Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (172)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby film nemal Nárožného, Menšíka a ďalších skvelých pánov, tak čistá katastrofa. Na Vondráčkovú sa nedobre pozerá už dlhé desaťročia, za to asi nemôže, len sa nikdy nemala pokúšať hrať, kde prišla, hrôza. A Sobotove vtípky umečaného blbouna mohli pobaviť len toho, komu to normalizačný systém nariadil. Nuž, škoda, keby Sobotu hodili v sedemdesiatomštvrtom do stroje, nemusela vzniknúť takáto vyfučaná sódovka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento kousek mě bohužel moc nebavil. Pár srandovních momentů se tu najde, ale jejich tak málo, že to vlastně nestojí pořádně ani za řeč. Luďek se snaží, párkrát ho vystraší, ale jinak zábava dost skomírá. Nepomáhají tomu ani zpívané pasáže (což o to písničky to jsou celkem dobré, ale ve výsledku to nestačí ani na průměrné hodnocení). Zbytek herců tu nedělal jenom křoví, ale bylo vidět, že je to hraní v tomto filmu snad ani nebaví. ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele

Já bych byl k tomuto dílku velmi shovívavý, dokonce se mi líbí čím dál víc. Herecký projev L. Soboty je jistě originální, ale nejvíc na tom filmu oceňuji tu "meziřádkovou" ústřední myšlenku: Celé Alešovo okolí si myslí, že po každém leknutí z něj "vypadne" písnička, ale ve skutečnosti (jak už to bývá) je tou uměleckou múzou láska... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten je tak vystrašenej, že je schopnej napsat celou operu." Kdyby mě strašilo komando pod vedením Metoděje Mydlocha, tak bych žádnou hudbu nikdy nesložil a bez toho strašení taky ne. Nicméně zamilovaně čumící skladatel Brabec je tím správným dementem sobotovskýho typu, strašáci se svými nápady taky celkem ujdou a tak snad jen Marcelčiny hitovky by mohly bourat hitparády poněkud razantněji. A ač je to celkem smutný, tak tohle za vlády srpu s kladivem bývala jedna z těch povedenějších a často reprízovaných komedií. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Jen ho nechte, ať se bojí - zde bych se rozhodně nebál, že v tomto filmu bude nouze o legraci. Stačí si přečíst herecké obsazení - Luděk Sobota, Petr Nárožný, Miloslav Šimek, Vladimír Menšík a další skvělí herci slibují v této dnes už klasické komedii výbornou zábavu. My jsme se tedy doma pobavili velice a hodinka a půl uběhla jako voda. Myslím že se socialismem, který se objevuje v jiných komentářích bych tento film určitě nespojoval, k tomu jsou vhodnější jiné československé ubohosti. Nesmělý suplent lidové školy umění Aleš Brabec, kterého ztvárnil Luděk Sobota se nám líbil a pobavil nás. Film Jen ho nechte, ať se bojí si u mne tedy vybojoval tří ustrašené hvězdičky ***. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Brabec (Luděk Sobota) má v podnájmu, kde bydlí, na zdi podepsaný plakát české rockové skupiny Abraxas. (sator)
  • Pro scény s hořícím domem posloužil objekt na Žižkově, který dva dny po natáčení zbourali. (M.B)
  • Brabec (Luděk Sobota) jezdí na skládacím kole bulharské provenience Balcan Bulgaria Torpedo. (sator)

Reklama

Reklama