Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je vrcholem milostného trojúhelníku, v němž další úhly tvoří okouzlující Penelope Cruz a Charlizein civilní přítel Stuart Townsend, a já si říkám, že její herecké umění začíná nabírat nebezpečné obrátky. Nebezpečné v tom smyslu, že si můžete stokrát opakovat, že je to bývalá modelka a dlouhonohá blondýna, není to nic platné, je to film od filmu lepší herečka, z které prostě nespustíte oči, a tenhle film? Magnetická a dojemná romance, prostě červená knihovna. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na zemi původu, lechtivý film. Charlize Theron v roli fatální ženy Gildy, patřící k té báječné a bavící se zlaté mládeži 30-40 tých let, věřící „že naší první povinností je.....žít život naplno“. Okouzlený a lapený Guy (Stuart Townsend) a třetí do života a do postýlky modelka Mia (Penélope Cruz). Do zvláštního soužití zasáhne válka ve Španělsku, kam Guy i Mia odjíždějí a Gilda zůstává opuštěná a zrazená, protože pro ni jsou všechny války zbytečné, a riskování životů svých lásek považuje za zradu, proti sobě samotné. Film o lásce, radosti, vášni, ale i o válce a osudu „všechno je předurčeno, čekajíc ve skrýši, zatímco čas kvapí“. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $398,278Tržby Celosvetovo $3,510,605║ Veru veľká škoda, že sa tu trošku scenárista nepohral s príbehom lebo stavať prevažne príbeh len cez milostnú rovinu nedokáže robiť pre film výstuž na celú vyše 2hodinovú minutáž. Občas sa tu nájde snaha o budovanie silného dramatického príbehu ale pre nedozretosť a slabú dejovú vykreslenosť, to spadá do stratena. Moc, moc tu spraví svojou postavou Charlize Theron, tá tu je takmer v každej scéne veľmi iskrivá, dobre sa na ňu pozerá. /60%/ ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Okrem hereckých výkonov 3 hlavných postáv tu veľmi nie je čo chváliť. Scenár má viacero trhlín, ktoré zo zaujímavého námetu robia neprehľadnú vojnovo-romantickú zlátaninu bez nejakej šťavy a napätia. Neočakával som veľa a dostalo sa mi ešte menej... Nebyť (podľa mňa) neprimeranej dĺžke filmu, tak by sa dalo rozmýšľať aj nad viac, ako len priemerným hodnotením. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmových trojúhelníků, které jsem viděl. Užívat si volnosti a svobody, tak jako oni by chtělo jistě hodně lidí. Hlavní představitele ale čekalo celkem drsné vystřízlivění. Filmu se podle mě podařilo dokázat, že válka zasáhla opravdu každého, i když se proti ní snažil bránit jakkoliv. A také se mi zde potvrdilo, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama