Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je paráda. Jedná se snad o nejlepší film o dětském přátelství, který jsem kdy viděl. Skoro se mi ani nechce věřit, že tohle napsal Stephen King, vždyť je to vlemi pohodový film, ze kterého na vás dýchne nádherná atmosféra sluníčka, dětství, bezstarostnosti. Velmi umně propracovaný film s naprosto bravurními hereckými výkony. Navíc se zde v malé roličce objevil můj velmi oblíbený herec John Cusack. Takže jsem naprosto nadšený a nemohu jinak, než dát pět hvězdiček, protože od tohohle filmu jsem si hodně sliboval, a nebyl jsem zklamán. Jednoznačně excelentní film, na který se rád podívám znovu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chlapci hľadali mŕtvolu, ja som hľadal dôvod vysokého hodnotenia, až kultovosti tohto priemerného filmu. Chlapci našli, ja nie. Ako fanúšik sixties nepotrebujem vidieť nie príliš zaujímavý film, aby som mohol vynachváliť jeho soundtrack. Okrem toho mi skladby na rozdiel napr. od Amerického graffiti pripadali nadbytočné a neorganicky zaraďované. Keď k čudným dialógom a nepresvedčivým hereckým výkonom detských hercov priradím ešte mizerný dabing, pripadám si s mojimi troma hviezdičkami ako starý dobrák. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Cesta za pokladem. Pořád mě to dojímá. Jeden ze zástupců kategorie uměleckých děl, která ve mně vzbuzují touhu být chlapcem ve starém světě. Představuji si, že všechny filmy s dětmi jsou plné takhle dobrých dětských herců. Historka o soutěži v jezení koláčů, ach. Vern přinesl hřeben. A čím jsem starší, tím mi to přijde lepší. ♥♥♥ -"I knew the $64,000 question was fixed. There's no way anybody could know that much about opera! (...) Wagon Train's a really cool show, but did you notice they never get anywhere? They just keep wagon training." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nostalgická instrumentálka Stand by me a čtyři dvanáctiletí kluci jdoucí za horkého letního dne po kolejích vstříc mrtvole a dospělosti. Reiner, který později úspěšně adaptoval ještě MISERY, vytěžil Kingovu novelu dokonale a stvořil krásně melancholickou a autentickou vzpomínku na dětství a odstřihávání se od něj. Když mě bylo dvanáct, měl jsem tytéž kamarády, starosti i nadávky. Kde je tomu všemu konec... Jedna z nejlepších adaptací Kinga a jeden z nejlepších dětských filmů vůbec. Pokud se vám film líbil, můžete zkusit i jeho dívčí verzi NAVŽDY SPOLU (1995) nebo Reinerovo pozdější FLIPPED. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Stephen King to v tom péru prostě má a Rob Reiner jeho knihy umí zpracovat. Velice příjemná pozvánka do dětských let, která mi oživila vzpomínky na to, co jsem všechno stihl prožít já, když ještě děti chodily ven. Příběh je velmi jednoduchý. Parta dětí se vydá podívat na mrtvolu, o které se dověděla. Po cestě prožívají celkem fajn věci a odemykají skříně svým kostlivcům. Velká výtka snad jen k tomu, že mi tam prostě chyběl nějaký zásadní zvrat či něco překvapivého. Moje uši potěšil velmi dobrý výběr písní. Byla to téměř srdcovka vedle srdcovky. Obsazení bylo kvalitní a všichni dětští herci si vedli více než dobře. Příjemná záležitost, u které člověk s chutí dokáže vypnout. Jen snímek prostě nenabízí žádnou nadstavbu. Něco, proč bych jej měl potřebu vidět znovu. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (58)

  • Všichni mladí herci ztvárňující ústřední čtveřici se na hotelu, ve kterém byli ubytováni během natáčení, natropili spousty rošťáren. Například naházeli do bazénu všechna plastová lehátka, Wheaton cosi provedl s videohrami v hale tak, že je mohli hrát zadarmo a Phoenix, povzbuzován ostatními, pokryl celé auto Kiefera Sutherlanda bahnem. Komu vůz patří, zjistil, až když si to s vyděšeným záškodníkem Sutherland později vyříkal. (aluna)
  • Kniha i film se odehrávají ve městě Castle Rock. Stejně pojmenoval Rob Reiner svou produkční společnost. (HellFire)
  • Aby se v zájmu autentičnosti "udržel v roli", při natáčení si Kiefer Sutherland dobíral dětské herce i když se právě netočilo. (novoten)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama