Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (79)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne krásna príroda - to je to prvé čo tu udrie do očí. A potom tá typická severská precíznosť v súvislosti s postupnou a v pomalom tempe gradujúcou dramatizáciou. Na druhú stranu ale nie všetky scénky bavili, bolo tu trocha vaty, ako aj jasné ovplyvnenie americkými teen filmami o záchrane všetkých a všetkého. Koniec mohol byť tiež trochu epickejší, nie taký banálny šuvix. Som ale zvedavý na druhú sériu. Zatiaľ slabší nadpriemer. 70/100 ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

První série byla spíše seznamovací a sloužila především k tomu, abychom si zvykli na nepříliš charismatického Thora, zamilovali si Lokiho, smáli se ekofanatikům a zoufali si nad nepovedeným závěrem. Druhá pak nabídla o něco lepší akci, zajímavý, ale ne neočekávaný rozvoj Lokiho charakteru, ustoupení od eko agitky, nepřesvědčivé využití silných ženských postav a světe div se, ještě horší konec. Summa summarum není to špatné, nicméně potenciál to zatím nenaplnilo. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jak to krásně začalo a probíhalo, tak to skončilo maximálně dementně a je fakt tristní, jak vyjebali s divákem. Kdyby David Alexander Sjøholt méně prostě jen stál a kurva čuměl, mohli se více věnovat příběhu a MOŽNÁ by se v závěru i něco stalo. Jako je to moc příjemné pojetí a původní znění je krásný, ale sakra, to neustálé zírání Davida mě k posrání iritovalo a absolutně nulový závěr vytočil. NIC ale opravdu NIC se nestalo a neuzavřelo. Snad bude druhá serie, kde bude méně zírání a více příběhu. ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Příběh o Thorovi už asi nikoho nepřekvapí, ať už je zasazen do jakékoliv doby, nebo prostředí. Tenhle mi je rozhodně příjemnější, než ten husťák z Avengerů. Nejvíc mě na celé věci bavil hudební doprovod. Pamatuju si, jak jsme jako smradi sjížděli OST, tady jsem si vlastní OST vytvořil sám s appkou na chytání muziky. Myslím, že každý by si našel tu svou, rozhodně originální výběr. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zklamání. Tvůrci se rozhodli zajímavě zkombinovat severskou mytologii a současné dění, avšak zde narazili na řadu problémů. Seriál je jako celek rámcově funkční, avšak jednotlivé prvky nedávají smysl a nejsou promyšlené. Postavy zajímavé, ale ne dobře napsané. Vizuál je okouzlující, ve druhé sérii propracovanější díky vyššímu rozpočtu. Je to taková jednohubka na jedno odpoledne. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Podle mytologie může mjolnir používat pouze Thor a jeho syn Magne. (Nautilus06)
  • V epizodě Magne (David Stakston) přivolá mjolnir do ruky, ale podle mytologie k tomu potřebuje rukavici. Toto si tvůrci vypůjčili z Marvelu. (Nautilus06)

Reklama

Reklama