Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

choze 

všechny recenze uživatele

Vyrostl jsem na třech zásadních zombiárnách - Saviniho remaku Romerovy NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, Fulciho PÁTERU THOMASOVI a na tomhle. I když to není taková brutální groteska jako EVIL DEAD nebo BRAINDEAD, jde o zábavnou a nápaditou hororovou komedii od scenáristy Vetřelce přímo odkazující na Romerovu černobílou klasiku, ačkoliv tentokrát jsou zombies rychlé, myslí, mluví a nestačí jim jen vyřadit mozek, musíte tělo kompletně zničit. Stejně jako u Romera jde o obléhačku u hřbitova, který tu spolu se skladem mrtvol na lékařské účely a márnicí tvoří jakýsi ďábelský nekro-trojúhelník, v němž postavy uvíznou a běhají z místa na místo, přičemž hlavní útočiště najdou v márnici s krematoriem (které jediné zombies zničí, ale...). Když jsem to viděl v pubertě poprvé, bral jsem to smrtelně vážně, dost jsem to obléhání prožíval a opravdu se bál rychlých nezničitelných zombies. A i po letech to baví, protože to má spád, fajn herce, vtipné dialogy, skvělé masky a efekty a striptýz na hřbitově. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V zasade sa nebranim tomu, ak Peter Jackson /Vesmirni Kanibalove, Braindead ....../ vhodne spoji komediu s hororom. Ale u ostatnych reziserov som uz podstatne kritickejsi spajaniu ohna a vody /horor + komedia/. Prekvapivo, reziserovi O´Bannonovi to fakt ide, film ma slusny pribeh, kvalitne rozhovory a kostymy a masky zombikov potesia. 78 % ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Tohle je už klasika zombie žánru, skvělé oživlé mrtvoly požírající všechno v dosahu, jeden z prvních zombie-filmečků, které jsem měl tu čest vidět (prvním byla dvojka od tohoto filmu;)) Vynikající hudební podkres, když mrtwolky vylézají z hrobů, neskutečná psina, když si objednávají nejdříve více zdravotníků, poté více policistů :)) má to ten šmrnc 80.let a nikdy bych to tomuto filmu nebral, ale dvojka se mi přeci jen líbila víc, asi proto, že jsem ji viděl dřív :) ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem viděl poprvé druhý díl, nahraný na VHS z TV Nova a strašně mě to bavilo a vždycky jsem si řikal musim vidět jedničku, kde si jí sehnat. Tak jí měl kamarád táty na VHS ještě s rychlodabingem. Když jsem to viděl poprvé, hodně mě to bavilo a nasmál jsem se u toho, ale nelíbilo se mi to tak jako dvojka na kterou jsem byl už zvyklej, po delší době se mi ale přece jen jednička zalíbila víc. Originál nejlepší, český dabing MGM to pěkně skurvil a navíc ještě vystříhal ty nejlepší scény z filmu, kreténi! Nejvíc se mi na tom líbilo že jsou tam punkáči, protože k punku mám hodně blízkej vztah :) A spojení zombies a punx ve filmu je výborný :) Výborný masky zombies a nejlepší práce maskérů pro zombíka Tarmana ze sudu, lepší masku zombíka jsem ve filmu neviděl, takovou masku bych chtěl mít jednou na zombie pochod :D Skvělej punk rockovej soundtrack, herečka Linnea Quigley jako punkerka Trash je k pomilování, krásná to kočička. Dneska je to můj nejoblíbenější film o zombie ;) Best Zombie Horror Punk Movie!!!!! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Oldschoolovka každým záběrem, zleva do prava, zprava do leva, z hora dolů a z dola nahoru!! Nehorázná kravina, která ale baví, gumový panáci alias oživlé mrtvoly, bo herci z bílým makeupem :-)). Jediná dobrá mrtvola je dole ve sklepě, co vylezla s barelu. Černoch překvapivě neumírá poslední, zato nahatá krasotinka jedna z prvních, aby si následně mohla pochutnat na nějakém tom policistovi. Finálové embargo, vrtulník a konečná mina! Všecko špatně, černota, syrovost, smrt všem a celé to nádherně zdobí kytarové rify, nebo diskoškové dupy 80tek! Tohle je dobrá komedie, ale dobrá je za 3 :) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Roli Franka si původně plánoval zahrát režisér Dan O´Bannon, ale v momentě, kdy na konkurs přišel James Karen, Bannon ho okamžitě angažoval. (Tygrys)
  • Ve scéně kde Ernie (Don Calfa) dává Spiderovi (Miguel A. Núñez Jr.) facku, aby se uklidnil, je v levém dolním rohu obrazovky vidět skrčený loutkář který ovládá přeseknutou zombii přivázanou ke stolu. (POciSEM)

Reklama

Reklama