Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství egyptské hrobky (S05E01)

(epizoda)
  • Česko Záhada egyptské hrobky (více)

Obsahy(1)

Britští a američtí archeologové objevili v Údolí králů hrobku, která má být údajně prokletá. A pověst zřejmě nelhala. Vzápětí poté, co vstoupil vůdce výpravy sir Willard dovnitř, sklátil ho infarkt. Krátce nato umírá na otravu krve milionář Bleibner, další člen expedice, a jeho synovec spáchá sebevraždu. Lady Willardová ovšem tvrdí, že její manžel byl zcela zdráv a prosí Hercula Poirota, aby případ prošetřil. Velký detektiv odlétá do Egypta v doprovodu svého věrného společníka kapitána Hastingse. Do tábora výzkumníků přijíždějí právě ve chvíli, kdy další člen výpravy podléhá tetanu. A smrt zde zřejmě číhá i na samotného Poirota. Ten ovšem nic neponechává náhodě a neprodleně se pouští do studia egyptské a chaldejské magie. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama ve stanu. A taky trochu v New Yorku. A v Egyptě. "V Belgii máte určitě taky písek, Poirote. Ale ne v Bruselu! Hastingsi!" Písek a vedro a jedy... "Hrát dobře golf není žádný důvod nepáchat sebevraždu, Hastingsi. Vy prostě golfu nerozumíte, Poirote." A závěrečný dárek pro slečnu Citrónovou? Nu, už se skoro zdálo, že je detektiv sprostým vykradačem hrobek. Ale jenom skoro :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„V Belgicku nemáte piesok?“ – „V Bruseli určite nie.“ V rámci možností kvalitná televízna detektívka, ktorej, prirodzene, najviac tradične dáva David Suchet vo svojej zrejme životnej úlohe. Ale ako hororového fanúšika ma potešila tiež príjemne, sympaticky mysteriózna atmosféra (hoci aj tak všetci vieme, že finálne rozuzlenie „musí“ byť reálne). ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku slabší díl, neb příliš málo Poirota a příliš mnoho Hastingse, který je sice jako přicmrndávač postava vděčná, je-li ale na řadě sólo, tak je poněkud slabší (minimálně v tomhle díle), jenže pak se děj přesune do Egypta, což je prostředí, které Poirotovi neskutečně svědčí, jednak tam není banda šlechtických postaviček a neřeší se vztahy druhu kdo s kým, kdy a jak, druhak nesnáší písek, treťjak je to pro mě prostě guilty plesure prostředí. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E01. Mam rad tyhlety exoticke dily mimo Anglii. Tento je navic prodchnut jistou mystikou a povercivosti ohledne tajemne kletby, ktera zda se usmrcuje vsechny, kdo meli co do cineni s objevenim nove hrobky v Udoli kralu. Mezi archeology tedy radi tajemna sila a na Poirotovi je, aby ji zastavil co nejdriv. Kazdopadne nez se mu to podari, zemrou ctyri lide, coz je na tento serial pomerne brutalni cislo :) Hodne zajimavy je taky vrahuv motiv, ktery se osvetli az v zaveru. No a po mensi prestavce se taky do serie vraci slecna Lemonova, coz je prijemne. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • V archeologickom tábore si je možné všimnúť egyptskú vlajku, avšak variant, ktorý bol použitý sa začal využívať až v roku 1984, čo neodpovedá dobe, v ktorej sa dej seriálu odohráva. (Reacon)

Reklama

Reklama