Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Záhada modrého expresu (S10E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mystery of the Blue Train (více)

Obsahy(1)

Měla být obětí té vraždy skutečně ta mladá, bohatá dědička? Nemohl se vrah jen splést? Zdálo by se, že život Ruth Ketteringové nemůže být příjemnější. Je mladá, bohatá, obletovaná, po smrti jejího otce jí kyne nemalé dědictví, kromě toho vlastní jeden z nejvzácnějších rubínů na světě. Nebylo však právě něco z toho důvodem tragédie, která se odehrála ve vlaku, řítícím se z Calais do Nice? Jenomže měla být skutečně obětí té vraždy Ruth? Nechtěl spíš vrah sprovodit ze světa Kate Greyovou, s níž si Ruth vyměnila místo? Hercule Poirot má o čem přemýšlet. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S10E01. Serie s Poirotem tusim obsahuje nejake tri filmy, kde se zlocin odehraje ve vlaku. Prvni byl "Plymouthsky expres" (S03E04), pak tento a pak samozrejme znama "Vrazda v Orient expresu" (S12E03). "Modry vlak" zde spojuje Calais a franc. pobrezi - jede pres Pariz do Nice, cili pomerne dlouha trasa, na ktere se muze leccos stat. Zde jsou dve dulezite veci - jednak drahocenny rubin Ohnive srdce, jednak mlada dedicka. No a pak take jedno nevydarene manzelstvi, utajovana rodinna historie a smetanka bez penez, takze motivu a zavadejicich stop je hodne. Divak presne netusi, zda je vrazda cilena, nebo je to omyl ci zasterka, nebot obeti je znetvoren oblicej. Trochu mi prisla divna ta radoby vyssi spolecnost, ktera se ve vile Marguerite neustale jen bavi vecirky a lenosi u more, ale holt asi takovy zivot nekterych bohatych Anglicanu byl. Nejvic zde ale stejne pouta pozornost krasna Georgina Rylance (jejimz se Poirot stane "bodyguardem"), coz je jedna z nejhezcich herecek, ktere se v serii objevily. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je můj oblíbený knižní detektivní hrdina od Agathy Christie a na plátně tomu je zrovna tak. Taky proč ne, když jej ztvárnil Suchett, kterému role belgického detektiva přímo sedla jako dobře ušité tvídové sako. Atmosféra dobové tématiky přímo prýští jako čerstvě objevený zázračný pramen, který vyluzuje úžasné zvuky v podání bravurní hudby. Některé díly pravda nejsou tak podařené, ty zaslouží za čtyři hvězdičky, ale zbytek je za pět. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ze série filmů o geniálním belgickém detektivovi Herculu Poirotovi. Téměř po roce úplně měním své hodnocení. A zjistil jsem, že jak člověk u sledování filmu nemá klid nebo ho pořád něco vyrušuje, tak se vynikající filmová adaptace může zdát nepovedená. Po premiérovém uvedení Záhady modrého expresu na ČT jsem nevěřil komentáři, který jsem napsal v době, kdy tento film vysílala TV Prima. Tu eleganci, božskou hudbu a povedenou zápletku jsem si užíval celou dobu. Knižní předlohu jsem nečetl, takže srovnávat děj nemůžu. Ale jestli se Agathě jevila Záhada modrého expresu jako její nejméně povedená detektivka, tak o filmu se to tedy rozhodně tvrdit nedá. ()

Hyger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je jediný z těch novějších filmů o Poirotovi, který jsem viděl.. Bohužel už mne to tolik nebavilo. Atmosféra byla trochu jiná, možná za to může nepřítomnost Hastingse, kterého jsem v seriálu nikdy nepostrádal. Pro mne je Poirot bez Hastingse trochu slabší, i když nejsem znalec a nečetl jsem jedinou knihu o Poirotovi... ()

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický Poirot, motiv činu pochybný, provedení náhodné, Hercule prakticky nevyšetřuje, on prostě ví a na konci nám to všem poví. Řešení občas kalí nějaký detail, který Hercule s výkřikem typu "Mon dieu, Poitrot byl slepý!" rozlouskne a - jak říkají šachoví komentátoři - zbytek je věcí techniky. Ale i tak je to milé, tady třeba pobavil prostoduchý Corky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama