Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafiánského bose Paula Vittiho, který má být za měsíc podmínečně propuštěn, se ve vězení pokusí někdo zabít. Volá proto svému psychiatrovi, doktoru Benu Sobelovi, ten se s ním však odmítne bavit. Když se pak gangster nervově zhroutí, je doktor povolán do věznice. Podrobí gangstera řadě bolestivých testů a pak prohlásí, že Paul trpí psychosomatickou poruchou, která se může vyvinout ve schizofrenii. Přestože se Ben brání, je mu mafián nastěhován domů. Již cestou z vězení se doktorovi přizná, že všechno jen hrál a vysvětlí mu, že měl být zavražděn. Doktor mu doporučí, aby zločin pověsil na hřebík a začal nový život. Ben Paula seznámí s producentem gangsterského televizního seriálu, který ho najme jako odborného poradce. Krátce poté mafián za dramatických okolností zmizí a doktor Sobel dostane od FBI příkaz, aby ho do čtyřiadvaceti hodin našel. Podaří se mu to, ale je proti své vůli přinucen zúčastnit se spolu s mafiány loupežného přepadení. A aby toho nebylo málo, připlete se k tomu všemu ještě filmový štáb, pro který Paul pracuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování mafiánské komedie, které baví v první polovině stejně jako předchůdce, ale ve druhé už pomalu dochází dech. I vtipy se občas už opakují, což svědčí o faktu, že tvůrci tak trochu vařili z vody. Závěr také není příliš uspokojivý, ale na ty 3 hvězdičky to nakonec stačí. (Blu-ray, orig.) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul Vitti (Robert De Niro), známý to mafián, byl na konci prvního dílu zabásnut. Ale ani ve vězení nemá klid, staří "přátelé" po něm jdou, a on je nucen předstírat nervové zhroucení. K léčbě je opět přivolán Dr. Sobel, který nakonec svolí, a hodlá Paula přivést zpět do "normálního" života. Ale starého psa novým kouskům nenaučíš, tak ani starého mafiána. Nakonec se Paul uchytí jako poradce u filmu, ale je opravdu toto jeho životním cílem? ... Pokračování trablí nesourodé dvojice mafiánského bosse a psychiatra se nese na stejné vlně jako díl první, ale (jak už to bývá) o třídu níž. Většína vtípků vyznívá naprázdno, a leckdy se autoři uchylují už k přisprostlému humoru, aby alespoň částečně vyloudili na tvářích diváků smích. I když je film ke konci mnohem zábavnější, stejně to na víc než dvě hvězdičky nestačí. Už si to radši znovu nepřebírejme... ()

Reklama

OughJay 

všechny recenze uživatele

Ani takovej štramák jako Robert De Niro nezachránil svym jinak bezchybnym výkonem tuhle mdlou komedii. Jestli jde něco vytěžit ze vztahu vězně a jeho psychologa, bylo tak učiněno v prvním díle, kterej jsem bohužel před zhlédnutím Přeber si to znovu neviděl. Velmi často bylo k vidění nechutný a trapný přehrávání prakticky všech herců (a zejména Billyho Crystala), který tak ze sebe za prachy udělali čů*áky. Slušnější slovo mě nenapadlo... Pár situací k zasmání tu ale bylo, zejména pak ve scénách, kde se objevil Joe Viterelli, mafián se vším všudy. Celkově ale jednoznačně podprůměr. Dr. Ben Sobel: "I thought you might appreciate a nice home-cooked meal after being in prison for so long." Paul Vitti: "Yeah, that's what I've been jerking off to for the last 850 nights in a row, a fuckin' home-cooked meal. Oh, tuna casserole!" ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mafiánská komedie o mafiánském bossovi majícího zapotřebí psychiatra přichází s druhým volným pokračováním a dá se říci, že je svižnější a plnější humorem než ten předchozí. Robert de Niro a Billy Crystal se opět výborně doplňují a ostatní jim v gagech velmi dobře nahrávají. U Billa je takováto role samozřejmost, ale Robert tu opět prokázal, že ani komediální role mu nejsou cizí a že takového mafiána umí zahrát po psychologické stránce v jakémkoliv stavu. Byť snímek opakuje již vyřčené, i tak se najdou nové nápady k pobavení. Humoru není nikdy dost. Holt, dějově zařadit mafiánského bosse do běžného pracovního života není v žádném případě nic jednoduchého. Je to zábava která pobaví a o to tu šlo především. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Analyzuj bolo veľmi podarená komédie a Analyzuj znova už neznamená, že sa jedná znova o podarenú komédiu. Billy Crystal a Robert De Niro sa snažia rozohrať zábavný kolotoč, ale pravidelne ak sa rozbehne tak sa hneď zadrhne. Nakoniec nám s toho vyjde priemerná komédia s vynikajúcimi hercami. Ale treba uznať, že De Niro dokáže zahrať blázna úžasne. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Striptérka, které dá Ben Sobel (Billy Crystal) mince jako spropitné, je známá pornoherečka Gina Lynn. Celá scéna byla Crystalovou improvizací a původně se ve finálním sestřihu neměla objevit. Proto není Gina uvedena v závěrečných titulcích. (kenny.h)

Související novinky

Travolta je král mafiánů

Travolta je král mafiánů

13.04.2011

Jednou už velký comeback díky postavě gangstera slavil. Tenkrát byl ale pouhým pěšákem, teď bude rovnou největším americkým zločineckým bossem. V epickém dramatu Gotti: Three Generations si John… (více)

Reklama

Reklama