Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
  • USA Ripley
Trailer 2
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvůrci:

Steven Zaillian

Režie:

Steven Zaillian

Předloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Slováci mají takovy svuj jadrny vyraz, který tenhle seroš podle mě skvele vystihuje. Je to po piči dobré! V te konzumni  netflixovske nabidce je to necekane osvezujici noarovy vykrik a působí jako růže mezi trnim. Vizuálně  dotažené k naprosté dokonalosti, která ale zároveň  není nijak akademicka nebo snaživě pedantska. Skvělé vystaveny pribeh vychcanka, kteremu dali čuchnout k zivotu v luxusu a on je ochotny udelat uplne cokoliv, aby zůstal.u lizu. Za každou cenu. Chladnokrevne,  vypocitave. Přes mrtvoly. Začne to nenápadně nez se do té snobsky dokonalé a harmonicke italské idylky začne plizive vkradat zlovestna předzvěst něčeho zlodussky temného. Scéna na lodce je skvělá a ta atmosféra je fakt krutoprisna. A zaverecna slibná pointa naznacuje, ze se treba nekdy dockame i další série. Už teď se těším! A tleskám! ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první části se dostavují nepříjemné pocity z očekávání věcí příštích…Vím už totiž z knih Patricie Highsmith a z pár filmových zpracování co Ripley je zač a co dokáže. Steven Zaillian svým černobílým a značně artovým sdělením, kde obraz je nosným sdělením hrdinova nitra a mnohé viděné střípky či náznaky vypovídají o pokřiveném charakteru hlavního hrdiny mnohé. Teď jen zvědavý jsem do jakého cíle se série bude ubírat… ()

Reklama

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Pred pozeraním som si neuvedomil, že ide o známu predlohu Patricie Highsmith, takže už počas prvej časti som vedel, že tu máme Talentovaného pána Ripleyho len v čb prevedení, s inými hercami, artovo-noirovou atmosférou (pomocou nich dokázali tvorcovia skvele vygradovať napätie), nesmierne pomalým tempom a minimalistickými zábermi. Istotne to nesadne každému, no ak vás to raz vtiahne do deja, už vás to nepustí. A to všetko okorenené nádherným Talianskom. Pravda, tu a tam nájdeme slabšie pasáže, ale nič to nemení, že Ripley zaujímavý od začiatku do konca. Mimochodom, záverečné dve časti a hra mačky s myšou v podaní Ripleyho a inšpektora Raviniho je vrcholom celej minisérie. Andrew Scott podal fantastický výkon, postave vniesol vlastný rozmer sociopata bez empatie, vo svojej podstate bol odpudivý a príťažlivý zároveň. Som zvedavý, či sa mu ujde Emmy alebo Zlatý Glóbus, rozhodne by si nejakú cenu za tento výkon zaslúžil. Bavil ma aj výkon jednej z obľúbenkýň Dakoty Fanning, ktorá zvládla výborne aj taliančinu, akurát mi príliš nesadol Johnny Flynn ako Dickie Greenleaf. Tak či onak, dovolím si tvrdiť, že Ripley je prvým adeptom na seriál roku. Asi to ani inak dopadnúť nemohlo, keďže to robil Steve Zaillan (The Irishman, Hannibal, The Night Of, Schindlerov zoznam, Americký gangster, The Girl with the Dragoon Tattoo). P.S.: A ďakujem za zábery na Atrani, nové miesto do cestovateľského wishlistu. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

I přes pomalý rozjezd mě tahle minisérie dokázala naprosto dostat, vtáhnout a rozložit na tisíce kousků. Andrew Scott zas a znovu dokazuje, že je jedním z nejtalentovanějších herců současnosti a je opravdu radost vidět ho v čím dál více projektech. Napínavé, plíživé, černobílost jen dodává na tísnivé atmosféře a k tomu všemu nádherné prostředí Itálie. Co víc si přát. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Nemýlím li se v pořadí čtvrtá verze dobrodružství Toma Ripleyho v prohnilém světě zhýralých milionářských dítek. A snad i ta nejlepší. Dílem precizní Zaillianovi vize (od vedení herců, přes výpravu až po nápaditou adaptaci dnes již klasické látky) dílem dechberoucí Elswitovi formy. Té vizuelní doslova opulentnosti, chce se říct. Reklamy na Itálii, kde z ní na tuti skáčou metr dvacet! Ano, s logikou si příběh rozumí málokdy (všichni fotí, ale na fotky tam nikdo nekouká), Tom u každého podvůdku nebo vraždy udělá spoustu chyb a pokaždé se z nich elegantně vylže. Ale pokud se přes tyto drobné vady na kráse divák přenese -a mě se to povedlo- odměnou mu je sedm hodin zábavy s fascinujícím noirovým charakterem. Amorálním hajzlíkem co poťouchle nastavuje zrcadlo prázdnotě boháčů. Zkouknuto za dva dny a druhou řadou bych nepohrdnul. Ale jak znám Netflix kvalitní věci zařízne (Mindhunter) a prachy dá zas Zacku Snyderovi. Chjo. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (2)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)

Reklama

Reklama