Reklama

Reklama

Fáze zamilovanosti

  • USA The Honeymoon Phase
Trailer 1

Tom a Eve jsou mladí milenci, které opustilo štěstí a oni zoufale potřebují peníze. Rozhodnou se proto lhát o svém vztahu, aby se mohli zúčastnit projektu Millennium, experimentu pro manželské páry vedeného tajemným ředitelem a trenérkou. Aby získali kýžených 50 tisíc dolarů, musí Tom a Eve společně přežít 30 dní v izolaci ve futuristickém inteligentním domě, zatímco se vědci snaží zjistit, proč zamilovanost ve vztahu postupně odezní. Během jejich pobytu se začne Eve propadat do hlubin šílenství a pochybovat o tom, zda je její milenec skutečně tím mužem, za jakého jej považovala. Fáze zamilovanosti je paranoidní sci-fi thriller o povaze důvěry ve vztazích, který přináší až příliš děsivou odpověď na to, jak dobře je vlastně možné znát druhého člověka. (Cinemax)

(více)

Recenze (25)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár sa dozvie o modernom projekte nazvanom The Honeymoon Phase, ktorý skúma vzťahy medzi manželmi a hladá dôvody, prečo sa vzťahy postupne rozpadajú. Kvôli finančnej odmene sa partneri Tom a Eve (Chloe Carroll) rozhodnú projektu zúčastniť, ale ešte netušia, akej tvrdej skúške bude ich vzťah vystavený. - Celkom slušný režijný debut, či už po technickej, alebo obsahovej stránke. V podstate sa to nesie na podobnej vlne ako fajnový Honeymoon z roku 2014, ktorým Leigh Janiak taktiež debutovala, takže sledujeme vzťah dvoch mladých ludí, ktorý sa kvôli izolácii postupne začína hlavne po psychologickej stránke rozpadať. Herci to zahrali uveritelne, dej nie je úplne priamočiary a moderné vizuály sú nádherné, takže som spokojný. Režiséra budem určite v najbližších rokoch sledovať, pretože ovela viac si cením takýto odvážny debut s komplikovanejšou tematikou, než nejakú nezmyslenú Zombie naháňačku alebo Ghost Story s nulovým rozpočtom. + herečka z Zoombies ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídny potenciál zabila úboho tupá, záverečná dvadsať minútovka. Nerozumiem, ako to mohli takto zavraždiť, no je to naozaj škoda, lebo toto vôbec nebol špatný nápad. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku monotónní vztahové drama mladého páru, který kvůli slušné finanční odměně podstoupí experiment. Jeho cílem je zjistit, kdy u manželů končí fáze zamilovanosti a zda je možné ji prodloužit....na pořád. Tom a Eve obývají moderní dům, kde mají vše, co potřebují. Jenže ponorková nemoc se musí zákonitě dostavit, a tak je jen otázkou času, kdy si půjdou navzájem po krku. Ač se zdá, že se Tom začíná měnit, je to Eve, kdo přestane situaci zvládat. Konflikt partnerů se vyhrotí až na ostří nože. Nakonec mě film začal bavit a k původně zamýšleným 3* přihodím jednu za závěr. Potěšil stejně, jako krvavé zúčtování. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keby dávali Zlatú malinu za najnesymaptickejšieho šulina vo filme, tak by to určite vyhral tento týpek. Príbeh mal zo začiatku celkom dobre našliapnuté, aby sa z toho urobila mysteriózna thrillerová podivnosť, no ostalo len pri očakávaní. Mdlé, nezáživné, logické lapsusy a hlavná pointa filmu šedivá ako myší prd. Podpriemer. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Statistika rozpadlých manželství je alarmující. A co takhle podstoupit na měsíc za tučnou odměnu vědecký experiment ve vědeckém ústavu, co bude bedlivě zkoumat skutečné důvody postupného rozpadu svazků. Samozřejmě pod dohledem krajně podezřelého vědeckého personálu. Protikrizové opatření má zřejmě manželský pár Carrollových, kteří jsou za tenhle téměř experimentální snímek zodpovědní. Režisér poslal svoji atraktivní polovičku Chloe Carroll do náruče dvojníka tenisty Stanislase Wawrinky, oba nafasovali oblečky futuristického stylu a experiment pod drobnohledem šmírujících kamer může začít. Z nadpřirozeného hlediska je zde hlavně k vidění urychlené těhotenství, většina filmu je vesměs psychologicky zaměřena a orientována. Takže je k vidění nějaká ta sexuální aktivita, animální dráždivost a psychická labilita účastníků, až to vyvrcholí scifi pointou, která se od zbytku filmu kloní a nějakým způsobem vysvětluje předešlé chování jednoho z manželů. Pak jsou zde určité nevysvětlené záležitosti, rozhodně je to mysteriózně pojaté těhotenství, milostný pár jsou jen snoubenci, nikoliv manželé a i v závěrečném vyústění filmu se najdou určité nedomyšlenosti. ovšem nechci spoilerovat. Ústřední samice má pořádný sexappeal, sem tam odhalí i hrudní košíček. Film má zajímavou strukturu, technicky se nemá zač stydět a vyznívá i malinko kontroverzně. Nebránil bych se případnému dalšímu celovečernímu počinu manželského páru, který se doposud zaměřoval na krátkometrážní tvorbu. Tohle psychologiké cvičení bylo neotřelé a působivé. 10/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tu zase niekto objavil Ameriku. Koľkokrát som už ten film videl? S rovnakými nápadmi a scénami a pointami, aby sa furt tváril ako niečo originálne, sú všetky na jedno kopyto. Pozitívne je, že aj keď mu chýba tá (alebo akákoľvek) vizuálna štylizácia, ide o menej otravný zážitok ako bolo Vivárium. Chýba mu vata. Nato, že sú tam väčšinu času dvaja herci, mu chýbajú dialógy o obyčajných veciach. Ale hlavne, sú tam väčšinu času dvaja herci a jeden z nich (on) nevie absolútne hrať. Ani trochu. Za celý film sa mu nepodarilo uhrať jedinú scénu. Ani jednu. 30% Ps: Do budúcna sa len stačí kuknúť, aké dal hodnotenie kingik. Tomuto dal 5*, takže proste viete, že to bude sračka. Keď dá odpad, hneď sťahujte. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Honeymoon Phase" ma celkom zaháklo. Má to zaujímavý koncept, väčšinu času je to oklieštené na dve postavy a snažia sa tomu tvorcovia dať nejaké scénky, ktoré by nás vedeli navnadiť. Osobné problémy s filmom mám 2. No bohužiaľ, sú celkom veľké. V prvom rade je to tempo filmu. Mal som miestami pocit, že sa motáme v kruhoch a v podstate vidíme tie isté veci znovu a znovu. To podozrenie sa tu bude neustále opakovať, momentky paranoje a podobne. A hoci nie sú zlé, tak film trošku spomaľujú. Chcelo to asi odzvláštniť možno niečím iným. Okrem toho nechápem jednu vec. Prečo nemali možnosť ísť von? Urobiť si prechádzku alebo niečo? Ani ako manželia nie sme spolu zavretí v jednom dome 24 hodín počas 30 dní. To nie je skutočný život. Ak to mal byť experiment "Lockdown" tak okey. No toto nie je manželstvo tak, ako vyzerá v skutočnosti. Ale okey, nakoľko išlo o experiment, ten má svoje vlastné pravidlá. Povedzme. Čo sa týka hereckých výkonov, tak budem úprimný. Chloe Carroll je podľa mňa celkom schopná a vie zo svojich scénok niečo dostať. A reálne som pri niektorých momentoch sa o ňu bál. Takže s ňou problém nemám. Jim Schubin ako Tom je ale iná story. Ten má problém predať svoje scénky. Moc mu ani nepomáha fakt, že slová, ktoré má vypúšťať z úst často nemajú dokopy žiadnu väčšiu hĺbku. Pôsobí to ako lacné frázy. Film ma však dokázal zaujať svojim vizuálnym štýlom a hlavne som počas celého toho experimentu som mal chuť Eve nejako z tej situácie pomôcť. Neviem to popísať, ale dokázala ma presvedčiť, aby som si o ňu robil starosti. A okrem toho čo film zvláda skvele je, že dáva nám možnosť hádať čo sa vlastne deje. Je to skutočne Tom? Je to všetko v jej hlave? Je to sen? Kde sa v skutočnosti nachádza? A tak ďalej. Možno by som si prial trošku iný koniec pre film a najmä aby nejako vysvetlil to zrýchlené tehotenstvo, ktoré nedáva absolútne žiadny zmysel, no tvorcovia sa určite snažili. Možno by som v realite mal dať trošku nižší rating, no dávam filmu bod už len za to, že ma presvedčil, aby som fandil hlavnej hrdinke. A rozhodne ide o film, ktorý ma ako horor celkom slušne znepokojil. Hodnotenie: B- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Psychologický mysteriozní sci-fi thriller. Dva výborné herecké výkony, pěkný sci-fi scénář a několik temných obratů. Pěkně výtvarně pojaté okolí. Je to solidně zábavný film, který odhaluje temnější stránku vztahů. Film se ptá jak dobře znáte člověka s nímž sdílíte postel. Otázky důvěry, identity, manželské týrání, podvádění, odlišná očekávání, emocionální zaostalost. Spolu s vyprávěním to vytváří hrozný svět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Technická stránka věci dobrá a na toho nesympatického jelimana v jedné z hlavních rolí se také dalo zvyknout, ale mě to prostě nedávalo smysl. Většinu času to měla být nejspíš psychologicky laděný thriller, který měl mladý pár podrobit stresovým situacím, ale to, čemu byli vystaveni mi přišlo jako selanka. O to víc mě iritovalo, jak se hlavní hrdinka začala chovat. Když pak přišel poměrně nečekaný zvrat, koukal jsem na to jak husa do flašky a až do konce jsem se nedokázal chytit. 30% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že film, který jsem sledoval téměř bez dechu a nenudil se ani minutu, skončil tak lacině a nesmyslně. 1) Spoiler. Po celou dobu jsem uvažoval o zhruba pěti variantách, o co by mohlo jít. Virtuální realita, šílená Eva, pokusné objekty, podobenství budoucího vývoje manželství či oplodňovací program mimozemšťanů. Vyměněný Tom pasuje do většiny podobných scénářů. Ovšem uvedená motivace je vpravdě šílená._____ 2) Spoiler. Jakž takž skousnu pokusy s přenosem paměti, ale nechápu, proč technologie, která umí vyrobit tak dokonalé fyzické klony, nedokáže bezchybně skopírovat i jejich mysl._____ 3) Spoiler. Posedlost dítětem je, pravda, hezký hororový prvek, ale v dané souvislosti nedává smysl stejně jako super rychlý průběh těhotenství._____ 4) Zaujal mě offbroadwayový muzikálový poněkud toporný herec a zpěvák nezjištěného věku ve svém filmovém debutu Jim Schubin (Tom) pro svou podobu s jedním americkým pornohercem z devadesátých let (sorry, Jime). Navzdory svému nadměrnému osvalení na mě působil velmi přitažlivě. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

No to bylo šííílenýýý ... Od milé romantik, přes vztahové drama, horor až po exploitation <-- a tím to mohlo tak nějak skončit, ale ne. Ještě to završila sci-fi část a ještě ... Posledních 15 minut už byl bohužel takovej wtf-minfuck, že mi to hlava nebrala. Chloe Carrol byla super, roztomilá, nebála se ukázat kozy (i když teda nic moc...), bohužel ten týpek Francois Chau nebyl fakt sympatickej a asi nesedne nikomu. Jako v pohodě a je to hlavně naprosto nepředvídatelný. Bacha na spoilery! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že potenciál to má. Chtělo to ale pořádný scénář, pořádné vedení děje a nějaké záživnější budování atmosféry a napětí. Celá první půlka ani pořádně neví, čím chce být, protože chvíli se to tváří jako thriller, pak jako komedie, občas se objeví náznak něčeho mysteriózního, ale trvá, než se s ním vůbec začne pracovat dál... Navíc i ten krapet amatérský vizuál a kamera mi v tom dlouho vadily. Druhá polovina už funguje líp, začne to být napínavé, ale bohužel z toho vypadne poměrně chabá pointa, která sice není bůhvíjaké klišé, ale v kombinaci s tím zbytečně zmateným scénářem by neobstála tak jako tak. Včetně toho dementního "zvratu" na závěr, který nejen že nedává moc smysl, ale taky už tím (obrovským) klišé je, aspoň v rámci hororů. Škoda, opravdu to mělo na víc. A psychologické to taky moc není, tváří se to tak, ale do hloubky se to moc jít nesnaží - nebo aspoň já ten pocit neměl. 2* ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatné, ale taky ne dobré. Jediné pozitivum bylo, že se Chloe alespoň svlékla. Bez těch nahotinek by to šlo rapidně dolu. Jinak téma všední, nic extra, už v půlce filmu vám docvakne co se tam vlastně děje. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tom a Eve se přihlásí do výzkumu zamilovanosti ačkoliv jsou milenci tak zalžou a řeknou, že jsou pár. Objeví se pak v futuristickém baráku co jim dává jakékoliv jídlo chtějí a jsou tam několik dní zavření. Pak zjistí Eve , že Tom asi není Tom a , že je těhotná a snaží se z tama dostat. 3/4 filmu je o ničem jen sledujeme ty dva jak si rozumí a souloží pak jí přepne a nechce mu roztáhnout nohy ani s nim nic mít a máme konec. Pointa je dobrá akorát nedává smysl, že takový komplex hlídá jen zhruba 5 vojáků , kteří na konci pěkně stojí vzorně v řadě, aby je mohl někdo postřílet. 40 procent převážně díky hlavní herečce a pointě lepší jak Vivárium i, když to překonat není nic těžkého. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Zdálo se to jako zajímavý snímek ale ke konci už se to pokazilo a těch posledních 30 minut už jste věděli co přijde a proč a taky jak. Což je docela škoda. Ona byla sympatická on a jeho účes rozhodně ne. 50% ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takhle nesympatický hlavní pár filmu jsem snad ještě neviděla...Začátek dobrý, jeden čeká co se z toho vyvrbí...A pak se to jako lusknutím prstu změní na nějakou podivnou kravinu, která nemá ani hlavu ani patu...No prostě totální píí*ovina...Za mě 45% ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Nějaká postarší hysterická paní a mladý nevýrazný muž tvoří ve filmu pár, který jde do nějakého pofiderního experimentu o výzkumu lásky novomanželů. 90 % filmu jsou zbytečné, nudné, nezajímavé záběry a hloupé romantické kecy doprovázené monotónním, unylým dějem o ničem. Dívat se na to nedá vůbec. Též je tam jakási zápletka s podivným chováním partnera, která se objasní v komicky blbém vyvrcholení, poté, co ta žena uteče ze své místosti. Otřesná, hloupá amatérská romantická hovadina. (3%) ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Za ten nápad a pravedenie, neustále prekvapenie, výborne zahrané - dá sa povedať celý film s dvoma /neznámymi/ hercami. Šialené, dej sprevádza neustále kúsok tajomna od začiatku až do konca Projektu Millennium. Kde pod prísľubom 50 tis $ mladý pár pristúpi na tajný experiment prežiť mesiac v jednom byte, všetko vyzerá ako v ideálnom živote, pokiaľ divné správanie jedného aj druhého partnera neochránii ani vopred dohodnuté heslo 23.9. a zdá sa že z tajného bytu niet úniku ani za cenu krvi. Uvidíme tu polonahú Eve, víno a prítmie postúpia do spálne do postelných scén rôznych polôh. A ten záver ma úplne dostal. Odporúčam pozrieť ak už v živote nechcete veriť vlastnému partnerovi :)) ()

Reklama

Reklama