Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílnou dramatickou minisérii Bludné kruhy, inspirovanou bestselerovým románem spisovatele Wallyho Lamba z roku 1998, zadaptoval a zrežíroval Derek Cianfrance. Mark Ruffalo ztvárňuje dva bratry – jednovaječná dvojčata - Dominicka a Thomase Birdseyovy v rodinné sáze, která sleduje jejich paralelní životy na pozadí epického příběhu o zradě, oběti a odpuštění ve Spojených státech 20. století. Seriál, který ukazuje Dominicka a Thomase v různých fázích života, začíná v jejich současnosti, kdy se oba bratři blíží střednímu věku, protkané Dominickovými četnými vzpomínkami na dospívání. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o dvou bratrech z nichž jeden trpí schizofrenií a druhý ho ochraňuje. Oba hraje Mark Ruffalo. Chudák musel střídavě hubnout a tloustnout, protože s režisérem chtěli, aby to vypadalo přirozeně. Občas Ruffala ve scénách zezadu zastoupí jiný herec. Musím přiznat, že Bludné kruhy mě zaujali hned od úvodních záběrů. Podívaná to není vůbec oddychovka. Těžká témata, pochmurná nálada, hustá zoufalost. Asi nic příjemného v době koronavirové pandemie. Ale možná lepší než se dívat na šťastné zabezpečené postavy romcomů. O natočení se zasloužili Američané spisovatel Wally Lamb jako autor předlohy, Mark Ruffala, kterého jeho kniha zaujala a herce Hulka, který knihu převedl jako producent do filmového vyprávění. A filmař Derek Cianfrance, který napsal a režíroval všech šest dílů. Všichni mají rádi příběhy, které jsou silné kvůli obtížným osudům a stigmatizovaným tématům. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Bežte fakt třeba do řiti, s tím že totok je seriál roku, nebo nejlepší dramák za posledních x let. Mark Raffaelo jako dvojník sebe sama v Rain Manovi Ryloudit, je asi stejně vysoce kvalitní a enormně vyspělý jako moje lepkavé sémě o půl druhé ráno, když jsem si ho v ten den honil už dvakrát. Každým dílem, vy rádoby kritici, to musíte šinout k až svaté bráně za svatým Péťou, a hrozně si ustříkávat chválou, jaký seriálový skvost mohlo bezradné HBO GO vydat. Na HBO GOU jsem nesáhl od té doby, co mě dosti znudil jejich Outsajdr, až jsem měl z toho vyrážku na loktu a na hemeroidu. Nenávidím, když někdo se natolik snaží o nějaké rádoby, srdcervoucí a zalepené všemi otvory, na sílu dělané drama. Musíte být hnusný a tlustý vousáč po třicítce, musíte mít retardovaného, sentimentálního a nejlépe adoptovaného bráchu, který má HIV, má rakovinu, má cukrovka, má řidičák typu B, je nerd, je pánbíčkářský fanatik a má za matku narkoleptickou feťačku, která to za garáží dělá za bůra. Ty musíš být ještě k tomu sirotek, musíš mít rozpadlé manželství, mrtvou dcerku, prokletou rodinu a mít za kámoše pérocumlaly. Tak, pak to nechte jen plynout a ono se to samo napíše, a samo se to natočí a každej druhej teplouš nebo přecitlivá manka po třech mateřských dovolených, a manžela údržbáře, to vyzdvihne na 5 hvězd. To je naposledy, co jsem kdy po něčem sáhl a mělo to nálepku drama. No, okey začal jsem sledovat týnedžerskou lovestory o lesbických fetkách a zateplených koberců, ale dělejte jako bych nic neřek. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Bludné kruhy jsou tragickým příběhem, který je protkaný menšími tragickými příběhy, ve kterých neštěstí střídá další neštěstí, aby jej hned potom mohlo vystřídat další neštěstí... Jednotlivé příběhy jsou sice poutavé a zajímavé, ale bohužel všechny tragické a negativní. Chtělo by to občas trošku odlehčit nebo se zaměřit na jiné emoce. Příběh jako takový není špatný, ale není to nic co byste nutně museli vidět. Občas mu také dost ubližují některé fakt špatné postavy. Jako třeba překladatelka. Popravdě jsem od toho čekal něco trošku jiného. Nemocný bratr zde příliš nevystupuje a příběh je to spíše o tom jaké potíže způsobuje starost o něj jeho bratrovi. Pokud máte rádi realativně uvěřitelné příběhy a nevadí vám, že jsou všechny tragické, tak se na seriál můžete ze zajímavosti podívat a litovat nejspíš nebudete. Vy ostatní se do toho, ale nemusíte nutit, protože o nic zásadního nepřijdete. 3* 60% ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Nečekaně čisté drama, kde si říkáte každý díl "Nemůže být už hůř" a ono pokaždé je. Herecké absolutorium Marka Ruffala, který ukazuje, že není moc herců, kteří by takto civilně a bravůrně dokázali zahrát podobnou (a navíc) dvojroli. Pokud jde o drama, jde s obrovským náskokem o nejlepší minisérii široko daleko. Klobouček. 93% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Podobné vykonstruované řady nešťastných příhod zrovna nemusím, o to více pokud nejsou zpracovány v rámci žánru absurdní komedie, ale vážně myšleného dramatu. Záchranným Bludným kruhem pro mě byla linka Tempesty a její dopady na jednání Dominicka. Ruffalo jako Dominick výborný, jako Thomas spíše průměr. Ale nemyslím si, že by seriálu pomohlo, pokud by Thomase hrál jiný herec. Taktéž neuznávám kritiku lidí trpících schizofrenií (znající schizofreniky), že toto zobrazení neodpovídá realitě. Even if they know this much is true. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je věnován mj. Scottu Ruffalovi (1968–2008), mladšímu bratrovi Marka Ruffala. Povoláním kadeřník Scott Ruffalo zemřel po osmidenním pobytu v nemocnici na střelné poranění hlavy. Původně se spekulovalo o tom, že se mu stala osudnou hra zvaná ruská ruleta, později koroner prohlásil, že se stal hercův bratr obětí vraždy. (klukluka)
  • Mark Ruffalo zhubl 9 kilogramů před natáčením postavy Dominicka. Po dotočení všech scén této postavy si dal šestitýdenní pauzu, aby nabral více než 13 kilogramů pro ztvárnění postavy dvojčete Thomase. Jeho dablér Gabe Fazio, který je stejné výšky jako Mark, rovněž zhubl 13 kilogramů pro důvěryhodné zobrazení postavy Dominicka. (Kuzmik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama