Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

A tak král Mínós, pověřil největšího Řeckého stavitele Daidalose, aby postavil labyrint, ze kterého nebude možnost uniknout a v samotném jeho středu, číhal napůl člověk a napůl býk. Zoey a Ben, v předchozím díle, unikli jen z jedné části labyrintu a teď je čeká, další část, asi takhle by se dal tenhle film popsat. Je fajn, že přestože Zoey a Ben fyzicky unikli, tak po psychcické stránce, tam sou stále uvězněný a tvůrci hry jim opět připomenou kam patří. Najednu stranu je fajn, že film má krátkou stopáž, ale na druhou stranu až na Zoey a Bena, ostatní postavy nedostanou skoro žádný prostor a přitom, mi veteráni z jiných her, byl idost sympatický a natodzdíl od předchozího dílu, tak víc spopracují a nejdou proti sobě. A co se týče různých místností a pastí v nich, tak ty první dvě sou takové průměrné, ale třetí a čtvrtá, sou fakt něco, sou docela děsivé a uniknout z nich neni úplná sranda. Ale opět krátká stopáž, takže v žádné místnosti to neni na dlouho a to je fakt škoda. Ale jinak je to jako předchozí film, je to napínavý, má to zajímavý vývoj, takže trojka snad bude příští rok a herci hrají svoje postavy na jedničku, jen by to chtělo jim dát prostor. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu filmu má tohle pokračování uspěchaný děj, párkrát i předvídatelný s docela průměrným koncem, bohužel má taky ne tak dobře promyšlené hádanky, které pořád vypadají skvěle, ale jsou příšerně uspěchané kvůli stopáži filmu, že to není možný. Film svým způsobem nemá ani skoro žádný seznamovák s novými postavami, a kdyby nějaký měl tak ve finále to je jedno, protože film hned z nějakého důvodu hned ze začátku napálí smrt jedné postavy. Efekty byly průměrný, záporák nezajímavý a nové postavy mi nijak nepřirostly k srdci. Herci nejsou nic extra ale taky nejsou vyloženě špatní. Co filmu musím ale nechat tak je tempo, které si film drží pořád stejné a díky němu film hodně rychle uteče. Název Turnaj Šampionů mi přijde tupý, že nějak nechápu jak ten název teda vzniknul... Ve finále zbytečný film, který mi vůbec nesednul oproti prvnímu filmu. 4,5/10 ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to o triedu slabšie ale jednotlivé lokácie stále zaujímavé len mi vadilo že sa v tejto časti nič nevysvetlilo a že postavy boli vykreslené veľmi povrchne a chýbala im určitá psychologická hĺbka. Každopádne trojku si samozrejme v kine opäť nenechám újsť. Poteší návrat jednej z postáv z jednotky. Taktiež posledná scéna v lietadle žmurká na diváka keďže opäť ide o narážku na záver prvej časti. EDIT: v kine premietali inú verziu s komplet odlišným začiatkom aj koncom, kino verzia s úvodom u psychologičky sa mi páčila viac kdežto nový zostrih so saunou a pozadím hádaniek bol podstatne slabší, v tejto verzii sa taktiež nevracia zomrelá postava z prvej časti, ani nekončí v lietadle. Dúfam že vydajú aj pôvodnú kino verziu. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Druhý díl drží kvalitu podobně prvnímu, navíc navazuje a odkrývá další nebezpečné hádanky a promyšlené místnosti. Tentokrát jsou do pasti vlákáni šampioni, kteří již jednou peklem prošli a je jen na nich zda se jim to znovu podaří! Poodkrývá se i mozek celých hádanek a překvapivé propojení s jeho dcerou i závěrem, kde nás čeká pokračování. Efekty super, hudba slabší, kamera dobrá, hádanky jako ta v bance, nebo v metru boží. 70% ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Na pár unikovkách už jsem byla...ale žádná z nich nebyla tak vytuněná, jako tahle. Ne že bych si teda stěžovala. Ha. Skvělé nápady. Lasery, kyselina...bavila jsem se snad o chlup více než v prvním díle. Neřeším (ne)logičnost, je jasné že v reálu a pod takovým tlakem by vyřešení těch hádanek nebylo možné + vymýšlení toho všeho, tak jistě. A ještě by každému před vstupem šoupli k podpisu vlastní testament....To vše dávám stranou. Chtěla jsem jen trochu zábavy. Bylo fajn vidět Isabellu Fuhrman i Holland Roden. Na dvojku Zoey & Ben se pěkně kouká, jeden jim prostě musí fandit. A že by třetí pokračování? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama