Reklama

Reklama

Karel Svoboda: Šťastná léta

  • Slovensko Karel Svoboda - Šťastná léta
Trailer

Obsahy(1)

Filmový dokument o českém hudebním géniovi - Karlu Svobodovi natočil jeho syn Petr Klein Svoboda. Dokument sleduje život slavného skladatele očima jeho syna. Známého autora oblíbených písní poznáme blíže než kdy před tím. Uvidíme oficiální archivy, ale i ty, které zůstávaly dodnes veřejnosti skryté. Součástí dokumentu jsou i unikátní záběry z domácího videa, kde uvidíme, že pracovní život a ten soukromý byly pro skladatele zcela prolnuté. Mezi pozvanými hosty uvidíme Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Theodora Pištěka a další hvězdy české i světové kultury. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Hunt 

všechny recenze uživatele

To největší plus a výjimečnost tohoto dokumentu je právě ta nekritičnost, záběry z home kamery a pohled člena rodiny (jak je v komentářích často zmiňováno jako výtka). Je již jiste, že v době 14let po smrti tohoto výjimečného skladatele se nějaké té hlubší sondy do jeho běsů, špatných chvil, démonů, již nenahledneme -osobně to nevidím za potřebné. Podařilo se zachytit vzpomínku jeho vrstevníků, kteří mnozí již v době vysílání jsou po smrti. Ten pohledem do soukromych archívu a nektere vzpomínky, které ještě nebyly zveřejněny, to není málo, co tento počin nabízí. Je to důstojná vzpomínka a odkaz na někoho výjimečného, který měl jistě hlubší duševní život, ale do toho ostatním nic není a pokud to neodkryl jeho syn, měl k tomu důvod. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Velice povedený, originální dokument, plný unikátních (zejména osobních) záběrů Karla Svobody. Zdařilý a novátorský koncept jeho syna z dokumentu udělal takový rodinný dokument, ze kterého je cítit vřelost vztahu otec-syn. Přesto mě trošku mrzel zkratkovitý konec, kde bylo prakticky vynecháno posledních 15 let Svobodova života. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu byl Karel Svoboda vynikající skladatel, jenž pro hudební průmysl ale i ten seriálový (filmový) udělal obrovský kus práce a jen tak se na něj nezapomene. Tento dokument pod taktovkou jeho syna nebyl špatný. Jako divák jsem ocenil nejen fotky a home videa, ale i po poslechové stránce řadu skladeb z jeho tvorby. Každý ale ví, že ani on nebyl rozhodně žádný světec – ale to ať si probírá nějaký bulvár. Proč se ale nedozvědět i něco o jeho první rodině a ne jen o Vendulce utěšovatelce. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Karel Svoboda byl asi nejvýznamnější československý skladatel a bylo fajn vidět fotky a videa z jeho života. Potěšily také rozhovory známých osobností, ale některé byly tedy opravdu krátké. Celkově však syn Karla, Petr Klein Svoboda, není úplně zručný režisér, dokument působil trošku amatérsky a také mi u rozhovorů chyběly popisky, kde by bylo uvedeno, kdo právě mluví. Protože u některých lidí jsem vůbec nevěděl, o koho jde, a ve většině dokumentů bývá u člověka, který hovoří, napsané jméno. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Dokument určitě není tak dobrý jako ten s Jiřím Suchým. Přesto jsem šel s hodnocením dost vysoko. Tohle bylo citlivé téma. Karel Svoboda byl v tom co dělal jedinečný a já byl jeho velký fanoušek. Vlastně pořád jsem. Tvorbu poměrně dobře znám, ale jeho život jsem neznal. Bylo fajn se dozvědět jaká byla jeho první žena a nebo nějaké zajímavosti na přímo na pana Svobodu. Na Karlové Svobodu a Gotta nejde zapomenout. Velké díky za vše. 8/10 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama