Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé predstavenie, ktoré spája osudy 3 ľudí v jeden... tzv. "priateľstvo" tuna stráca význam. Skvelé herecké výkony, erotický podtón, krásne prostredie a nevšedné prevedenie, ktoré prechádza rôznymi fázami a obdobiami. 132 minút nemôže pokriť tak široký záber aký režisér nasadil, avšak aj napriek tomu 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $398,278Tržby Celosvetovo $3,510,605║ Veru veľká škoda, že sa tu trošku scenárista nepohral s príbehom lebo stavať prevažne príbeh len cez milostnú rovinu nedokáže robiť pre film výstuž na celú vyše 2hodinovú minutáž. Občas sa tu nájde snaha o budovanie silného dramatického príbehu ale pre nedozretosť a slabú dejovú vykreslenosť, to spadá do stratena. Moc, moc tu spraví svojou postavou Charlize Theron, tá tu je takmer v každej scéne veľmi iskrivá, dobre sa na ňu pozerá. /60%/ ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásný zajímavý a určitě i dojemný příběh. Perfektní hlavní trojka tvořená, alespoň pro mě, dvěma známými herečkami za to naprosto neznámým hercem. A musím říct, že si mě S.Townsend získal. Zdá se mi to, nebo opravdu filmy, kde se na produkci podílí více zemí jsou v podstatě až na výjimky výrazně lepší než jen když je země původu jediná? No takže krásný a příjemný trojúhelník v podmanivém prostředí především Paříže se zajímavým podtextem jejich životů a příběhem, který se mezi nimi i kolem nich odehrává. Dávám 4,5*, ale na těch 5 mi tam furt něco chybělo...možná mi vadilo to, že to hodně apeluje na city diváka...nevím. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film se může zdát okouzlující a strhující díky atraktivnosti soužití milostného trojúhelníku v třicátých letech. Bylo zde hodně vášně, posedlosti, žáru, ale pořád mi tam nějak nesedělo to časové období. Herci byli voleni tak, aby se sešly ženské typové protiklady a muž nahodile. Právě na úkor žen zanikal výkon S. Townsenda. Dějově se film ubíral dobře, byl plný zvratů a bez happy endu. ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Ukázka toho, že v jakékoliv době i přes rozdílnost povah může mezi lidma existovat neskutečné osudové pouto. Charlize Theron mě jako Gilda uchvátila. Už jen ta směs výrazů, co jí proběhla ve tváři, když se Guy vrátil z války, od překvapení, radosti, že je naživu a připomínky zrady, byla naprosto ohromující. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama