Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Miluju všechno židovské a miluju nakládané okurky, takže jediná otázka byla, jak moc se mi film bude líbit. A i když po parádním úvodu vzalo trochu jiný směr, než bych si přál, bavil jsem se výborně. Trochu jsem se bál, že se Rogen i tentokráte omezí na různé stupně vulgarit a laciné sexuální narážky, ale tyhle obavy se ukázaly jako liché. Film si bere na paškál neduhy současné společnosti, které vtipně glosuje a v některých momentech dokáže být i nečekaně citlivý. Je sice pravda, že co se satiry týče, mohli tvůrci šlápnout do pedálů podstatně víc, ale celkem chápu, že v současné době je to ve Státech o hubu. herecky to sice žádný dramatický koncert nebyl, ale to asi ani nikdo nečekal a Rogen svou dvojroli zvládl dobře. Nenápadná záležitost, která potěší a zahřeje u srdce. 80% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní krátkeho obsahu a názvu som čakal klasicky bláznivú komédiu Setha Rogena. Tá sa nakoniec nekonala a film hral relatívne na vážnu notu. V tejto rovine je však Americká nakladačka nie príliš pútavá a zaujímavá, podobne ako dej a postavy. Rogenova postava z minulosti ešte ako tak ujde, no tá zo súčasnosti je nezáživná ako hrom. Pár vtipov sa podarilo, a to je asi tak všetko. Nevýrazný film, ktorý sa príliš nevydaril. 40% ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joo, ten tlustej žid jde zase točit fekální a nevtipné komedie. To sice pro tentokrát neplatí, ale pořád nejde o žádnou nakládačku. Krásný český dvojsysl. K rutinný tvorbě Rogena jde o pohodovou a celkem stravitelnou komedii. Nebyla tu žádná anekdota o masturbaci, sraní hoven ani hulení z vodní dýmky, jak má hodně zvykem tady pan "umělec". Nepřisral se k tomu žádný sympatický Franco a ani (bohužel) hubený Hill, takže asi to tady někdo myslel vážně? Cením že si to utahuje z nových politických a meinstream stereotypů, a narážek na moderní dobu, kde jsou samé gender a směsné páry, kde jsou dva teplouši, jeden z nich je čmoud a druhý Mexikánec, pijou Bubbletea čaj z mořských řaz, volí Bidena a jsou aktivisté pro záchranu zapadlých velryb z dna oceánu, nebo pupíku Plejtváka Obrovského, a nejlépe aby byly ještě ultra vegani a jediná jejich lidská interrakce je, že si napíšouna Fuckbook a Twitter. Brrr, nikdy fakt lituju, že žiju v dnešní hnusné době. Měla by se ta mladá cházka znovu vyhnat na vojnu, aby z nich udělali chlapy, a ne LBTQ transgender mužatky a babochlapy, kteří se bojí sáhnout na normální práci. Nazdvednu to o jednu hvězdu, abych tímhle tím ukázal svoji nasranost a pořád opakujícím problémem dnešní kovid zasmraděné doby! Aha, a úplně jsem vynechal okurky. Těm vůbec, o celkový dojem, ani nešlo ;) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Typický Seth Rogen. Ten, kto pozná jeho filmy, tak vie, že čo má očakávať. Absurditu toho, ako sa Herschel „dostal do budúcnosti“, radšej neskúmajme a nediskutujme o tom. Zachytenie kontrastu medzi človekom z minulosti a so súčasnosti je na priemernej úrovni (sú tu ešte rezervy), moc sociálnych sieti na zviditeľnenie (alebo na zašpinenie) človeka je dotknutý len z povrchu. Dvojitá rola pre S. Rogena nerobila veľké problémy (už aj kvôli tomu, že dané roly nie sú od seba až tak vzdialené). Záver je nevypracovaný. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

První 8 minut je vykradený Borat. Jen místo "kazašské" vesnice tu máme ukrajinské židy z počátku 20. století. A zde se ukazují limity Setha Rogena. Je docela vtipný, ale není S. Baron Cohen. Od filmu jsem nečekal víc než buranské hlášky starého žida, který se probudí v novém čase. A přesně to jsem dostal. "Borat" by však s takovým materiálem dokázal mnohem víc. Fan fact: ukrajinskému židovi a jeho dialektu se lze pořád ještě posmívat. Zatímco stereotypní postavička typu indického prodavače v Simpsonových už je tabu, tady lze stále karikovat až na půdu. Židé ten humor unesou, nobody is offended. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Velká část filmu se natáčela v Pittsburghu v Pensylvánii. (SONY_)
  • V scéne na začiatku filmu, kedy sa dostávame do prítomnosti, je v pozadí vidieť, ako sú na krátku chvíľu postavené dvojičky (WTC) a následne nato tam už nie sú. (MovieCup)
  • Keď Ben (Seth Rogen) spadne na lúke a Herschel (Seth Rogen) mu obväzuje ruku, v prvom zábere je ruka špinavá od blata. V ďalšom zábere obväzovania je ruka úplne čistá. V nočnej scéne už Ben ruku nemá zranenú. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama