Reklama

Reklama

Tokyo Vice

(seriál)
  • Velká Británie Tokyo Vice
Trailer
USA, (2022–2024), 16 h 45 min (Minutáž: 48–64 min)

Tvůrci:

J.T. Rogers

Předloha:

Jake Adelstein (kniha)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Kriminální drama Tokyo Vice, volně inspirované zkušenostmi Jakea Adelsteina, sleduje cestu mladého amerického novináře do tokijského podsvětí konce 90. let minulého století. Adelstein se jako první americký investigativní reportér prestižních novin Meicho Shimbun ujímá případů, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisejí. Zanedlouho však pojme podezření, že v tom mají prsty nekalé síly. Poté, co s pomocí detektiva Hirota Katagiriho nastoupí k tokijské policii, je vržen do špinavého světa korupce, vražd a podvodů, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá. (HBO Max)

(více)

Recenze uživatele Kaka k tomuto seriálu (9)

Tokyo Vice (2022) 

1 procento klišé, 99 procent autenticity. Není to nejlíbivější, nejchytlavější série a asi ani nebude komerčně nijak extra úspěšná. Na to je Tokyo Vice příliš těžko čitelný, nepředvídatelný a procedurální. Nutno ovšem uznat, že realitu tokyjských neonů a především podsvětí se povedlo vykreslit bravurně. Není nikterak překvapující, že je vidět rukopis Michaela Manna velmi často. Škoda otevřeného finále, protože vzhledem k celkové koncepci se obávám zda se money-chtivým tvůrcům/producentům bude jednička rentovat dost na to, aby se pustili do dvojky. Protože tohle neni rutinní seriál pro masy, ale pořádná depresivní jízda špinavými ulicemi velkoměsta. Tedy ne jako prosluněné zaláskované Miami, ale pořád dost "Vice" na to, aby zkušeného diváka zaujalo. ()

The Test (2022) (S01E01) 

Oldschool detektivka, která, zdá se, ctí klasický narativ poctivé kriminálky, avšak je natočená moderními technologiemi, které u Manna máme tak rádi a experimentuje s nimi úspěsně už cca 15 let. Tedy přívětivým množstvím autentické ruční kamery a betonovo/neonové atmosféry velkoměsta. V neposlední řadě se zřejmě můžeme těšit i na vypiplané bad guys, jak bývá rovněž zvykem ve tvorbě mistra. ()

Kishi Kaisei (2022) (S01E02) 

Detailní a vypiplaná práce s vývojem postav a jejich motivací na úkor dynamiky příběhu. Vzhledem k stylizaci celého Tokyo Vice to není nic překvapivého. Zásadní cliffhangery a velké příběhové zvraty zřejmě přijdou o něco později. Skvělá atmosféra velkoměsta a vzorná japonská výprava. ()

Read the Air (2022) (S01E03) 

Trojka  se drží v tempu dvojky. Což je ovšem na polovinu celého seriálu až příliš pomalé a opatrné. Chtělo by to větší dynamiku, protože postavy fungují dobře a kriminální podhoubí je taky OK. Navíc reálie Tokia a tamějších obyčejů jsou vyobrazeny pečlivě a se ctí k východním tradicím. ()

I Want It That Way (2022) (S01E04) 

Čtyřka vypadá jako by ji točil opět Michael Mann. Cool detail s hodinkami v restauraci, nejednoznačnost postavy jednoho z členů Yakuzy a silná ženská osobnost uprostřed "mužského podsvět". Tempo se zrychluje, osudy hlavních hrdinů mnohdy visí na vlásku. ()

Everybody Pays (2022) (S01E05) 

Zatím zřejmě nejlepší a nejintenzivnější díl. Pětka dramatizuje především situaci kolem hlavní ženské hrdinky a přibližuje střet dvou Yakuza klanů, který je nevyhnutelný. Některé pohyby na šachovnici jsou naprosto nepředvídatelné, za to palec nahoru. ()

The Information Business (2022) (S01E06) 

Režijní kvalita, struktura a vedení celé série jde trochu dolů, na druhou stranu se tady poměrně hodně děje a intenzivně se míchá kartami. Bude zajímavé sledovat finále. ()

Sometimes They Disappear (2022) (S01E07) 

Sedmička sice trochu postrádá tempo a tu správnou filmovou dynamiku, ale autentické Tokyo vyobrazuje jako máloco a navíc je, jak je to už v téhle minisérii zvykem, absolutně nepředvídatelná, navíc bez jakýchkoliv klišé a oslích můstků. Za to chvála ať je to koukatelné a divácky přitažlivé jakkoliv. ()

Yoshino (2022) (S01E08) 

Celkově vzato velmi nečekané finále. Některé postavy se dořeší, jiné nikoliv, ale v overallu zůstává téměř vše otevřené a to je vzhledem k úvodu trochu překvapení. Zda se točí druhá série není vůbec jisté. Jako samostatný díl působivé, máme dobrý scénář, některé překvapivé scény, ale jako poslední skládačka do mozaiky neuspokojivé. ()

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Michael Mann natočí Tokyo Vice pro HBO Max

Michael Mann natočí Tokyo Vice pro HBO Max

23.10.2019

Legendární režisér Nelítostného souboje nebo Posledního Mohykána Michael Mann se upsal režii pilotu krimi Tokyo Vice pro chystanou streamovací službu HBO Max. Seriál napsal JT Rodgers podle knihy… (více)

Reklama

Reklama