Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Opona - Poirotův poslední případ (S13E05)

(epizoda)
TV spot

Všechno krásné jednou končí. Kapitán Hastings se po dlouhých letech vrací na zámek Styles, kde před lety s Poirotem vyřešili svůj první společný případ. Nyní se opět jedná o vraždu, vlastně o několik vražd, páchaných tak rafinovaně a skrytě, že sám velký detektiv v jednu chvíli říká, že se s tak obratným zločincem dosud nesetkal. Hastings, kromě upřímné snahy pomoci svému churavějícímu příteli v nesnadném pátrání, musí také řešit komplikovaný vztah k dceři Judith, která na zámku rovněž pobývá. A přestože Hercula Poirota trápí rychle se zhoršující zdravotní stav, jeho malé šedé buňky jsou stále dostatečně čilé a bystré, aby dokázal i svého posledního vraha přivést k zaslouženému trestu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (135)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dôstojný záver pre mnoho rokov Poirotových detektívok. Podobne ako celá posledná séria je príbeh veľmi pomalý a nejasný, špirála sa roztočí až rozlúčkovým listom. Prichádza smršť nečakaných rozuzlení, ktorá preberie aj v neskorej nočnej hodine a zaručí, že druhé pozretie bude nevyhnutné. –––– Hastings. – Á, Poirotova věrná levá ruka, že? –––– Ujišťuji vás, mon ami, že až spatříte světlo, budete si přát zůstat v temnotě. –––– Nedokázal jsem se přimět k výkonu tak asymetrickému. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Poirota jsem se nikdy moc nedíval, ale knihy mě dostaly, a tak jsem si řekl, že dám Suchetovi šanci a to, co jsem nestihl v televizi tolikrát, když to dávali, doženu teď. A pěkně jsem začal rovnou posledním dílem, který ukazuje, jak moc byla postava již vyvinutá a jasně daná a jak moc dobře už je možné natáčet v televizi. Film se velmi povedl a je to krásné rozloučení s milovanou postavou v podání jejího dvorního představitele. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední případ Hercula Poirota a já se nemůžu zbavit dojmu, že tohle bylo opravdu zlé finále. Né tedy, že by snad bylo vyloženě špatné, ale od té závěrečné tečky jsem čekal cosi víc. Jak se říká, to nejlepší nakonec, tak tentokráte to tak nebylo. Jinak herecké výkony naprosto v pořádku, Hastings byl opět trochu mimo, jako vždy, kamera výborná, prostě vše bylo OK, ale dívat se na Poirota jak sedí ve svém křesílku a prakticky se nic moc neděje, nevím no. Ihned po shlédnutí bych asi hodnotil trochu výš, nicméně po promyšlení ani nemohu. Kdyby to nebyl díl ve kterém Poirot zemře a navíc spáchá vraždu, asi bych ho považoval za jeden z nejslabších. Taková karikatura sama sebe ... a přitom atmosféra jako hrom. Škoda, za mě zklamání nejen kvůli Poirotovo konci, ale i za celý průběh. 65 % ()

Nut 

všechny recenze uživatele

Opona se zatáhla, kruh se uzavřel! Tak poslední díl seriálu je rozhodně jedním z nejlepších vůbec. Parádní zápletka, perfektní herecké výkony, hlavně David Suchet se skutečně překonal. Ponurá atmosféra a neskutečný doják. Knižní předlohu jsem neznala, pointa pro mě byla naprostým překvapením, ale ta díra uprostřed čela mnohé napovídá. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotnou mě až překvapilo, jak těžce se mi dívalo na "odcházejícícho" Poirota. Poslední záběr? Dokonalý. Samozřejmě za to může i uchopení tvůrců, ale tady jde prostě vidět, že Agatha Poirota přece jen nemohla mít ráda, protože tento konec si tento malý velký muž rozhodně nezasloužil. Udělala mu ten odchod sakra těžký. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Předlohou byl poslední román Agathy Christie, ve kterém se objevil belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet). Christie jej napsala již v roce 1940, ale vyšel až v roce 1975. (Rembrant)
  • David Suchet se s rolí Hercula Poirota po 25 letech chtěl rozloučit jinak než Poirotovým odchodem na věčnost. Proto se díl Opona: Poirotův poslední případ točil mimo pořadí tak, aby to nebyl poslední díl, který bude Suchet natáčet. Jako poslední se natáčela Hra na vraždu (2013). (Krocka)
  • David Suchet (Hercule Poirot) pred filmovaním držal 9 mesiacov diétu a prvýkrát počas filmovania nemal pod oblekom žiadne vypchávky. (Poirotek)

Reklama

Reklama