Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Scottu Carlinovi otec zemřel při hašení požáru, se tenhle mladý tatér jenom poflakuje. Zatímco jeho sestra Claire právě začíná studovat vysokou školu, on zabíjí čas s podivnými kamarády a marihuanou. Příležitostně také spí se svou kamarádkou Kelsey, která ale od vztahu očekává víc. Jednoho dne Scotta na pláži osloví malý chlapec Harold, který chce od něho nechat udělat tetování. Scott ho začne tetovat, ale chlapec kvůli bolesti uteče. Jeho otec Ray začne vyvádět. Scottově matce Margie se podaří Raye uklidnit. Ray a Margie si uvědomí, že se přitahují a začnou spolu chodit. To ale vadí právě Scottovi, protože Ray je hasičem, jako byl i jeho mrtvý otec. Scott je rozhodnutý způsobit rozchod své mámy s Rayem, řekne to i své sestře Claire. Scottovi přátelé naplánují loupež v jednom z místních obchodů. Scott se loupeže nechce účastnit, ale nakonec neochotně souhlasí, že bude před obchodem hlídat. Když se majitelé obchodu začnou bránit, jsou Scottovi kamarádi chycení policií. Scottovi se podaří utéct. Stále pracuje na ukončení vztahu své matky s Rayem a matka ho vyhodí z domu. Scott v zoufalství zamíří k hasičské stanici. Tady je mu dovoleno zůstat, ubytování si ale musí odpracovat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (89)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The King Of Staten Island" je istým spôsobom celkom osobným príbehom nášho herca v hlavnej role Peta Davidsona. Jeho otec bol hasičom a zomrel počas teroristických útokov na WTC v roku 2001. A viem si predstaviť, že niečo také muselo zanechať stopu. A presne toto sa pokúša Judd Apatow zachytiť v tomto filme. Na rovinu poviem, že casting na film bol vynikajúci. Pete Davidson sa ukazuje ako šikovný mladý herec a okrem toho je aj veľmi distinktívny. Toto je druhýkrát, čo som ho mal možnosť vidieť tohto roku vo filme a opäť to dáva veľmi presvedčivo. Okrem toho jeho postava Scotta je skutočne dobre napísaná. A často platí, že sa vieme pretvarovať, že sme okey. Reálne je celý náš život o tom, že sa nejako tvárime. Veci musíme predsa zvládať. Lenže je to všetko len maska pred skutočnosťou. Blbé je len to, keď tým vieme ubližovať ľuďom okolo seba. Pretože je to oveľa jednoduchšie než sa zdá. Najmä ak si človek nevie urobiť poriadok vo vlastnej hlave. Bill Burr je takisto vynikajúci. V role, kde najprv pôsobí ako malá postava, ktorú moc neuvidíme. No nakoniec bude ku koncu veľmi dobrým spôsobom pridávať filmu srdce. Takže to oceňujem. Marisa Tomei je štandardne skvelá, no nemôžem povedať, že by tu bola v role, kde by bola nejako výnimočná. Bel Powley mi tu ale príjemne pasuje a jej vzťah so Scottom funguje dobre. Pôsobí veľmi skutočne. A viem si aj veľmi dobre predstaviť, že jej svojim správaním musel veľmi ubližovať. Osobne by som povedal, že miestami má film vsuvky, ktoré mi úplne nepasujú (ako napríklad vykradnutie lekárne) a takisto som mal pocit, že film možno mohol byť o niečo kratší. Nie, že by to čo som sledoval nebolo zaujímavé. Ale veľmi jasne som si uvedomoval, že tento film bol celkom dlhý. Ten spád nebol tak intenzívny ako mohol byť. Každopádne platí, že film stojí za to vidieť. Myslím si, že je hodný vášho času. Hodnotenie: B+ ()

slord 

všechny recenze uživatele

Tak to bol veľmi fajn filmík, Pete Davidson si to dal super a aj keď zo začiatku jeho postava bola celkom blbec, tak postupom času ako film napredoval, jeho charakter prešiel vývojom a zrazu v mojich očiach stúpal hore. Celkovo mi sadol aj ten humor a aj samotný feeling toho filmu, užil som si to. 8/10 ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film ma dostal brutálne! Začal ako sračkoidná komédia a po prvých 17 minútach som ho i vypol, avšak niečo vo vnútri mňa mi našeptávalo, aby som ho nevymazal a dal mu šancu. Dobre som urobil! P.S. Celý čas som si hovoril, že koho mi hlavný hrdina pripomína až sa na scéne zjavil Steve Buscemi. Kužwa, to nemôže byť náhoda! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, ktorý pôsobí spočiatku veľmi ľahkovážne, no na konci sú dojmy úplne opačné. Celé sa to síce točí okolo "strateného" Scotta, ku ktorému najprv každý asi bude cítiť opovrhnutie, no postupne prichádza akési precitnutie a napokon to s ním vyzerá vcelku priaznivo. Rozhodne zaujímavá postava. Príbeh egocentrického Scotta mal takú pravú bittersweet esenciu, ktorá tomu dodala ten správny feeling a aj spád. Len škoda, že to malo viacero hluchých fáz a potenciálne zaujímavých scén, ktoré boli akoby useknuté a až príliš sa to točilo okolo rovnakých bodov. Celkový dojem kdesi na hranici priemeru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek o rodinných traumatech se dostal do distribuce jen na internetu. Je to takový existenciální střízlivý pohled na svět líných huličů. Sympatie pro nesnesitelného hrdinu jsem si budoval pozvolna. Žánrově by se dal zařadit jako konverzační komediální drama. Uvítal bych trochu sevřenější film a méně upovídanější i když finále je trochu emotivní. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Steve Buscemi bol pred herectvom požiarnik a počas jedenásteho septembra sa vrátil do služby. (Cable)

Související novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (více)

Reklama

Reklama