Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Kuriozní je, že tohle představovalo pro generaci mojí matky vrchol romantickej dojáků. No a dneska, ve vší záplavě pojišťoven, vztahů, atd. je to neškodná podívaná. Sice po prvním díle dost předvídatelná, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo, naopak jsem se tim slušně bavila, když mi všchny typy na to kdo, kdy umře, vyjde:) ()

Violet. 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem všechny díly před 10 lety, to mi bylo asi 10, a kupodivu jsem si to docela dobře pamatovala, což o něčem také svědčí. Podruhé jsem zvládla všechny 4 v průběhu 48 hodin a je to docela dobrý postup, nedělat si mezitím dlouhé pauzy. Všechno pak splyne v jeden pěkný příběh. Meggie mi bohužel moc sympatická nebyla, ale Ralph byl skvělý, pokud máte tu správnou náladu, rozhodně doporučuji. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Pro mě zůstane seriál srdeční záležitostí. Viděl jsem několikrát (poprve, krátce po celosvětové premiéře, uvedení v rakouské televizi ORF), knižní předloha vyšla v ČSSR v 8O.letech a dlouho byla pouze ve slovenštině. Televizní přepis shromáždil plejádu známých herců na čele s charismatickým R. Chamberlainem, pro něhož se role pátera Bricassarta stala vrcholem filmové kariéry. Hudba, scenérie i herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. ()

vilusinska 

všechny recenze uživatele

Velice krásný,romantický seriál,moc ráda jsem se na něj s mamkou koukala a vždycky jsme se těšily.Sice kde kněz se zamiluje do mladé slečny,kterou měl rád už jako malou holčinu,a musí se rozhodovat mezi ní a církví,který pak vlastně po letech zjistí že se nevzdal jen milované ženy ale i syna je pro něho velice bolestivé,a ikdyž je to trošičku klišé, tak já to tomuhle filmu velice ráda odpostím ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Tato sága je již bezesporu klasika. Vynikající a slavní herci, nádherná hudba od Henryho Manciniho a okouzlující australská příroda, především tedy ukázky Queenslandu. Zkrátka podle mého názoru velmi věrohodným způsobem zfilmováná knižní předloha. Důvod zdejšího nízkého hodnocení spatřuji hlavně v tom, že tento seriál a vůbec příběh je věcí vkusu, tedy pro někoho to může být vyloženě kýč. Ovšem při zachování objektivity musím uznat, že v rámci svého žánru je to perfektně odvedená práce a hodnocení tím pádem snižovat nehodlám. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)
  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)

Reklama

Reklama