosí kolty nějaká ženská (a jak pěkná!), která se s tím nepáře. Proti ní stojí ostřílený záporácký veterán hackman, který prostě nemůže být špatný a pak tu máme moderní kameru, která nabízí záběry skrz díru v těle po kulce a snímá celý film z monoha různých úhlů , což je příjemně svěží a nabízí tak nový pohled na starný žánr. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Přijde mi škoda, že to má nesporné filmařské kvality (zvlášť pokud má člověk možnost to vidět na velkém plátně v kině, kde to vynikne nejvíc), jakož samozřejmě i perfektní obsazení (btw. Sharon Stone je zde fakt nádherná), ale co je to platné, když western byl v té době už dávno totálně vyčpělý a mrtvý žánr, a tento jeho konkrétní zástupce není složen z ničeho jiného, než nejohranějších klišé a stereotypních postav (i ten soundtrack zní, jak kdyby to člověk už slyšel stokrát jinde), a dějově se to strašně táhne a současně je to dokonale předvídatelné. Snažil jsem si užívat tu hravost, kterou jsem z toho cítil (Sam Raimi se prostě nezapře), ale pravda je taková, že jsem se u toho spíš celou dobu nudil a pokukoval po hodinkách, kdy už bude konec, což je prostě špatně. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kuriózny western. Má slušnú výpravu, nápadité duelové prestrelky a plejádu zaujímavých hercov, no celý film je brzdený nudnou báchorkou o pomste (je skopírovaná z Vtedy na západe, no úroveň westernovej klasiky nedosahuje), slabým scenárom a topornou hlavnou predstaviteľkou. Natočené je to však pekne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hororový guru Sam Raimi si v polovici 90. rokov chcel vyskúšať western (?) a tak mu nejaký šialenec dal 32 miliónov a šialený kasting (Hackman! Stone! Crowe! DiCaprio! Bell! David! Henriksen! Hingle! Sinise! Boone Jr.!). Napriek nespochybniteľnej audiovizuálnej stránke (hudba Alana Silvestriho, priestrely hláv, výprava, kostýmy, dekorácie) nie je Rýchlejší ako smrť zďaleka takým ultimátnym pokusom o western, aký Raimi (pravdepodobne) zamýšľal. Nejak ma to nebavilo, ale je to dostatočne "iné" na to, aby som tomu dal aspoň 3* (a kasting je fakt brutálny). ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Po skončení natáčení koupila Sharon Stone koně Magic se slovy: „Jezdím celý svůj život, ale nikdy ne na tak skvělém koni jako je tento.“ (TaNya_)
  • Ve scéně, kdy spolu před střelbou hovoří Herod (Gene Hackman) a Ace Hanlon (Lance Henriksen), je na začátku rozhovoru vidět, že jsou od sebe do 3 metrů. O několik záběrů později jsou však od sebe mnohem dál, aniž by se kdokoliv z nich pohnul. (Armin82)
  • Kožená bunda, kterou nosila Sharon Stone, je přes 100 let starý kousek z muzea. (TaNya_)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama