Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Scottu Carlinovi otec zemřel při hašení požáru, se tenhle mladý tatér jenom poflakuje. Zatímco jeho sestra Claire právě začíná studovat vysokou školu, on zabíjí čas s podivnými kamarády a marihuanou. Příležitostně také spí se svou kamarádkou Kelsey, která ale od vztahu očekává víc. Jednoho dne Scotta na pláži osloví malý chlapec Harold, který chce od něho nechat udělat tetování. Scott ho začne tetovat, ale chlapec kvůli bolesti uteče. Jeho otec Ray začne vyvádět. Scottově matce Margie se podaří Raye uklidnit. Ray a Margie si uvědomí, že se přitahují a začnou spolu chodit. To ale vadí právě Scottovi, protože Ray je hasičem, jako byl i jeho mrtvý otec. Scott je rozhodnutý způsobit rozchod své mámy s Rayem, řekne to i své sestře Claire. Scottovi přátelé naplánují loupež v jednom z místních obchodů. Scott se loupeže nechce účastnit, ale nakonec neochotně souhlasí, že bude před obchodem hlídat. Když se majitelé obchodu začnou bránit, jsou Scottovi kamarádi chycení policií. Scottovi se podaří utéct. Stále pracuje na ukončení vztahu své matky s Rayem a matka ho vyhodí z domu. Scott v zoufalství zamíří k hasičské stanici. Tady je mu dovoleno zůstat, ubytování si ale musí odpracovat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (88)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na tento snímek těšil. Mám rád filmy Judda Apatowa, jelikož mi sedl jeho styl humoru a jistá přirozenost, která z toho plynula. Apatow ukazuje, že umí i dospělejší filmy(Komici jsou fajn, ale lidé od toho filmu očekávají něco jiného než dostanou). A mě to dost sedlo. Tento film stojí a padá na tom, že se dokážete vžít do kůže hlavního hrdiny. Pokud to dokážete, tak pro vás budou mít konkrétní scény význam a nebude to "jen" póza. Nechci tvrdit, že je film chytřejší, než se tváří, ale rozhodně má v sobě víc(srdce). Normálně by to bylo takové menší indíčko, ale díky Apatowovi a jeho zkušené režii je to něco více. Není to tak vtipné, přesto je to upřímné a opravdové. Divácky to není nejvděčnější, ale i tak je to film co stojí za to vidět. Po herecké stránce je to super a má to dost dobrých momentů. Pete Davidson je opravdu talentovaný a snad ho budu vídat častěji, navíc se podílel na scénáři, a je to pocta jeho otci. Marisa Tomei hraje parádně a v této roli mi sedla. Maude Apatow má dobře rozjetou kariéru a přál bych jí více rolí. Billa Burra znám z jeho vystoupení a zde si ukradl spoustu momentů pro sebe a je fakt dobrý herec. Pro Steve Buscemiho jde o srdíčkový projekt a je to vidět. The King of Staten Island je dobrý a zajímavý film a Apatow to natočil velmi civilně a hezky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V tom je problém Staten Islandu. Nemáme tu žádný super lidi z ostatních čtvrtí. Nikdo sem nepřijde. Zbývají nám jen ti kokoti, co tu bydlí.“ - „To mluvíš o nás. A před náma!“ - „Tak trochu..“ K filmu jsem se dostal díky Davidsonovi, který mě zaujal v o rok starším Big Time Adolescence. A do určité míry si byli Zeke a Pete podobní, přesto v novějším snímku dostal herec mnohem větší prostor a dobře se s tím popasoval. Navíc to téma pro něj bylo i osobní. Ale těch vyloženě vážných míst tu není zase tolik, vlastně bych si troufl říct, že pohodové převládají. A pokud vypnete a necháte se vtáhnout uvolněnou atmosférou, tak si třeba užijete i ten sice jednodušší, přesto ale povětšinou fungující humor (ať už Pete zrovna hulí u Spongeboba, bojuje v restauraci o dýška, dělá vzornou chůvu či třeba profesionálně hlídá při přepadení). A pak přežijete i trochu toho (nezbytného?) sentimentu. Konec byl též docela fajn, takže celkově dám slušné 4*. „Možná jsi k tomu už dozrál a ani to nevíš.“ - „Takže mě vyhazuješ?!“ - „Ne…jen chci, aby sis do léta našel vlastní byt.“ ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmást nálepkou komedie, to by vás i mohlo odradit v depkoidní první polovině. Jak bylo řečeno, 75% autobiografie Pete Davidson, zbývajících 25 klasicky fajn Apatow - ve výsledku civilní, povznášející a za srdce beroucí story o smrti v rodině a tápání, jejíž release přijde vhod teď v neobvykle heavy půlce letošního roku. Body za casting, neokoukaný charisma v hlavní roli, plusový Bill Burr i další vedlejšky. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pete Davidson šel celou dobu nějak kolem mě, protože stand upy zas tolik nesleduji, ale zaujal mě v Big Time Adolescence, takže jsem od King of Staten Island čekal mnoho. Zároveň jde o spojení životního příběhu Peta Davidsona s umem Judda Apatowa. Bohužel Apatow už není co býval a také se zde více hodí škatulka drama spíše než komedie. Nemá to spád a se stopáží více než dvou hodin se ani není co divit. Nejde o vůbec špatný film, protože očekávání byla úplně někde jinde. Pete Davidson už se asi těžko zbaví téhle škatulky neschopného zastydlého puberťáka a také Bill Burr (kterého normálně zbožňuji), ale ten by se spíše měl radši držet stand up výstupů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasický Apatow (někdo by mu konečně mohl říct,že se dají natočit filmy i pod dvě hodiny stopáže),který opět míchá komedii (10%),drama (40%) a sympatický coming of age film založený (pravděpodobně) na autobiografii Peta Davidsona.Opět je tu hodně dialogů a i přes to,že se toho tady zdánlivě moc neděje a chvílemi je to trochu depka jde ve výsledku o poměrně feel good movie.Jen nějak nevím jestli chci dát silné tři,nebo slabší čytři...70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Na konci filmu hrá pesnička "Pursuit of Happiness" od speváka Kida Cudiho, ktorý je jeho najobľúbenejší interpret a pomohol mu počas jeho puberty svojou hudbou. (maramashi)
  • Otec Petea Davidsona bol tiež hasič, ktorý zomrel pri požiari počas útokov z 11. septembra 2001. (Game90)
  • Steve Buscemi bol pred herectvom požiarnik a počas jedenásteho septembra sa vrátil do služby. (Cable)

Související novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (více)

Reklama

Reklama