Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Devs vyšetřuje mladá softwarová inženýrka Lily Chanová uzavřenou divizi rozvoje svého zaměstnavatele, společnosti špičkových technologií se sídlem v Silicon Valley, která je podle ní zodpovědná za vraždu jejího přítele. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Helo 

všechny recenze uživatele

Ústřední téma podobný jako ve třetí sérii Westworldu, tady ovšem vzatý totálně jinačí formou - pomalou, chtělo by se říct že až poetickou, kde skvělou stylizaci doprovází stejně tak skvělá hudba a člověka to chtě nechtě nutí přemejšlet a v duchu filosofovat nad předkládanýma myšlenkama. Trochu to kazí skoro celá ta špionsko-detektivní linka, která není vůbec zajímavá a z velký části tam působí poněkud navíc... ale sakra - ta ajťařina a kvantová mechaničina protkaná filosofováním o všem možným tu prostě funguje a protože z celý fyziky na VŠ mě kvantovka bavila nejvíc (i když jsem jí vlastně asi ani skoro vůbec nerozuměl), tak tou nadhodnocenou pátou hvězdou oceňuju, jak si Garland dal tu práci s jejím zapracováním a vlastně postavením celýho příběhu právě na ní! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alex Garland si napísal a nakrútil výsostne autorský projekt, až sa človek diví, že mu niekto dal na to peniaze. Čo myslím ako kompliment. Devs nepatrí síce medzi najoriginálnejšie scifíčka, avšak určite patrí medzi najoriginálnejšie nakrútené scifi seriály. Nájdeme tu "omrvinky" po Flashforward, Arrival, Minority Report, Matrixe a bohviečom ešte všetkom. Samozrejme, v novom kontexte už raz povedané vôbec neprekáža. Filozovofať môžete po skončení seriálu donekonečna. Problém som mal najmä s divným castingom. Okrem Lily v podaní Sonoji Mizuno a snáď ešte jej bývalého priateľa tu sú všetci husto nesympatickí a pri detailnejších záberoch ich tvárí som mal problém občas nechať zrak na obrazovke. Ultra nesympatický bol predovšetkým ten obtlstlý zabijak. No a ešte jedna menšia výčitka, týchto osem nie vždy dejovo najhutnejších dielov mi nedokázalo vyriešiť dilemu, či by nebol Devs minimálne rovnako dobrý ako dvojhodinový film, respektíve lepší. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alex Garland se vším všudy. Jedinečná atmosféra, velký důraz na design a barvy a postavy, které až umělým světem proplouvají. Z pohledu příběhu a jednotlivých postav spíše průměrná podívaná, která ale dovoluje pracovat s predikčním modelem v praxi a maximálním důrazem na vnímání fyzikálních zákonů, která je v závěru zbourána (?!?). Alex Garland mohl jednoznačně zkrátit své dílo a bylo by tím přístupnější, ale neobsahovalo tu unikátní atmosféru. DeVs se současně řadí mezi další aktuální seriály, které pracují nejenom s predikcí zahnanou do extrémů, ale také nebezpečným pohledem na technologie a až kyberpunkový záměr kritizovat korporát. PS: ta dívka nad lesem je stejně creepy... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

De(u)vs je seriál, na který už jsem hodně dlouho čekal. Originální, vynalézavý, zároveň místy stěží uchopitelný. Je v něm toho obsaženo tolik, že snad ani nejde dost dobře zaškatulkovat, což je pro mě jen a jen dobře. Mám rád takové věci a výzvy a Alex Garlard mi tohle umožnil, za což má u mě veliký dík. I přes lehce rozmělněný konec nakonec mířím úplně nejvýš, hlavně za ten nápad a kulervoucí první polovinu. A hlavní hrdinku, tu si budu pamatovat až do konce života…. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vládne obrazem, námětem a trošku tím vyšachoval podstatu seriálů jako takového – že Vás má zaujmout i samotnými postavami, abyste měli důvod se k němu vracet. Tady jsem se k seriálu vracel hlavně proto, že jsem obrazový skvost, který tu Alex Garland vymyslel, nedokázal vypudit z hlavy. Prostě jsem jej musel sledovat, dokud jsem po osmi dílech se sledováním neskončil s tím, že tady jsem zřejmě viděl něco absolutně jedinečného. Alex Garland už několikrát ukázal, že nemá problém točit techno-sci-fi. Náročné sci-fi kousky, které jsou náročné především na pochopení a hlavně nabízí celou řadu odborných vysvětlivek, kterým jakožto fyzik analfabet totálně nerozumím, vlastně jenom zírám. Ono to zírání konec konců stačilo. Každý díl se uvedl nějakou úvodní scénou, která byla po filmařské stránce brutálně zajímavá, a když k tomu zahrnete lásku ke sci-fi, tak máte vyhráno. Devs je prostě skrytý seriálový klenot. ()

Galerie (51)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama