Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o existenci tohohle skvostu jsem neměl ještě před pár dny vůbec tušení. A kdybych občas nešmíroval profily a komenty ostatních uživatelů, asi by to tak ještě dlouho zůstalo (a to by byla škoda). Určitě jedna z nejlepších horrorových komedií, kterou jsem viděl. S nezaměnitelnou osmdesátkovou patinou a s výbornými, i když mně neznámými herci (nejvíc se mi líbil patolog). Scénář, herecké projevy i duch filmu jsou punkově šílené, takže mizerné levné triky nejsou v tomhle případě vůbec na závadu, ale naopak sednou jako ulité. Spokojenost. More brains! ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Slabota. Není to ani zdaleka tak vtipné a originální jako Braindead a dost mi vadila absence výraznějších gore efektů. Brutální a vtipné momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného řemeslníka. Za pár hlášek ,,cejtím tvůj mozek" aspon dvě hvězdy. Možná je škoda, že jsem viděl údajně prostříhanou verzi z MGM. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: INTERAMA = 1991+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 12.1.2007, réžia českého znenia (MGM 2006) = PETR ŠVÉDA --- Keďže toto je prvý film, ktorý som sa tu rozhodol kvázihodnotiť, neodpustím si uštipačnú poznámku asi v tom zmysle, že preklikať 200 filmov len preto aby som mohol vyjadriť svoj názor je niečo neskutočné. Ten tzv. TEST je volovina a ľutujem tých čo neprejdú a nemôžu okomentovať napr. filmy pri ktorých v tejto (inak skvelej) databáze chýbajú častokrát tie najzákladnejšie údaje. Na margo zombíkov ... tento film je absolútne dokonalý. Je čosi ako predskokan EVIL DEAD II. Takisto sa tu miesia hororové prvky s komediálnymi a na tento mix (narozdiel od iných žánrových hybridov) sa dá pozerať. Konieckoncov DAN O´BANNON je chlapík, ktorý "spoluvymyslel" prvého VOTRELCA. A napriek tomu, že zombíci sú vraj lepšie urobení u FULCIho a spol. - tak zásadne nesúhlasím (ROMERO rulez). TECHNICKÁ POZNÁMKA: Film sa v bývalej ČSFR objavil na videokazetách spoločnosti INTERAMA (so simultánnym dabingom) a zatiaľ ho neodvysielala žiadna česká ani slovenská TV (čo je HANBA !!!). (27.2.2004) ----- POZOR!!!!!!!! - Televízny kanál MGM uvádza film v brutálne zostrihanej verzii. (5.1.2007) ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Tohle je už klasika zombie žánru, skvělé oživlé mrtvoly požírající všechno v dosahu, jeden z prvních zombie-filmečků, které jsem měl tu čest vidět (prvním byla dvojka od tohoto filmu;)) Vynikající hudební podkres, když mrtwolky vylézají z hrobů, neskutečná psina, když si objednávají nejdříve více zdravotníků, poté více policistů :)) má to ten šmrnc 80.let a nikdy bych to tomuto filmu nebral, ale dvojka se mi přeci jen líbila víc, asi proto, že jsem ji viděl dřív :) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu blbá slátanina, která těží z Romera a jeho úspěchů. Co se mě týká, největší chybou je doslova nesmrtelnost všech zombií a taky to, že si za a) udržely intelekt a za b) jsou ukecaný jak ženská na pavlači. Romero se dokázal vyhnout trapným scénám, scénám čistě pro efekt, hloupým vtipům a dokázal do svého díla kromě pitomých žvástů vložit i ducha. Návrat oživlých mrtvol je ale jen bezduchá hloupost, která se pokouší lacinými fórky a zbytečně přemrštěnými jednáními hladových mrtvých (i přemrštěným vzhledem) vyrejžovat trochu peněz. Přeci jen mám radši, když je toto téma bráno vážně a bez zbytečných přehnaných nechutností. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • Ve scéně kde Ernie (Don Calfa) dává Spiderovi (Miguel A. Núñez Jr.) facku, aby se uklidnil, je v levém dolním rohu obrazovky vidět skrčený loutkář který ovládá přeseknutou zombii přivázanou ke stolu. (POciSEM)
  • Autor soundtracku, britský klávesista Matt Clifford, ve své době spolupracoval mezi jinými také se skupinami Yes, Genesis nebo The Rolling Stones. (Tygrys)

Reklama

Reklama