Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Všivák 

všechny recenze uživatele

Jo, pobavil jsem se. Konečně po dlouhé době nějaká vtipná komedie. Výborné obsazení. Herci byli zábavní. Trousili vtipné hlášky. Zas taková kadence to nebyla, ale stačilo. Nejvtipnější byl samozřejmě De Niro. Vzápětí za ním byl ten tlustej. U filmu jsem si výborně odpočinul. Na pět hvězd ale musí projít zatěžkávací zkouškou druhého zhlédnutí. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Ať si to přeberu jak chci, stále mi vychází jen průměrná a předvídatelná komedie, která sice málokdy nudí, na druhou stranu ale málokdy rozesměje. S takovým hereckým obsazením bych čekal rozhodně víc. De Niro to sice jako vždy exceluje, ale stejně si myslím, že je ho do podobných rolí sakra škoda. 60 % ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dvojka De Niro - Crystal dělá tento film tím, čím je. Kdykoli jsou oba spolu před kamerou v interakci, tak se člověk prostě nemůže nebavit. A jak už tu několikrát padlo, způsob, jakým paroduje své dřívější mafiánské role, zdá se mi velice šťastným. Některé hlášky z tohohle snímku podle mě patří do zlatého fondu světové kinematografie. Ze všech De Nirových komedií, které jsem doposud viděl, je tahle jednoznačně nejlepší a hlavně tímhle filmem uzavřel svou hereckou kolonku s nápisem "zlatý fond", od té doby se angažuje v různých hovadinách, mezi kterými se pouze sem tam objeví záblesk kvalitního filmu. "There goes your fucking pillow!" :-) (Blu-ray, orig.) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Šmarjá, tohle je ale fakticky dobrá záležitost. Nevím do jaké míry to byl úmysl autorů, ale tohle už je parodie na Kmotra, i když v žádným případě přímá. Kadence hlášek je razantnější než kadence běžného mafiánského samopalu nošeného v podpaží za plstěným sakem. Takže tatatatata. Crystal je fakticky jako krystal, vybroušený humor, skvělé gegy, nepřehrává sám sebe jak by k tomu jeho role vybízela. De Niro vytvořil křehkou a velmi vtipnou karikaturu sám na sebe, na svoje role drsných mafióso a jen dokázal, že tohle je Pan herec. Když se v mafiánovi trhne podvědomí, chladná bouchačka se mu změní ve stříkací pistolku a vůně betonu, do kterého zalejvá smradlavé nohy nepohodlných kumpánů mu vhání slzy do očí, je na čase to zabalit. Jen teda nedejbože při pořádný řádný přestřelce. „Toho sem zastřelil já?“ „Ne doktore, ten je můj. Vy ste si vystřílel Chevrolet a támhle tu lednici.“ Docela škoda, že se tomuhle filmu dostalo tak rozpačitýho přijetí. Proč dávám 4? Je to skvělá komedie, ale nikoliv dokonalá komedie. Je to sranda, ale ne mega sranda u který bych sotva ovládal onen pověstný močový měch. Dobře natočený, ale má to rezervy. Ale dá se na to koukat víc než dvakrát. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Billy Crystal v roli neurotického psychiatra, který poněkud nedobrovolně léčí mafiánského kmotra v podání Roberta De Nira. To samo o sobě je kombinace, která při dobře napsaných dialozích nemůže nefungovat. A přesně to se také stalo, některé scény a spousta vybroušených dialogů z toho dělají nehorázně vtipnou záležitost s výtečnými hereckými výkony. To celé je podpořeno režií, která má cit pro komediální timing. Prostě samé klady a snad žádné závažnější nedostatky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Původně mělo být ve filmu více scén, ve kterých doktor Sobel dostává dary od Paula Vittiho (Robert De Niro). V jedné z nich například měl přijet osobně bývalý hráč Yankee Phil Rizzuto a na příkaz Paula darovat Sobelovi svoje tretry, protože Billy Crystal ve skutečnosti Yankeeům fandí. (Othello)
  • Fontána, kterou dostane Billy Crystal od Roberta De Nira jako svatební dárek, je vysoká 12 metrů a v průměru měří 7 metrů. (viperblade)

Reklama

Reklama