Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

Legas 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vy, ale já jsem mrtvoly v mládí nevyhledával a i když to chápu jako záminku dobrodružné cesty, kde se kluci lépe poznají, určitě si dovedu představit závižnější příběh, než cesta po kolejích s jednou trochu dramatičtější scénou s vlakem na mostě. Neustálé mávání bouchačkou, kterou v dětských rukách vidím opravdu nerad, mi také nepřišlo zrovna rozumné. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pekný, citlivý film, ale prišiel mi až príliš obyčajný. Pripomínalo mi to Páni kluci, len téma putovania bola vážna. Schválne som si všímal mladého Phoenixa a jeho herectvo. Bolo presvedčivé, rovnako ako jeho štyroch spolukumpánov. Na nedeľné popoludnie ideálna záležitosť s pekným záverom (a nenásilným ponaučením). ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Kluci, byli jste všichni bezvadný. Sice se vám kýžené slávy nedostalo v té podobě, jak jste si to přáli, ale mě jste se svým příběhem dostali. Nakonec jste se mohli alespoň líp poznat a probrat všechny věci, co vás trápí a nebo prostě jen tak blbnout. A budete na to všichni, nebo alespoň ty Chrisi moc rádi vzpomínat, na super muziku a spoustu svých různých hlášek, kterým jsem se smála s vámi. "Mickej Mouse je kreslenej, ale Superman je skutečnej a kreslená myš nemůže přeprat chlapa." No jasně, že ne :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Stephen King to v tom péru prostě má a Rob Reiner jeho knihy umí zpracovat. Velice příjemná pozvánka do dětských let, která mi oživila vzpomínky na to, co jsem všechno stihl prožít já, když ještě děti chodily ven. Příběh je velmi jednoduchý. Parta dětí se vydá podívat na mrtvolu, o které se dověděla. Po cestě prožívají celkem fajn věci a odemykají skříně svým kostlivcům. Velká výtka snad jen k tomu, že mi tam prostě chyběl nějaký zásadní zvrat či něco překvapivého. Moje uši potěšil velmi dobrý výběr písní. Byla to téměř srdcovka vedle srdcovky. Obsazení bylo kvalitní a všichni dětští herci si vedli více než dobře. Příjemná záležitost, u které člověk s chutí dokáže vypnout. Jen snímek prostě nenabízí žádnou nadstavbu. Něco, proč bych jej měl potřebu vidět znovu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ospalé městečko v Oregonu nabízí příběh čtyř dospívajících kamarádů, kteří se konečně dočkají toho pravého dobrodružství. Při hledání mrtvého chlapce se naplno ukážou jejich rozdílné charaktery. Skvělá hudba, jemný humor, nadprůměrné herecké výkony, výborné dialogy a taková milá atmosféra klukovského dobrodružství dělá z Reinerova filmu plnohodnotnou podívanou, která neurazí ani po víc než pětadvaceti letech od premiéry. Víc ale čekat nelze.. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (58)

  • River Phoenix se původně hlásil na roli Gordieho. Až režisér Reiner přišel s nápadem, že by mu role Chrise seděla víc. (novoten)
  • Každý rok 23. července město slaví „Den Stand By Me“ s různými druhy akcí na různých filmových místech po celém městě. Například se vyrábí spousta cukrovinek PEZ v tehdejší dobové podobě, které se ve filmu objevují. (DruidKarel)
  • Corey Feldman a režisér Rob Reiner testovali třicet různých druhů smíchu, než se rozhodli pro Teddyho. Smích je velice podobný tomu, jak jej popisuje King v knize. (HellFire)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama