Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý právník Jack Campbell (Nicolas Cage) odlétal na stáž do Londýna, sliboval své přítelkyni Kate (Téa Leoniová), že za rok už budou zase spolu. Uplynulo třináct let. Z Jacka se stal úspěšný burzovní makléř, který si za ta léta vybudoval slibnou kariéru, na Kate už dávno zapomněl a stále je svobodný... Jsou Vánoce, Jack jde pozdě večer z kanceláře do svého bytu na Manhattanu, a cestou se staví v malém obchůdku. Zde se stane nechtěným svědkem roztržky mezi prodavačem s nějakým pobudou. Podaří se mu zklidnit vášně a dá se s účastníky hádky do hovoru o všem možném. "Mám všechno, po čem jsem toužil," říká při tom o sobě. Když se konečně dostane do svého luxusního mládeneckého apartmá, lehne si a okamžitě usne. Druhého dne se probudí v domku na předměstí, vedle něj leží v posteli o 13 let starší Kate, vedle v pokoji pláče dítě a šestiletá holčička mu říká "tati". A to je jen začátek z celé řady překvapení, která na Jacka čekají... Z Jacka Campbella - businessmana se stal Jack Campbell - otec rodiny. Nežije v centru, ale na předměstí, neřídí Ferrari, ale "kombíka", neprodává akcie, ale pneumatiky a v šatníku má místo drahých obleků flanelové košile. Jack se nejprve pokouší vrátit do svého "starého" života, ale ani ve firmě ani doma se k němu nikdo nezná. Postupně si začíná zvykat na nový život a zjišťuje, že se mu vlastně velmi zamlouvá. S chutí si užívá otcovských povinností, stýká se s novými přáteli a navíc mu dochází, že Kate i po těch 13 letech stále miluje. Není ale jisté, jestli je tento život už "navždy" - totiž jestli se zase někdy znovu neprobudí sám ve svém manhattanském apartmá. A pokud by se tak stalo, jak by mohl napravit všechny ty chyby, kterých se dopustil...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Radek273 

všechny recenze uživatele

Takovéto snímky ponoukající člověka k zamyšlení se nad svým dosavadním životem se asi nikdy neomrzí. Zároveň však je těžké vytvořit nějaký, který by se dal pouštět opakovaně. A ani tento není vyjímkou, ač vcelku líbivě zpracovaný. Bohužel se tu občas vtírá až přehnaná trapnost (spojená se zabržděným Cagem), jenž kazí dojem. Ve výsledku tedy pěkný snímek s krásnou Téou Leoni, zajímavou myšlenkou "obyčejného" života na předměstí, avšak .. celkově (bohužel) zapomenutelný. ()

LilySnape 

všechny recenze uživatele

Já začnu tím, jak jsem se dostala k tomu, že jsem včera od půlnoci do půl druhý ráno koukala zrovna na Otce rodiny ;-) Nevím, jestli v profilu jednoho filmu můžu trošku zkritizovat film druhý, ale udělám to... Včera jsem měla narozeniny... jako dárek jsem dostala dvd " Špatnej polda " a ... no zklamalo mě to. Tak jsem si chtěla zlepšit chuť s nějakým pěkným filmem s Nickem Cagem ;-) Volba padla na nikdy neviděného Otce rodiny... A moc se mi to líbilo ! Až tak, že dávám čtyři hvězdičky a hned jsem si poznamenala, ať nezapomenu ráno okomentovat na CSFD ;-) Jasně, že ten námět není bůhvíco originálního, ale Cage se do téhle role fakt dobře hodil . Téa Leoni byla milá jako ženuška rodiny , a malá dceruška nádherně vnímavá :-) Samosebou, že jako fanynka Nicolase nemůžu než slintat nad vcelku počáteční scénou, kdy prochází bytem a zpívá si nějakou operu ( milovníci opery omluvte mě, ale já opravdu nepoznám co to je :-) ). Kdo viděl, tak chápe proč se mi asi tahle scéna líbí :-) No a to probuzení do zcela jiného života, kdy jako v opaření hledá před domem Ferrari a v práci a v N.Y. bytě ho nikdo nezná, vedle brečí mimčo, skáče po něm malá dcerka , slintá pes a na břiše leží manželka, to hned tak každý nepobere ;-) Pět hvězdiček nedám jen " díky " dabingu pana Soukupa, který mi na Cage vysloveně neseděl a až vadil a taky " díky " konci, který jsem také očekávala jiný. Takhle se můžu jen domnívat jestli se mu podařilo na letišti v kavárně ji tzv. ukecat. Nezdá se mi , že by prezident firmy a špičková manažerka měli takovýhle rodinný život, ale sen to byl krásný. Každopádně Jack se úplně změnil. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film, který mne svou "podzimní atmosférou" dokáže vždy dostat. Bohatý mladý muž je zde vystaven testu, kdy musí konfrontovat život úspěšného, leč svobodného mladého muže se životem průměrného manžela a otce dvou dětí. Na pozadí krásné atmosféry nám film nabízí bohatství, úspěch společně se samotou a jakousi sterilitou. Oproti tomu staví teplo rodinného krbu, milující manželku a dvě malé děti - toto všechno samozřejmě zatížené hypotékou a ostatními rodinnými starostmi. Je na divákovi, který způsob je ochoten si vybrat, třebaže tvůrci jasně tlačí na tu druhou variantu, s čímž naprosto souhlasím i já. Myslím, že vše má své pro a proti a vše si bere svou daň. Část filmu, kdy se děj přehoupne zpátky do reality a Jack navštíví Kate, nás uvádí do závěrečné fáze, která je jednou z nejdojemnějších, co se minimálně tohoto žánru týče. Vyvrcholení na letišti, kdy Jack (N. Cage) začne svou řeč tím, že "oba spolu bydlí v Jersey, mají dvě děti atd. atd." mě vždy opravdu vrcholně dojme. DOPORUČENÍ: Typově podobné "podzimní" filmy, které se vyznačují určitým kouzlem (záměna, výměna rolí, trochu mysteriózna) - "Na hromnice o den více", "Záměna (1983)". ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podařená jednohubka kterou, světe div se, herecky táhne "muž čtyř výrazů, z nichž tři vypadají úplně stejně", Nicolas Cage. No a když druhou půlku zamilovaného páru tvoří krásná a živočišná Téa Leoni, tak můžu směle prohlásit, že obsazení je ten největší klad filmu. Otec rodiny má vcelku jednoduchý scénář, ale zato poutavě napsaný a s citem natočený. Děj je pomalý, roztažený na dvě hodiny a kousek vyprávění o přerodu jednoho samotářského makléře, do usedlého muže s krizí středního věku. Režisér filmu vtiskl klidnou a domáckou atmosféru, takže nevadí ani přemíra klišé a dopředu odhadnutelná zápletka. Konec dojem bohužel trochu sráží, ale i tak jde o můj oblíbený moralizující vánoční film. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z filmov, ktorý ponúka zaujímavý nápad, no jeho realizácia je skôr priemerná. Ale nechcem moc kydať na Ratnerov film, lebo sa mi celkom páčil a občas ponúkne aj príjemnú atmosféru, akú poznáme napríklad z filmov o malom Kevinovi. A samozrejme je tu NICOLAS CAGE, ktorý predstavuje pre film tú najväčšiu silu a ak niekto drží film nad vodou, je to určite on. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Okrem New Yorku a New Jersey sa film natáčal aj v kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • V úvode filmu si Nicolas Cage spieva v taliančine operu Rigoletto od slávneho talianskeho skladateľa Giuseppe Verdiho. (MikaelSVK)
  • Autorem citátu „Kdybych žil v antice, bydlel bych v Římě, a dnešní Amerika je říše a New York je Řím,“ který se ve filmu objevil, je John Lennon. (Terva)

Reklama

Reklama