Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Ze starých českých komedií (pokud nepočítám ty bláznivé komedie typu "Slunce seno") je to absolutně jediný film, který se mi líbil a vůbec jsem pochopil pointě. Protože mělo zajímavou zápletku o tom, jak v napětí se dělá dobrá tvorba. Jinak je to ten typický český film, kvůli jejichž pomalém tempu a samých debat, mám s takovými filmy problém s pozorností už od dob, kdy jsem většinu hraných filmů pochopil, i když jsem se na ně nedíval a měl je jen jako kulisu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sobotu nesnáším a je to hlavně od těch dob jeho jéhehe ehehe debilů ze sedmdesátejch. Tehdy to táhli v divadle s Nárožným a Šimkem, tak se jistě nabídlo protáhnout je filmem. K tomu fešná Helenka, pár písní o ničem a máme tu krásný normalizační film (pardon komedii) , u kterého si pracují oddychnou. Samozřejmě se na to dívat dá, ale nějaký hlubší zážitek od filmu nečekejte. Je to taková konzerva z té doby. Dvě Matonky bez příchuti. * * * ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to dobrá hudební komedie, která ale ovšem stojí na zcela zbytečných a dnes již zábavu spíše kazících klišé typu zamkl jsem se v bytě a musím jít přes sousedku, která má žárlivého manžela. Tyto žárlivé nitky příběh provázející jsou pro tuto komedii naprosto zbytečné a celkový dojem kazí. Nicméně linka se strachem baví dodnes. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby film nemal Nárožného, Menšíka a ďalších skvelých pánov, tak čistá katastrofa. Na Vondráčkovú sa nedobre pozerá už dlhé desaťročia, za to asi nemôže, len sa nikdy nemala pokúšať hrať, kde prišla, hrôza. A Sobotove vtípky umečaného blbouna mohli pobaviť len toho, komu to normalizačný systém nariadil. Nuž, škoda, keby Sobotu hodili v sedemdesiatomštvrtom do stroje, nemusela vzniknúť takáto vyfučaná sódovka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně málo vtipná komedie se zajímavou zápletkou, spíše ale řada gagů a skečů tria Sobota - Nárožný - Šimek. Mnohé jsou strašně šroubované. Jako celek to ale jakžtakž funguje. Mezi baviči, konferenciéry, zpěváky, zpěvačkami a dalšími estrádními umělci vyniká herecky, jak jinak, Vladimír Menšík. Helena Vondráčková se v mnohých scénách s rádoby vtipným Luďkem Sobotou tvářila asi jako já, dost znuděně a otráveně. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Současný Mezinárodní hudební festival Český Krumlov byl založen až v roce 1992. (NinadeL)
  • Mašinku, ve které jezdí Petr Nárožný, natírali černým pivem, aby měla větší lesk. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Aleši Brabcovi (Luděk Sobota) trvá přiklepnutí hřebíčku ve filmu 3 minuty a 25 vteřin. (M.B)

Reklama

Reklama