Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Skvělé životopisné, sportovní drama s ještě skvělejším Willem Smithem, který to zahrál opravdu prvotřídně! Dlouhou dobu se mi do tohoto snímku nechtělo, ale paradoxně mě na to nalákal ten oscarový konflikt, kdy dal Smith Rockovi facku. ;) Nyní k filmu. Dějově je to jednoduché, ale to vše okolo je dobře zvládnuté, že jsem se nemohl ani nudit či hledat nějaké chyby. Will Smith zde měl dobrou roli, kterou zvládl bravurně. Všechny jeho dialogy byly upřímné a od srdce, i když se chováním, svojí upřímností od ostatních odlišoval. Působil jako přísný otec, ale sakra milující. I vedlejší postavy byly fajn včetně jeho filmových dcer, manželky nebo Jona Bernthala. Není to chladný počin, emoce se zde určitě najdou. Stopáž je dlouhá, ale já bych si ještě přál, aby byla delší, ale co už. Víc k tomu asi už podrobněji nenapíši, každému to nemusí sednout tak dokonale jako mě. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Richard Williams,otec několika dětí,který plánoval budoucnost svých dvou dcer už od kolébky a nakonec dokázal to co se většině otců i přes veškerou snahu nikdy nepodaří a to protlačit své dcery na výsluní.Věřil svým dcerám,věřil v jejich šanci uspět a proto celý tenisový svět a vše co se kolem něj točilo mu byl po nějakou dobu pouze rukojmím pro jeho nekonečné ambice.Jak to dokázal?Z historie která nám mnohokrát předvedla neuvěřitelné věci je známo,že úspěch nemá žádný strop, žádné limity a že i když je někdo velmi chudý tak nemusí přistoupit na první nabídku kterou mu někdo podstrčí.Film mě celkem bavil,ale jedna věc mi velmi vadila.Chápu jak je složité pro chudou rodinu s pěti dětmi dostat se na světovou úroveň,ale to pro všechny rodiny a né jen pro černochy.Celý filmový životopis sester Williamsových zastínilo neustálé zdůrazňování o ukřivděných Afroameričanech a o jejich zlých bílých spoluobčanech kteří jim neustále ubližují i když to byli právě běloši kteří jim vydláždili cestu k úspěchu a Serena si dokonce vzala i bělocha za manžela.Kvůli několikrát zmíněné rasové křivdě nemůžu dát plný počet hvězd i když herecky to bylo super a to hlavně díky neznámým hercům,ale Will Smith jako hlavní hvězda také nezklamal. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $14,681,536║ Tržby Celosvetovo $26,781,536▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Will Smith si to až moc chce ukradnúť pre seba, je ho tam až prespríliš. Jeho postava sa časom stane skôr otravnou. Viac by som bral priblížiť trampoty a útrapy pri takomto tatkovi u Sereny a Venus, určite si čo to prežili, je to tam ten tak okrajovo ukázané, akoby boli len roboty bez emócií. Určite mi tam aj chýba väčšia filmárska chytľavosť, ľahkosť, sú omnoho lepšie dramatické vygradované športové drámy.  Pre mňa dosť nevyužitý potenciál filmu.  /65%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Cítím z toho promrhanou šanci. Tvůrci zvolili cestu glorifikace všech zúčastněných, díky černé barvě pleti. Mít za fotra někoho jako Richard Williams muselo být velice náročné, ale film zobrazuje pouze minimum konfliktů. Holky mu to všechno žerou bez odmlouvání a stále se usmívají a jsou šťastné. Mno, třeba to tak bylo, ale dovolím si pochybovat. Navíc film i nastiňuje Richardovu temnější stránku, ale opravdu jen v malých náznacích. Přitom by to bylo o tolik lepší, kdyby šli víc na dřeň. Will Smith dobrej. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není všechno rasismus, co se bělá. Hlavní postava však vidí rasismus téměř ve všem, co se mu nehodí do jeho plánu. A je tak postavou obtížněji stravitelnou, i když se film evidentně snaží jeho postoje mírnit a zobrazovat sympaticky. Přesto je jasné, že otec Williams byl nepříjemně umanutý, autoritativní a sebestředný. Na druhou stranu, co si zamanul, toho s holkami dosáhl. …….  Film nese všechny stopy „oscarového“ životopisného dramatu. Soustředí se pouze na rodinu Williamsovic a na pár trenérů. Na nudně snímané zápasy a homevidea rodinné pospolitosti Williamsových. Nikdo jako kdyby nežil jiný život než tenisový. Vše je podřízeno dřině vedoucí k budoucím úspěchů. Malá williamsovic tenisová monstra nakonec dosáhnou z nuzných poměrů a za ústrků svých neuvěřitelných cílů. ….. Jde o oslavný snímek bez větší invence, který má jako podprahovou linku boj proti rasismu a zdůraznění, jak dvě chudé dívky otevřely bílý sport bílých elit i ostatním etnikům. SHRNUTÍ: Tenhle snímek křičí už zdálky: Já chci Oskara! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Na začiatku filmu Richard Williams (Will Smith) uvádza, že v roku 1977 zarobil iba 52 000 dolárov, ako keby to bola malá suma. V dnešnej dobe by to bolo ekvivalentom najmenej 250 000 dolárov ročne. (Pat.Ko)
  • Scénář k tomuto filmu se objevil na Black Listu 2018, kde se každoročně nacházejí dobře přijaté scénáře, které nebyly zrealizovány. (TheSpearCZ)
  • V roku 1994 bola svetovou jednotkou v rebríčku WTA Steffi Grafová, zatiaľ čo Arantxa Sánchez Vicario bola v skutočnosti svetová dvojka. (Pat.Ko)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno