Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Satirická komedie režiséra a scenáristy Petra Schulhoffa Příště budeme chytřejší, staroušku! líčí osudy dvou podvodníků, kteří neustále narážejí na protřelejší a zkušenější soupeře. Ve svém úsilí dosáhnout snadného zisku často vystřídají několik zaměstnání a vymyslí celou řadu originálních podvůdků a zlodějin. Pokaždé však na jejich nápadech vydělá někdo jiný. A když se chtějí pomstít svým vykutáleným sokům, skončí nakonec tam, odkud na začátku vyšli – za mřížemi... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

boshke 

všechny recenze uživatele

Vcelku nezáživný, socialistický počin. Děj, sledující trampoty dvou napravených recidivistů v prohnilé a zkorumpované socialistické společnosti, kde ruka ruku myje, příliš nezaujme. Dva zlodějíčci, právě propuštění z basy, se rozhodnou živit se slušnou prací. S tím však nikde nepochodí, neb všude narážejí na kšeftování a podvody jiných. A když se sami rozhodnou přidat se k této chásce, nedopadne to o mnoho lépe... Zajímavé pouze jako "dokument" o poměrech, které jsem já osobně nezažil. Jinak je to zcela o ničem... 50% ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá česká komedie... aneb kdo nekrade, sám sebe okrádá! Důmyslné triky, podvody a loupeže dvou nenapravitelných zlodějíčků se i přes svou genialitu neustále obracejí proti nim. Příběh, vtip, pointa... a ohlédnutí do časů, kdy prasata ještě mlaskala, dneska chrochtají a ještě jim je to málo. Starý dobrý časy se už nevrátí, ale tento a podobné další filmy zůstávají navždy. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná komedie o dvou nepoučitelných smolařích. Od nepovedených pokusů ji odlišují jen ti dva sympaťáci v hlavních rolích. Se scénářem se Petr Schulhoff tentokrát moc nevytáhl. Celý film opakuje jedno a to samé téma, jen v drobných obměnách. Sem tam si nenápadně i očividně rýpl do nectností plánovaného hospodářství a šmelinaření, což asi mělo suplovat satirickou složku. O pravou kritiku režimu ovšem nejde, to by v té době opravdu neprošlo. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff natočil dobré komedie a tato také není špatná. František Peterka v nejlepší formě spolu s tehdy ještě hubeným Augustou tvoří výbornou dvojici. Jeden ráznější, druhý zakřiknutější. Komedie poukazuje na rozkrádání socialistického majetku a na nutnost živit se poctivě. Mě jich bylo ale obou líto, jak jim to vždy nevyšlo. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Mě se prostě takové humorné filmy o špatné totalitní době líbí. O době, ze které si scénáristé, režiseři a herci dělali srandu, přestože byla špatná. O době, kdy "všichni měli všechno a nikdo nic". Tehdejší pořekadlo "Kdo nekrade, okrádá rodinu" bylo nanejvýš platné. A dělat si srandu i v době špatné, to jediné pomáhalo tu dobu přežít". Proto to mé vysoké hodnocení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • František Peterka se zmíní o obci Ovčařice, kde se těží na dole sádrovec. Jméno obce je vymyšlené, taková obec v ČR neexistuje. (Stocki)
  • Obraz, který uklidňuje, namaloval v roce 1567 Pieter Bruegel a nese název "The Land of Cockaigne". (rades)
  • Makovec (František Peterka) mluví u kradeném vozu jako o Chrysleru, ale správně se jedná o Talbot 1510 z roku 1980. S historií značky je to složitější. Talbot byla francouzsko-britská automobilka založená v roce 1903. Samostatnou se stala až když francouzskou pobočku Talbot odkoupil Antony Lago. V roce 1958 byla automobilka Talbot prodána společnosti Simca. Ve stejném roce odkoupila americká automobilka Chrysler podíl v automobilce Simca a o 12 let později byla Simca včleněna do koncernu Chrysler Europe. V srpnu 1978 Chrysler odprodal Evropské podíly společnosti PSA Peugeot Citroen. V roce 1979 byla značka Talbot znovu oživena. (sator)

Reklama

Reklama