Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně akční, svižný, často natočené s obrazem rozděleným na 2-3 záběry - prostě aby se do těch 91 minut vešlo co nejvíce :) Fanatická obliba skupiny KISS, která vládla světu v 70tých letech a čtveřice kluků, kteří jsou tak rozliční :D Nábožensky fanatická matka, jejíž neustálé upozorňování na víru v Boha mi už lezla na nervy, touha po získání lístků a nic jiného v tu chvíli pro kluky neexistovalo :) Každý si ten večer prožil něco unikátního a jako perlička na konec ten koncert :) Prostě bomba :) Je to šílené, dostatečně prdlé, ale úměrné zábavě, aby to nezabředlo jen v kupě písniček skupiny KISS a nebo zbytečného plácání o ničem :) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Parta nejlepších kámošů se chystají na koncert sví nejoblíbenější kapely KISS, jenže se to zvrtne a až moc katolicky pobožná matka Džeremáji Brůse (jednoho z party) spálí všechny lístky a syna zavře do kostela. Jeho kámoši se vydávají Džere máju zachránit a někde splašit lístky. Cestou je čeká vtipný dobrodružství, zapeklité situace a taky diskanti. Nehorázná prdel, na kterou se vždycky rád kouknu. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

DRC je typickým synonymem slova originalita. A to ve všech ohledech. Zpočátku nebylo jasné, kam se snímek nasměruje, ale úvodní jízdou s diskáčema nastartovala show, jakou svět nepamatuje.☺Současný ne, bohužel, doba opravdového fanouškovství je pryč. Sympatická 90-ková paráda s hudbou všeho druhu a vším co patřilo ke zlatému věku nejen v umění. Dobové prostředí a kostýmy, hodnoty, styl a vůbec život, kdy měl ještě smysl pojem člověk. Zní to nelogicky až banálně, když šlo celou dobu o šílené honění střelených mladíků za svým snem, přesto v tom nebylo nic vulgárního, natož obyčejného. Kultovní záležitost. Předvídatelný byl jen úvod s LP, vše ostatní se vyvíjelo naprosto nečekaně, jedinečně originálně. Fajn společnost, super doba, škoda jí, škoda ztraceného, co už nejde najít ani vrátit. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmů, na který se ne jen dá dívat, ale taky se u něj parádně pobavíte. Herci hráli nezkušené puberťáky velice přesvědčivě a k tomu doprovodná skvělá hudba skupiny Kiss a dalších rockových pecek. Klidně bych si troufla dát i ty 4*, ale když tohle porovnám s jinými čtyřhvězdičkovými filmy, takových kvalit zas komedie nedosahuje, tudíž zůstanu ještě trochu při zemi. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vděčná bigotní Jamově matce za kremaci vstupenek, doufajíc, že tak budu ušetřena jazykové performance, odhodlaně jsem se pokusila vytrvat, i když bylo jasné, že k uspokojivému zážitku budu postrádat důležité záchytné body - nejsem středoškolačka, nepíšou se sedmdesátá léta, ale hlavně - Kiss nemůžu vystát! Takže mně tak trochu patří, že ani z náhradního programu, který by zastoupil hlavní nevýhody, nebylo nic - jen škodolibá záplata na moji diváckou bolístku - Kissáci jsou trapáci a film, který rozhodně nebere jejich jméno nadarmo, je právě takový... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Amandu Finchovou, která v baru sbalí Hawka, hrála přítelkyně Gena Simmonse, Shannon Tweedová. (liquido26)
  • Během písně Detroit Rock City Gene Simmons plive oheň a plive krev, Paul Stanley rozbije kytaru a z Aceovy kytary se začne kouřit. Tyto typické atributy koncertů skupiny jsou ve skutečnosti předváděny během různých písní. Krev je nejčastěji plivána během baskytarového sóla před skladbou "God of Thunder" (někdy před "Unholy"), oheň zase v závěru písně "Firehouse" (někdy v závěru "Warmachine"), Stanley kytaru rozbíjí na konci "Rock´n´roll all night" a z Aceovy kytary se kouřilo vždy při jeho samostatném kytarovém sólu. (liquido26)
  • Většina předmětů týkajících se skupiny Kiss pochází z osobní sbírky baskytaristy Gena Simmonse. (liquido26)

Reklama

Reklama