Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Karty na stole (S10E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cards on the Table (více)

Obsahy(1)

Vraždit mohli všichni. Který z těch čtyř to byl? Měla to být příjemná partička bridže, změnila se však na nečekané drama, když ji přerušila vražda. Zdálo by se ovšem, že odhalit pachatele bude v tomto případě hračka. Jsou tu čtyři detektivové a čtyři podezřelí. Síly jsou tedy víc než vyrovnané. Jenomže v tom je asi ten háček. Neboť každý z těch zkušených borců má na zavraždění jejich hostitele svůj názor – a možná právě proto se nedokážou pohnout z místa. Naštěstí jedním z těch čtyř je Hercule Poirot. A ten se rozhodně s neúspěchem smířit nehodlá. (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vynikající film, jako ostatně všechny detektivky s Poirotem odehrávající se v Egyptě, Sýrii a podobných prostředích, které Poirotovi sluší (nebo na ně odkazujících). Po druhém zhlédnutí ale uberu jednu hvězdu, kvůli trochu nezáživné pasáži rekonstrukce bridžové partie (pro našince španělská vesnice...:) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda ako umelecké dielo, keď sa taká podarí, aj Poirotove srdce zaplesá a vykúzli mu úsmev popod fúzy, hoci odhaliť vraha nevyhnutne musí. Bez neobvyklej asistencie by sa to ale vrahovi nemohlo podariť a v tom je práve to umenie. Zo začiatku nikto nemá motív a na konci je podozrivý každý z partie bridgu, zostáva už len váhanie, či ide o úkladnú plánovanú vraždu alebo o oportunistickú. –––– Každý sa niekedy mýli, aj vy však? – ... Áno, pred 28 rokmi. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt několika božských Herculových eskapád a samolibých frků, byla by to dost nudná salónní detektivka s nahlavu postavenou motivací a utrápeným závěrem. Ač nerad, po většinu času jsem se zalykal mdlými postavami a afektovanými konverzacemi. Myslím, že mezi příběhy na půdorysu "večírek u podivína s vraždou místo zákusku" je tenhle zoufale průměrný. Půl hvězdičky za tradičně skvělého Sucheta. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálně zpracovaný detektivní případ, v němž opět exceluje David Suchet co by Poirot. Skvělá, byť poněkud krkolomná zápletka, napětí, drama i nečekané rozuzlení. Jen mi nebyla jasné, jaký smysl měla odbočka směrem ke přítelkyni jedné zúčasněných a jeji pokus o utopení. Knihu jsem nečetla. Za mne plný počet. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pošilhávání do kalet pši chatlném ošvětlení še může štát ideální šituací plo zločin. :) Mělo to být elegantní setkání se smokingy, večeří, róbami a kartami pod taktovkou poněkud výstředního syrského hostitele. Ten je během večera precizně zakudlován a protože mezi hosty je i jistý slavný detektiv, spisovatelka detektivek a policajt, vyšetřování se rozbíhá vcukuletu. A jak Poirot neochvějně kráčí po stopách vraha, odhaluje, že mrtvý zdaleka nebyl jediný účastník osudného večera s přeplněnou třináctou komnatou. Naopak, někteří ji mají tak nacpanou, že by nejen jablko nepropadlo, ale ani pecka z něj. Rozuzlení Karet na stole je kontroverzní a odvážné – uvážíme-li dobu vzniku předlohy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Postavu Ariadne Oliverové, kterou hraje Zoë Wanamaker i v několika dalších dílech seriálu, stvořila Agatha Christie jako svoji vlastní karikaturu. Paní Oliverovou a slavnou spisovatelku spojuje např. láska k jablkům, mírná nesnášenlivost vůči jejich knižním detektivům a různé další světonázory. Paní Oliverová si získala velkou oblibu mezi čtenáři a vystupuje v několika detektivkách jako partnerka Hercula Poirota (David Suchet), slečny Marplové a Parkera Pynea. (Wishkah)
  • Příchod Poirota (David Suchet) a dalších hostů na Shaitanův (Alexander Siddig) večírek se natáčel v Leighton House v Londýně. Dům se nachází ve čtvrti Kensington a patřil umělci lordu Fredericovi Leightonovi. Dům je přepychově vybaven suvenýry dovezenými z jeho cest po světě a dnes je zpřístupněn veřejnosti jako muzeum. (JenYu)

Reklama

Reklama