Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Clark Griswold (Chevy Chase) konečně dostane k rodinné dovolené, chce, aby si to všichni pořádně užili. Naplánuje tedy výlet do Los Angeles do zábavního parku Walley World. A aby to stálo opravdu za to, pojedou do L.A. z Chicaga autem. Ale cesta není vůbec jednoduchá, zvlášť když se Clarkovi "daří" vše na co sáhne ... Trošinku jsem z této komedie zklamaný - ne že bych se nebavil, ale čekal jsem mnohem víc. Takhle se mi dostal jen průměrně vtipný film, na zoufale neoriginální téma (byť možná Bláznivá dovolená byla první z řady podobně orientovaných filmů), leč spousta scén byla hodně přitažená za vlasy (mrtvá tetička) a naopak spousta scén byla až brutálně vtipných (čokl a policajt). Za co by si autoři zasloužili pár facek je závěrečných deset minut a hlavně Clarkův proslov k majiteli zábavního parku... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Super komedie, kterou mi nevadí vidět několikrát do roka. Vždy vtipná, vždy příjemná, vždy neuvěřitelná. A efektivní závěr, kdy Clark běží s hudební fanfárou v pozadí do Wollyworldu, aby zjistil, že mají na dva týdny zavřeno a jel tam zbytečně, to je prostě neodolatelná a nezapomenutelná scéna. Tyhle komedie miluji a rád se k nim vracím, a proto bez debat dávám pět hvězdiček, takové komedie už se dnes opravdu nevidí a netočí, což je škoda. A na závěr se zmíním ještě o jedné scéně. "Clarku, vypni televizi a půjdeme spát." "Tak dobře, zlato." Clark se vzbudí a zjistí, že sedí za volantem. Jedna z mých nejoblíbenějších scén v historii kinematografie. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prijemna, ale pre mna hodne nudna americka komedia z 80s rokov 20. storocia. Oplati sa ju vsak spomenut, prerazil nou Chevy Chase aj beverly D´´Angelo. Herci su mne neznami, a film do priemeru akurat potiahla ta naha sexica. Auto Ford LTD Country Squire bolo naschval navrhnute tak aby bolo ćo najskaredsie a co najodpornejsie. Svoj ucel splnilo az moc dobre .- este dobre ze taketo popolnice nebrazdili nase cesty. Pre mna najlepsi Harold Ramys je suverenne Caddyshack. 74 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal o mnoho let dříve, kdy jsem film viděl poprvé, určitě bych hodnotil výše. Některé scény jsou opravdu mistrně natočené a třeskutě vtipné, postavy většinou sympatické (Clark je boží), ale v ději je tolik hluchých míst, že přeci jen hodnotím pouze ***. Vánoční prázdniny jsou o třídu lepší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama