Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zase len ďalšia česká seriálová romantika zasadená tento krát do krásnej prírody a vojnového obdobia. Niektoré veci veľmi nelogické, záver nasilu a okato zrýchlený, bez patričnej gradácie a s emóciou, ktorá ma zasiahla len minimálne. Herci poriadne nemali čo hrať, jedine Budar to tam zachraňoval. Príbehovo ale rozhodne zaujímavé, pri jasne stanovenej motivácií postáv. Nie je to úplná výhra, ale videl som už aj horšie počiny. Toto aspoň dokázalo miestami zaujať. A tiež povinná jazda pre milovníkov prírody a horolezectva. 2 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděl tak špatně ztvárněný silný námět. Neherec Hradílek byl to nejmenší zlo a v rukou šikovného režiséra by se jeho herecký projev dal zvládnout. V tomto snímku však nebyl žádný z tvůrců natolik hoden svého řemesla, aby z tak silného námětu udělat silné dobové drama. Hudba hraje kde nemá a kde má podkreslit silný dramatický moment hraje úplně jiný žánr. Střihač ve střižně musel trpět záchvaty, neboť stříhal dle blikajicí kontrolky na svém PC. O scénáři nemůže být řeč a režiséra tento film pravděpodobně ani neměl. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se díky zajímavému tématu z horolezeckého prostředí a podle skutečného příběhu z doby Protektorátu dost těšil, ale výsledkem bylo dost velké zklamání. Pár zajímavých horských scenérií (z Tater i Skaláku včetně krásného Věžáku a Vidláku), sympaťák Vávra Hradílek, který ač neherec se svého nevodáckého úkolu zhostil velice dobře, ve druhé polovině snímku "kraloval" Jan Budař i díky roli záporňáka s několika málo světlými záblesky, ale to je tak asi všechno. Nevím, jakou měrou za to může dvojice režisérů, kteří možná místo "synchronnosti" natáčeli spíše "asynchronně" (pokud si přímo nedělali vzájemně naschvály) a pokud to podobně pokračovalo i ve střižně, výsledkem místo nadprůměrného a zajímavého příběhu bylo to, co nakonec vzniklo ... Některé scény postrádaly smysl i logiku, některé (možná i dovysvětlující) asi zůstaly někde ve střižně. Jednu hvězdičku navíc Radce Vrankové alias Radůze za nádhernou ústřední píseň i další hudbu, ale celkově jsem od tohohle filmu čekal daleko více. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jakou roli měl ve štábu Lordan Zafranović? Byl to plnohodnotný návrat? Tenkrát v ráji je název naprosto se nehodí k tomu, co ve filmu uvidíte. Tady kulhá úplně všechno, nejenom Šmíd s Budařem. Portrét týpka, kterýmu se nechtělo makat, a tak dostal do šlamastyky všechny kolem sebe. Adept na filmové Maliny 2016 hned v několika kategoriích. Akční scény jsou strašně amatérské, záběry z drona se stále opakují a technicky film nijak neobohacují (když budu chtít vidět Český ráj nebo Adršpach, pustím si dokument). Už u Habermannova mlýna jsem měl problém se scénářem, tady se pod něj Urban už podepsal. Slabá motivace postav kontra přehnaná majora gestapa. Vica svoje půvaby neukáže, a za jedinou sexy scénu lze považovat Vávrovo loudění na skále. Zbytečné postavy Jürgen Heinrich a Simona Stašová (navíc je mezi nimi jen deset let, což se filmařům taky moc nepovedlo). Vávra má super vymakaný předloktí. Hudba příjemná, ale taková neoriginální. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taký obyčajný životný príbeh z čias druhej svetovej vojny a v zásade aj o tom, že ak človek niečo miluje, že sa tomu bude venovať aj napriek postaveniu, napriek názorom, napriek súčasnej situácii. V podstate zaujímavý námet, avšak natočený veľmi fádne a s množstvom nudných momentov. Vica ako vždy fajn, avšak ide len o veľmi priemerný snímok a tretia hviezdička z milosti za tú prírodu. 50 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel také v Českém ráji, kde se měl příběh i odehrávat. K rozpoznání jsou lokality kolem hradu Valdštejn a v Hruboskalském skalním městě. (lenka.lemur)
  • Automobil rodiny Friedelových nemá v žádném ze záběrů přední tabulku s poznávací značkou, což by v době Protektorátu bezpochyby nebylo tolerováno. (Martin_L)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (BathoryMan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno