Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (239)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $14,681,536║ Tržby Celosvetovo $26,781,536▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Will Smith si to až moc chce ukradnúť pre seba, je ho tam až prespríliš. Jeho postava sa časom stane skôr otravnou. Viac by som bral priblížiť trampoty a útrapy pri takomto tatkovi u Sereny a Venus, určite si čo to prežili, je to tam ten tak okrajovo ukázané, akoby boli len roboty bez emócií. Určite mi tam aj chýba väčšia filmárska chytľavosť, ľahkosť, sú omnoho lepšie dramatické vygradované športové drámy.  Pre mňa dosť nevyužitý potenciál filmu.  /65%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod a púribližne polovica filmu bolo fantastických - motivačné a po dramatickej či hereckej stránke dokonalé. V závere to ttrochu začalo strácať dych, ale emócie sa aj napriek tomu dostavili. Opäť raz jeden krásny príklad toho, že keď sa chce a človek si ide za svojim hlava-nehlava, tak to nakoniec aj dosiahne. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není všechno rasismus, co se bělá. Hlavní postava však vidí rasismus téměř ve všem, co se mu nehodí do jeho plánu. A je tak postavou obtížněji stravitelnou, i když se film evidentně snaží jeho postoje mírnit a zobrazovat sympaticky. Přesto je jasné, že otec Williams byl nepříjemně umanutý, autoritativní a sebestředný. Na druhou stranu, co si zamanul, toho s holkami dosáhl. …….  Film nese všechny stopy „oscarového“ životopisného dramatu. Soustředí se pouze na rodinu Williamsovic a na pár trenérů. Na nudně snímané zápasy a homevidea rodinné pospolitosti Williamsových. Nikdo jako kdyby nežil jiný život než tenisový. Vše je podřízeno dřině vedoucí k budoucím úspěchů. Malá williamsovic tenisová monstra nakonec dosáhnou z nuzných poměrů a za ústrků svých neuvěřitelných cílů. ….. Jde o oslavný snímek bez větší invence, který má jako podprahovou linku boj proti rasismu a zdůraznění, jak dvě chudé dívky otevřely bílý sport bílých elit i ostatním etnikům. SHRNUTÍ: Tenhle snímek křičí už zdálky: Já chci Oskara! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někoho tak tvrdohlavýho jsem v životě nepotkal. A to trénuju McEnroea." Sportovní pohádky mám rád. Tahle navíc vychází z reality a ty drobný nepřesnosti je třeba brát jako uměleckou licenci. Třeba to, že egoistickej kretén Richard je vlastně logistickej sympaťák. Nebo to, že věčně nakrknutí bratři Williamsovi jsou tady předváděni jako vyřehtaný holky. Ano, nikdy jsem je neměl rád a na každým turnaji jsem oslavoval jakoukoli jejich prohru. Ale ve filmu jsem jim fandil, protože byl evidentně natočenej o někom jiným, kdo se jenom stejně jmenoval. A já fandím každýmu, kdo se dokázal vyhrabat z ghetta a začal žít život běžnýho bílýho miliardáře. Navíc tam ani nebylo moc brečení kvůli tomu, jak bílí zmetci potomkům otroků pořád ubližujou. Měl jsem z toho takovej povznášející pocit a hrdost na to, že jsem černej. Teda nejsem, ale mohl bych být. Tohle je totiž dost motivační film na to, abych to dokázal. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Cítím z toho promrhanou šanci. Tvůrci zvolili cestu glorifikace všech zúčastněných, díky černé barvě pleti. Mít za fotra někoho jako Richard Williams muselo být velice náročné, ale film zobrazuje pouze minimum konfliktů. Holky mu to všechno žerou bez odmlouvání a stále se usmívají a jsou šťastné. Mno, třeba to tak bylo, ale dovolím si pochybovat. Navíc film i nastiňuje Richardovu temnější stránku, ale opravdu jen v malých náznacích. Přitom by to bylo o tolik lepší, kdyby šli víc na dřeň. Will Smith dobrej. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Saniyya Sidney (Venus Williams), ktorá je ľaváčka a nikdy predtým tenis nehrala, stvárnila Venus Williams, ktorá je v skutočnosti praváčka. Jej vyčerpávajúci tréningový režim od pondelka do piatku zahŕňal prísnu diétu a cvičenie a mnoho hodín pozerania videí Venus, počnúc jej víťazstvami na veľkých turnajoch ako sú US Open a Wimbledon. (belinko)
  • Scénář k tomuto filmu se objevil na Black Listu 2018, kde se každoročně nacházejí dobře přijaté scénáře, které nebyly zrealizovány. (TheSpearCZ)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno