Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film skončil a já si nejsem jistý, co se mi líbilo a co už ne. Skvělé herecké výkony, lacinější, ale působivé pojetí války, ať už té občanské v zamrzlých Pyrenejích nebo partyzánské. Přerod Gildy jsem tak trochu čekal, ale nakonec mi ho autoři podali jinak, než jsem očekával, což můžu přičíst jedině k dobru. Ideální zastoupení romance, obrazů bezstarostné meziválečné doby, rebelství i smrtelně vážných záležitostí. Mohlo to být krapítek kratší, ale jsem spokojen. 78% :) ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku do konce. Z každé scény, každého záběru přímo čiší nuda. Filmu by nepomohlo ani prostříhání a zkrácení o hodinu a více, ale aspoň by to bylo lépe poživatelné. Částečně film zachraňuje alespoň Charlize, na druhou stranu ho ovšem potápí jedna nehezká kulhavá nosatice. Ty 2* jsou asi za výpravu a kostýmy, jinak na tom nevidím nic. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vôbec nedostal. Film o láske, radosti, vášni, ale aj o vojne a osude. Ukážka toho, že v akejkoľvek dobe i cez rozdielnosť pováh môže medzi ľuďmi existovať neskutočné osudové puto. Charlize Theron aj Penélope Cruz boli síce sympatické, ale to je tak všetko. Dej je veľmi nudný, nezaujímalo ma to ani ako to skončí, ale nie som ten typ, čo film nedopozerá. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vojnová nepatetická nesentimantálna romanca o viac než kamarátskom trojuholníku, jednej osudovej žene a jednej nenaplnenej láske. Excelentná Charlize Theron a lá "femme fatale". John Duigan sa prejavil ako vynikajúci rozprávač, ktorý nás prevedie vývojom postáv od študenských čias, cez Španielsku občiansku vojnu až po 2.svetovú vojnu... Od Head in the Clouds som nič nečakal a dostal som emocionálne silný príbeh, ktorý ma fest prekvapil a "dostal", až sa sám sebe čudujem:) 4,5*/5 ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmových trojúhelníků, které jsem viděl. Užívat si volnosti a svobody, tak jako oni by chtělo jistě hodně lidí. Hlavní představitele ale čekalo celkem drsné vystřízlivění. Filmu se podle mě podařilo dokázat, že válka zasáhla opravdu každého, i když se proti ní snažil bránit jakkoliv. A také se mi zde potvrdilo, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama