Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný v bonusech litoval absence nějakých chytlavých písniček. S tím souhlasím, hudba za moc nestála a jako muzikál Jen ho nechte, ať se bojí selhal. Bohužel o moc lépe si nevedl ani jako komedie. Pár vtipných momentů se zde sice najde, ale jinak je to spíš nuda skoro bez humoru. Osobně nemám žádnou averzi vůči Sobotovi, ostatně jeho herecký projev v Jáchymovi považuju za naprosto perfektní (přesný), tady to však se svým hraním nesmělého hlupáka už přehání a některé situace zavání trapností. Stejně tak šaškování Šimka s Nárožným (hlavně) směrem ke konci filmu. Ostatně od prvního jmenovaného jsem si vůbec sliboval více. A když si k tomu přidám docela prkennou Vondráčkovou a nanejvýš otravné děti (které se bohužel objevily ve více scénách), tak prostě nemůžu hodnotit průměrem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento kousek mě bohužel moc nebavil. Pár srandovních momentů se tu najde, ale jejich tak málo, že to vlastně nestojí pořádně ani za řeč. Luďek se snaží, párkrát ho vystraší, ale jinak zábava dost skomírá. Nepomáhají tomu ani zpívané pasáže (což o to písničky to jsou celkem dobré, ale ve výsledku to nestačí ani na průměrné hodnocení). Zbytek herců tu nedělal jenom křoví, ale bylo vidět, že je to hraní v tomto filmu snad ani nebaví. ()

Reklama

jakoby 

všechny recenze uživatele

Ceska hudebni komedie rezisera L.Rychmana, vypravejici o mladem nesmelem a neprubojnem hudebnim skladateli a o trampotach na ceste za pisnickami.Hrdina se nahodnymi a pak i zamerne organizovanymi zapletkami dostava do situace , ze sve pisnicky sklada vzdy po proziti nejakeho soku. Ale jednou se toto "sokovani " prezenea pak maji vsichni kolem co delat, aby vyvazli se zdravou kuzi. Filmovy tyden ! 1977. Nelibilo se mi. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to dobrá hudební komedie, která ale ovšem stojí na zcela zbytečných a dnes již zábavu spíše kazících klišé typu zamkl jsem se v bytě a musím jít přes sousedku, která má žárlivého manžela. Tyto žárlivé nitky příběh provázející jsou pro tuto komedii naprosto zbytečné a celkový dojem kazí. Nicméně linka se strachem baví dodnes. 65% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Rok 1977 byl na rozmanitost a množství výborných českých komedií neuvěřitelně úrodný: Adéla ještě nevečeřela, Zítra vstanu a opařím se čajem, Což takhle dát si špenát, Ať žijí duchové, Jak vytrhnout velrybě stoličku... Jen ho nechte, ať se bojí, hudební komedie Šimkovy části divadla Semafor, je jen kousek pod nejlepšími, ale i tak, 90% jí patří. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Hudbu k filmu měl skládat Jindřich Brabec, ale pro svou angažovanost v roce 1968 dostal zákaz, a tak hlavní postava hudebního skladatele nesla alespoň jeho příjmení Brabec (Luděk Sobota). (sator)
  • Obec s názvem Komušín, kam jezdí Aleš Brabec (Luděk Sobota) za maminkou, opravdu existuje, nachází se u Horažďovic v okresu Klatovy. (M.B)
  • Ve scéně ze závěru filmu, kdy sedí Marcela (Helena Vondráčková) s Alešem (Luděk Sobota) ve starém bytě, mají zapálenou svíčku. Ta je však hned v dalším střihu o polovinu menší. O chvíli později má opět původní velikost. (DivX)

Reklama

Reklama