Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (349)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som to po 15 min. vypnúť, no nakoniec som uvážil, že som dostatočne statočný a odvážny nato, aby som dokázal dopozerať aj takúto absurdnú kokotinu bez štipky inteligencie, po ktorej bez najmenších problémov zaspím ako batoľa, lebo v prípade “Unhinged” netreba používať žiadny rozum či zdravý úsudok. Russel mi počas sledovania tohto zázraku neskutočne pripomínal Seagala, ktorý taktiež vyzerá ako prasa pred porážkou, pričom osobne veľmi dúfam, že ich odstupom času nebude spájať spoločná záľuba, a to hrať v každej kokotine, ktorá sa naskytne, bez ohľadu nato, že nemá ani hlavu ani pätu. Dávam dve za akčnosť a istým spôsobom “zábavnosť”, lebo toto je taký sranda film, ktorý skrátka nemožno brať nijak vážne, aj keby človek neviem ako chcel .. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe si zde zahrál dobrýho psychouše, to jsem z něj měl normálně i já strach doma v obýváku. Překvapilo mě však, jak je Russell tlustý! To jsem ho nikdy takhle vyžranýho neviděl a vůbec mu to nesvědčí. Jinak film je ohromně napínavý, divák jenom s otevřenou pusou sleduje, až do jaké míry je Russell psychicky narušený a jestli to hlavní hrdinka se synem přežijí nebo ne, když už poslal pod drn jejich příbuzné. Za mě velice kvalitní psycho thriller. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Thriller, který pěkně napínavě utíká. Kašlete na přemoudřelé komentáře o málovrstevných a  nedostatečně prokreslených postavách a motivech. Jasně, že jsem si párkrát řekl, co to tam zase nelogicky blbnou. Ale Russell hraje vyšinutého pěkně (trochu vzpomínka na "Volný pád", který je přece jen o level, dva levely, uvěřitelnější, originálnější) ale hlavně to nenudí a bavilo mne to sledovat i do očekávaného finále. 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tam kde Voľný pád s Douglasom skončil, tam sa Narušený len rozbieha. Človeka, ktorý práve urobil čin vďaka ktorému sa vzdal akejkoľvek budúcnosti, práve urazí trochu vystresovaná mamina. A začne sa jej peklo, pretože chlapík, ktorý už nemá pre čo žiť, sa rozhodne, že jej udelí lekciu. Postavu ústredného magora som celkom chápal a v podaní extrémne vyžratého Russella Crowea (pôvodne uvažovali o Johnovi Goodmanovi, ale keďže za posledné roky príliš schudol, tak obsadili Russela :))) bol rozhodne pôsobivý a všetky tie jeho skutky veľmi nepríjemné. Bohužiaľ všetko ostatné je tuctová rutina. Scenár, situácie do ktorých sa dostane jak zloduch tak hrdinka, hlavná hrdinka, vedľajšie postavy a bohužiaľ aj réžia, ktorá často nedokáže z jednotlivých scén vydolovať poriadne dusivú atmosféru. A nezachráni to ani akčná stránka, ktorá je OK, ale nič extra. Takže na tretiu hviezdičku to preklopil len ťažkotonážny Crowe a už to viac vidieť nechcem. P.S: Chudák môj obľúbenec Jimmi Simpson. 5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryze středoproudový, předvídatelný a nenápaditý soft thriller sice s dobrým námětem, ale se za vlasy notně přitaženým a zároveň banálním scénářem a s otravně plochými postavami: statečná matka bojovnice a statečný přechytralý synek, kteří "to společně zvládnou", tak tyhle hollywoodské archetypy i šablony už mi vrchovatě lezou krkem. Za zmínku stojí aspoň vyžraný dýchavičný prasoň Crowe, kterého jinak moc nemusím, ale který mě coby "chlápek s přeteklým kýblem nervů" docela bavil. A poučení pro diváky? Nikdy nevíš na koho narazíš, takže si dvakrát rozmyslete, než na někoho na křižovatce zatroubíte, vy bastardi. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Russell Crowe (Man) řídí Ford F-Series Super Duty z roku 2002, ale v žádném záběru není vidět logo Ford. Rachel (Caren Pistorius) řídí Volvo 960 z roku 1995. (Maulincio)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)
  • Tom Cooper (Russell Crowe) jezdí v šedém pick-up novějšího typu s poznávací značkou 711 TPX. (ČSFD)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama